Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TitiRii

senior tag

válasz mmdms #19206 üzenetére

azt sajnos kideríteni csak garanciavesztéssel tudom:) de nem szeretném, még akkor se ha nem lenne garis.

• TitiRii

senior tag

Sziasztok!
    2 éve nyúzok egy A10-6800K egy Gigabyte F2A88XM-D3H. lapban.

Eddig nem is volt gond vele.
    ellenben nem olyan rég egyszer egyszer kikapcsolt. A megfejtés a hővédelem volt. ugyanis képes volt 80-90 fok között menni valamitől.
    A hűtő régről jött velem, egy Artic Freezer 64 Pro. először pasztáztam, nem segített, majd cseréltem egy másik szintén nem új de kevesebbet használt ugyan ilyen hűtőre. Ez se segített. Most vettem rá újat,és pár hétig kordában volt tartva, 50-60 fok körül.
    Ám most megint 80 fölé megy, látszólag semmi ok nélkül. hisz terhelés nincs.
    Hosszas monitorozgatás után feltűnt egy összefüggés:

A Proci feszültség 0.8-0.9 körül van akkor a hőmérséklet is 40-50 fok között van. Ám teljesen random időközönként a proci fesz felugrik 1.2-1.3 voltra, van mikor 1.4 re. ilyenkor a hőmérséklet azonnal meredeken felugrik előbbi esetnél 60 fok körülire, utóbbinál 80 fok fölé.
    és ha egyszer felugrik ritkán jön le a fesz.
    nem tudom mi okozza, Turbo mod meg minden féle ficsör már ki van kapcsolva a lapon, minden más feszültség teljesen stabil.
    A táp amúgy egy nálunk kevésbé ismert 500w táp, ami elég régi, de ez szerverekhez lett kitalálva, teli van panelekkel, és hűtőbordákkal, kb 4 kg lehet. szóval nem olyan mint pl egy codegen de még egy Antec is elbújhat mögötte. 2 ilyen tápom van. egy idősek, de az egyik kevesebbet ment, de a gép mind a 2 vel ezt csinálja.
    Nekem kezd gyanús lenni hogy az alaplap vacakol valamit.
    valakinek volt már hasonló tapasztalata?

Új hozzászólás Aktív témák