- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logan83
csendes tag
válasz
czinegebeni #8579 üzenetére
Szia!
A cpu-ban nincs letiltott/feloldható mag.
Az alaplapod képes lenne rá csak a proci nem. -
Logan83
csendes tag
válasz
Mengele #8552 üzenetére
Szia!
Tapasztalatból írom, hogy nálam az unlock-olt 960T évekig ment pici túlhajtással ilyen lapba. Én is dilemmáztam meg próbáltam kitalálni a tdp keretét az unlockolt cpu-nak de reménytelen volt. Beállítástól függően 80W-140W-ig adott értékeket az Aida, ezért feladtam és csak használtam. Egy 400W-os jóféle PSU-val mindenféle gond nélkül múkodik a dolog.
Úgyhogy csak bátran! -
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8473 üzenetére
Sziasztok! Jó lap, nekem is volt. Csak az a gond, hogy nem lehet újonnan kapni. Csak am3+ lapok jöhetnek szóba de azok meg 20 ezer ft- ról indulnak. Nem biztos, hogy megér annyit a dolog. Lehet inkább hálókártyát kéne venni bele meg a ramokat lecserélni 2x8Gb-ra. Vagy még garanciális használt lapba kellene gondolkodni.
-
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8469 üzenetére
Szia! Hát nem tudom mi az igazság de furcsa dolognak tartom, hogy észleli a változást a progi és pontos típust is ír ( megfelelő bios esetén) de a tdp értéket nem jól olvassa! Volt 2db am3-as asus lapom 89gtd, 89td-pro. Idővel kaptak FX támogatást egy bios frissítéssel. Na onnantól kezdve a 960T feloldott állapotba ismeretlen processzor lett. A bios sem ismerte és az info progik sem ismerték fel. A tdp keretet a frissítés előtt és után is 160W-ban adta meg. Minden esetre érdekes, hogy nincs "hivatalos" álláspont v. magyarázat pedig nem ritka jelenség.
Köszi hogy foglalkozol a dologgal -
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8467 üzenetére
Hát az az igazság, hogy nem nagyon találok rá magyarázatot.
Minden valamire való oldal foglalkozik vele fórum szinten is de magyarázat az nincs csak a tény, meg hogy nem kell vele foglalkozni mert nem valós.
OK-é, de miért?!
Volt X4 B55, X6 1065T-m is és nem volt velük semmi probléma, csak mikor eladósorba került az x6 akkor felvetődött a kérdés, hogy menni fog-e a 95W TDP-s lapban. A 960T>1065T az 95W-os és persze ment ilyen lapban de a vevőnek "tények-miértek" bizonyítékok kelletek volna, hogy nem vágja haza a lapját. Hát nem volt bizonyíték.
Hála az égnek jött valaki akinek nem kellett bizonyíték, csak a tény!Ilyen megfejtést is hallottam már, hogy amikor kitesztelik az adott kockát,(stabil-e minden mag adott feszültségen, X4 lesz v. X6, 95W v. 125W-os besorolást kap meg ilyenek,) akkor állítják be ezt az értéket és amikor kiderül a sorsa, utána ezt már nem állogatják vissza. Nem tudom! Hihető ez is.
A másik teória, hogy ahogy a hőmérséklet szenzorok nem küldenek vagy nem valós adatot küldenek így ez is lehet ilyen probléma. De minden esetre furcsa, hogy mindig ugyan azt a nem valós adatot adják a diagnosztikai programok.
Szóval nincs konkrét magyarázat, hogy ezért v. azért.
-
Logan83
csendes tag
válasz
Whaazzup #8451 üzenetére
Ez rendben van. Gondoltam nem valós adatok, csak valami észszerű magyarázat jó lenne. Éveken keresztül használtunk egy 960T-t 1600-asként gond nélkül egy ASRock n68c-s ucc lapban, 3.4re megrántva turbo nélkül gond nélkül. Mivel nem egy acélos lap gondoltam nem valós a 160W tdp.
-
Logan83
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés az, hogy miért ugrik meg a TDP keret core unlock esetén 95w-ról 160w-ra egyes diagnosztikai progi szetint(HWinfo,cpu-z)? Phenom II-ről beszélünk. Ez a jelenség X2ről X3ra v. X4re és X4ről X6ra is fenn áll. Természetesen érthető lenne egy max. 125w-ra történő ugrás de a 160w ott sokallom. Persze nem melegszik jobban meg indul olyan lapban ami csak 95w-ig kezel kockákat, tehát nem okoz gondot de mégis érdekelne. Válaszokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest