Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NorDezs
senior tag
-
Micsurin
nagyúr
válasz
raziel01 #8632 üzenetére
Érteni értem, hogy a raktár kiraktározta és feladta csak épp, így már nyaltam be BestByte-al, mondván feladták és majd jön... aztán jött a mail, hogy bocstam mégsem. De akkor jóság van köszi!
Még melóztam és cégesről voltam. Csak ránéztem mert jött az appon értesítés, VPN miatt mindig átáll én meg nem állítgatom magyarra mert nem igen zavar.
-
Bandit21
addikt
válasz
raziel01 #8560 üzenetére
Volt az én pc-men, és a szomszédén is, mindkettőn ugyanott volt a pötty, tehát kizárhatok mindent, még az amd nvidia harcot is mert nálam előbbi, a szomszédban utóbbi volt.
(kábelt szándékosan nem vittem a szomszédba, így az is kizárt, hogy a hozzá adott dp volt rossz)[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz
raziel01 #8551 üzenetére
Köszi mindenkinek, hagyta törölni.
Gondolom látni fogják, de igazából mindegy szerintem. Netes terméknél elállhatok bármi miatt alap esetben 14 napon belül.
Ők meg vállaltak 30 napot meg be nem vált kariajándék cserét is dec 31-ig.
Nyilván jobb nekik ha 30 napig parkolhat szervizben amíg lejár a jogszabály adta 14 napom... utána meg vissza küldik, hogy ez az 1 pixel belefér, és ha mondom, hogy elállás akkor meg néznek, hogy bocs lejárt.Veszek még1-et remélem az jó lesz ez meg megy vissza.
-
nubreed
veterán
válasz
raziel01 #8347 üzenetére
Vadi új volt. Bontottat/használtat, ilyesmit soha nem vennék én.
Szóval vettem amit írsz. Ilyenkor egyébként javítják az elhajlott pineket és azt kiszámlázzák (mivel, hogy ez nem gariztatható) vagy ilyenkor mi történik? Már ha tényleg bejön a 99% és kiszúrják? Vagy visszaküldik a szar/hibás alaplapot? -
BaLee
addikt
válasz
raziel01 #8250 üzenetére
Jah valóban, félreértettem.
Én azt vettem észre, hogy sajátmárkás termékeikhez szoktak adni, de csak időszakosan. Termék értékétől függően akár 1 évet, vagy csak 1-2 hónapot. Most szerintem nincs ilyen akció. Bár ezzel együtt a termék árával is szoktak játszani.
Egy példa: amikor rendelni akartam egy Siguro hűtőt az 78 ezer ft volt, adtak hozzá 1 év alza plust, de csak rendelésre volt a termék. Figyelgettem közben, vége lett az akciónak és a termék ára 68 ezerre módosult, akkor már nem adtak hozzá alzaplust. Mivel még csak rendelés alatt volt, töröltem az első rendelést és megrendeltem újra. -
lowzor
veterán
válasz
raziel01 #8059 üzenetére
Ja, ezt most megtanultam.
Bár gyanítom, hogy lett volna olyan bolt, ahol ez zökkenőmentesen ment volna.
Az is kicsapta a biztosítékot, hogy nem voltak hajlandóak a Foxpost-ot felhívni, hogy vegyék le az utánvétet a helyes összegre. Ezt régebben egy sima GLS futár el tudta nekem intézni, mikor tévesen utánvétet raktak egy már kifizetett cuccomra. -
lowzor
veterán
válasz
raziel01 #8057 üzenetére
Visszaküldött VGA árát levásároltam másra.
Írtam nekik, hogy mit szeretnék helyette, összeállították a rendelést, és akkor még 14 ezer utánvét volt írva végösszegnek, sőt itt is 14300-at írt: [kép]
Valamiért mégis sikerült 131k-s utánvéttel feladniuk.
8 napja elkérték a számlaszámom, de azóta semmi nem történt.
Asszem jó ideig hanyagolom majd őket, mert belefáradtam, hogy mindig hibáznak valamit, aztán futhatok a pénzem után.[ Szerkesztve ]
-
válasz
raziel01 #7955 üzenetére
Lezárult a kuponos ügyem, ismét végtelenül rendesek voltak, tényleg maximálisan le vagyok nyűgözve. Az történt, hogy megírtam nekik chaten, hogy a kupon-t a termék végösszegéből vonták le a jóváírás után és hogy ez így nem fair. A jóváírás maradt ugyanannyi, de kaptam egy új 3000Ft-os kupont. Ezt nem tudom, hogy hány másik cég kezelte volna így ma magyarországon..
-
válasz
raziel01 #7953 üzenetére
Ha ez nem meríti ki a kettős mérce fogalmát, akkor semmi
Mindenképpen megírom az ügyfélszolgálatnak a dolgot. Viszont tanulság lehet mindenki előtt, ha kuponod van, akkor azt fogyasztási cikkre érdemes elhasználni, mert probléma esetén olyan mintha nem is lett volna
Igazából, ezért osztottam meg a történetet veletek
Most is van vagy három kuponom, vártam hátha vmire szükségem van, vmi alkatrészre, de mindjárt rendelek belőle monitor tisztítót, meg levegős sprayt tisztításhoz, meg hűtőpasztát meg thermalpadot.. Ami fogy
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz
raziel01 #7942 üzenetére
Akkor miért írják aktívnak?
Aktív azt jelenti hogy állandóan aktívAlzán három lehetőség van szűrésre, Aktív, Passzív, Hibrid
Sehol félpasszív vagy félaktív kifejezésA MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC néztem
Lent ez szerepel
Hűtés típusa : AktívNa de miért kell ezt titkolni, főleg ha ahogy írod megvan az esély hogy olyan hogy állandóan prörgeti, még ha kocsi is a lehetőség de van rá esély
[ Szerkesztve ]
-
-
adalbert1
veterán
válasz
raziel01 #7933 üzenetére
Azért gondoltam, hogy előbb-utóbb meg kellene, hogy jelenjen a kínálatukban, mert elég sok Dell monitort forgalmaznak, illetve ennek a modellnek a közvetlen elődjét is lehetett kapni náluk.
Viszont még csak 2-3 hónapja jelent meg, így lehet, hogy még várok pár hetet, mielőtt megveszem máshol - az árukereső szerint azért elég sok helyen lehet már itthon is kapni (azért venném itt, mert a munkahelyem jóvoltából van itt felhasználható kreditem, és igazából ez lenne olyan pc cucc, amire elkölteném). -
Exelsior24
aktív tag
válasz
raziel01 #7883 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kaptam is erről az e-mail címről egy levelet tőlük nemrég, arra válaszolva visszaküldtem nekik az adatokat, remélem így vissza tudják majd utalni a termék árát. Bankszámlaszámot IBAN formátumban is elküldtem nekik, mert azt már sokszor olvastam itt a topikban, hogy abban szokták kérni.
Esetemben most, mondjuk a DPD volt főként a hibás, mert teljesen biztos, hogy valami nagy súlyú csomag ráesett, vagy rádőlt a csomagjaimra az autó hátuljában, de ettől függetlenül abban azért az alza is hibás, hogy egy kicsit nagyobb méretű dobozba belefért volna a jégkaparó is a többi kis rendelt dolog mellé, és akkor nagy valószínűséggel épségben, egyben megérkezik.
De ez, hogy ilyen kis vékony folpack-kal egyszer körbetekerték az egészet, és semmi sem védte a terméket (csupán a milliméter vékony folpack), ez azért hihetetlenül hanyag csomagolás a részükről, én az alza-tól eddig nem ehhez voltam szokva.
Korábban volt, hogy szintén apróságokat akkora hatalmas dobozban küldtek el, hogy több mint kétszer belefértek volna, és a doboz több mint fele levegős pufizacsival volt kibélelve gondosan. -
rajesz.2010
csendes tag
válasz
raziel01 #7723 üzenetére
Egy 10+ éves 650W-os táp volt a gépemben, ezért a vga miatt intéztem egy újabb 850W-os tápot. Mielőtt megjött az új táp azért próbáltam tesztelni a régivel és jónak tűnt a vga. Ment a furmark de csak 720p-ben, ha 1080p-ben futtattam akkor leverte a tápot. Gondoltam jó lesz ez, csak kevés neki a táp. Aztán megjött a 850-es de azzal meg nem akart elindulni a gép, vga hibát jelzett az alaplap. Visszacserélve a 650-es táppal megint elindult, de ha terhelés alatt volt a vga, egy idő után leverte a tápot, játék során is előfordult. Elálltam, ma adtam fel a postán és ha már ott voltam felvettem az új (nem használt/újszerű/kibontott
) xfx rx6750xt -t amit időközben rendeltem. Ezzel már jól kijön a 850-es táp, nem problémázik az alaplapi vga hiba jelző led sem, és még olcsóbb is volt mint egy új rx6700xt.
-
törölt tag
válasz
raziel01 #7402 üzenetére
Én soha nem fizettem még neten, hanem mindig csak kártyával csomagautomatánál vagy személyesen. E-mail nekem is szokott jönni, de teljesen mindegy volt, hogy milyen számlaszámot adok meg, mert soha nem vették azt figyelembe, a pénz mindig arra a kártyára érkezett vissza, amelyikkel fizettem. (Arra a számlára, amelyik ahhoz a kártyához tartozik, amelyikkel fizettem.)
Volt, hogy haverom lógott nekem, és úgy volt részben rendezve a dolog, hogy az ő kártyájával volt fizetve az átvétel. Amiből aztán sajnos elállás lett, jött is az automatikus sablon e-mail, de hiába adtam meg a saját számlaszámomat, az összeget haverom kapta vissza. Alzánál rákérdeztem, és ők is azt mondták, hogy ugyanoda fog visszaérkezni a pénz, ahonnan az le volt vonva:
"Bankkártyás fizetés esetén a visszatérített összeg arra a számlára kerül visszautalásra, amelyről a vásárlás eredetileg érkezett." -
Fvp99
kezdő
válasz
raziel01 #7385 üzenetére
Nem arra.
Ha van egy termék, ott hozza ki opcionálisan ezt a 60 napos dolgot.Amúgy pont valami hasonló ventilátort vettem, még akkor kellett a munkahelyemre, de már van legkondi és hideg is.
Azért kérdeztem mi hogy megy, mert itt mintha azt írná, hogy utalványt kapok, amit levasarolhatok.
[ Szerkesztve ]
-
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #7280 üzenetére
Minden jó ha a vége jó.
Működik a Foxpost visszaküldés automatán keresztül, a Foxpost annyit cseszett el, hogy valamiért nem frissült a nyomkövetés.
Vasárnap jelent meg az alza fiókban, hogy visszament a termék hozzájuk 15-én és kérik a számlaszámot. Most jött meg az utalás épp. Szóval minden oké, csak két hét volt amíg intéződött. -
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #7276 üzenetére
Kabaré a helyzet. Írtam foxpostnak, hogy miért nem mozdul 1 hete nyomkövetés.
Válasz: Ja ők azt már kivitték aznap az alzának, át is vették.
Oké. Írok alzának, hogy mi a franc van, mert foxpost szerint már át lett véve.
Válasz: beérkezési sorrendben intézik a reklamációkat.
Azért az durva, hogy 8 napja alzánál van állítólag és még visszajelzés sincs részükről.
De az is gáz, hogy a nyomkövetés sem frissült. -
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #7269 üzenetére
Na jól megszivatott ez a foxpost visszaküldés. Pénteken kivették az automatából és azóta nem mozdul a nyomkövetés. Úgyhogy szerintem alzánál valszeg nem úgy van a visszaküldés mint a Decathlonnál. De jó lesz ha nem ér oda hozzájuk időben a csomag.
Legközelebb inkább feladom inverz csomagként postával. Főleg, hogy a foxpost fel is számolt 990 Ft díjat -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
raziel01 #7047 üzenetére
egyébként egy érdekes tény/megjegyzés ehhez: velem történt olyan 10+éve, hogy a bontatlan, gyári lapban hibás volt a socket (el volt hajolva pár láb....
)
ezt csak ahhoz, h habár az esély baromi kicsi, mégsem 0 arra, hogy fizikai hibás egy zsír új lap, ami tuti nem szállítás/tárolás során hibásodott meg. ebből a szempontból, ha biztosra akarsz menni, jobb mindenről unboxing videót csinálni
(akkor rá is szoktam arra, hogy átvételkor, a kereskedővel együtt mindig lecsekkoltam a cpu socketet)
-
törölt tag
válasz
raziel01 #7008 üzenetére
Szerencsére velem eddig még nem problémáztak ilyen esetekben, hisz eleve visszaküldött termékekről volt szó. Ettől függetlenül persze videó a csomagbontásról az alap lenne, ha lenne csomag, de mióta az AlzaBoxba csak magát a termék nyitott dobozát szokták belerakni, így én az AlzaBox rekeszének a kinyitásáról csinálom a videót, ez helyettesíti gyakorlatilag a csomagbontást.
-
-
kismedve1982
tag
-
Executioner
tag
válasz
raziel01 #4451 üzenetére
Ez így nem igaz.
Ha garanciális termékként adta el és a bolt megköveteli az adásvételit úgy kötelessége mellé adni.
Amennyiben nem hajlandó adásvételit adni akkor az árat is úgy kellett volna belőni, hogy ha elromlik akkor mehet a kukába. Nyilvánvaló, hogy így csak piaci ár alatt tudta volna eladni. Valamit valamiért...Mellesleg a számlán - ez a garancialevél is egyben - már eleve rajta vannak a személyes adatai.
-
Darko
senior tag
válasz
raziel01 #4200 üzenetére
Az újnak nem is látom hogy mennyi a garanciája, a bontottnak 1 év. Volt. Érdekes ez idő alatt ~15 perc már nincs is meg a bontott alaplap, pedig 2 db is volt. Egyébként erről van szó.
Most valaki jól járt, de úgy gondolom inkább magamat kíméltem meg a kellemetlenségektől. Jó pár kört lehet futni egy elrontott lap miatt, igazad van annyi időm nekem pont nincs -
válasz
raziel01 #3569 üzenetére
No de mindkettő plusz és választható opció nem? Akkor mi a fenének kell rajta nyekeregni? Nem kéred és megy minden rendes áron. Egy csomó helyen van mindenféle külön rendelhető extra, nem csak a PCX-nél.
A sérülés meg a Posta felelőssége, nem a feladóé, gondolom megy minden sérülés esetén a maga újtán. Ha valakinek sürgős, akkor köt ilyen biztosítást, ha nem, akkor kivárja a jó öreg MP vizsgálatát, hogy mi történt vajon a csomaggal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest