Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Minden másra ott az összefoglaló, amit 10böl 9en NEM olvasnak el posztolás előtt.
-
SunMount3r
nagyúr
Így már értem, de a fogalmazás módodból nekem nem derült ki, hogy mire gondolsz. Meg ugye alapból én azt hittem, hogy ezek a felsorolt rövidítések, mind egybe értendők arra szállítási módra, nem pedig, mint "lehetséges" módok. De amúgy ezzel a vásárlók nagy része ugyan így lehet, honnan is tudná alapból, hogy 1. ezek mit is jelentenek pontosan, 2. hogy ezek egymástól eltérő szállítási módot jelentek. Szóval, hogy akkor ez egy "ahogy esik úgy puffan" esete? No ilyenre szerintem meg alapból nem gondolna senki.
(Ok, hogy te már kiokítottad magad alaposan a témában, mert ezzel is foglalkozol, de egy átlag vásárlótól azért nem kellene elvárni az ilyen dolgok ennyire részletes ismeretét. Pláne, ha olyan, mint én, aki ugyan néha rendel az EU-n kívülről is, de CSAK NÉHA. Zárójeles megjegyzés bezárva.)
Amikor megvetted a Buy Now vagy AliExpress gomb lett választva?-> "Buy Now" és utána a "Proceed with PayPal". De már ezt is írtam korábban, hogy nem az Ali-s shop-jukból rendeltem.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Írtam azt is. (DDP/IOSS/KYC Tax-included)
1 - DDP
2 - IOSS
3 - KYC Tax-included
Ez mind különböző módszert jelent.
Olyan nincs hogy nem fizetsz áfát. Vagy a megvételkor vagy utólag a szállítónak. Ha ez nem történik meg az csempészés lenne. Egy dolgot lehet elkerülni a szállítási mód függvényében 150 € alatt, hogy fizetsz vámkezelési díjat vagy nem fizetsz.
Amikor megvetted a Buy Now vagy AliExpress gomb lett választva? -
SunMount3r
nagyúr
Öm, konkrétan hol láttad ezt a "3 féle szállítási módot"? Amikor én megrendeltem azt a bizonyos terméket, ott csak ez az egyetlen egy volt a listában, ami a képen is látszik. Lehet más termékeknél van több is, nem tudom, de azt sem pontosan mire és hol gondolsz.
Az "IOSS" szerepel a szállítási mód nevében is, amint az a képen is látható és már beszéltem olyannal, aki onnan rendelt és azt mondta nem volt rá semmi VÁMFA neki. Bár lehet ezt most inkább magamnak írtam, megnyugtatás képen...
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nézd, ott fel van sorolva egymásután 3 féle szállítási, importálási mód ezért tényleg csak akkor derül ki ha meglesz az azonosító.
De ha ez a shop nincs bejelentkezve valamelyik EU-s adóhivatalhoz akkor nem működik az IOSS vásárlás, mert nincs azonosítója, akkor humbug az egész.
Amikor utal az AliExpress-re és azon a felületen van eladva, megvásárolva az adott termék, az esetben mivel az AliExpresss a holland adóhatóságnál van bejelentkezve és van IOSS azonosítója akkor beszedésre kerül az áfa és az a hollandokon keresztül eljut Magyarországra és így nem kell itt már azt kifizetni.
150 € értékig nincs vám és áfa az már van 0,1USD-től és van vámadminisztráció is az ilyen kis értékű dolgokra. -
SunMount3r
nagyúr
16$ volt a szállítással együtt. Tehát gondlom, akkor ez simán VÁMFA mentes. Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy ha a szállítási mód olyan, akkor ez az érték is simán belefér. Csak itt ugye épp a szállítási mód fajtája volt a lényeges kérdés, hogy az alapból VÁMFA mentes lesz e. Mert ugye, ha nem akkor egy 5 centes rajszegért is megVÁMFÁZtatnak.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem neked szántam, elnézésedet kérem. A nyomkövetési azonosítóból lehet megtudni hogy konkrétan ki lesz aki kézbesíti majd. Lényeges hogy mennyit fizetsz érte mert az is befolyásolja hogy még a vámmentes vagy nem vámmentes kategória.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt most biztos teljesen nekem írtad?
Az írtad hogy cseh DHL -> Én ilyet nem írtam.
Bár AliExpress és cseh raktár az mintha ritka lenne. -> Ezt sem értem, hogy jön ide. Főleg, hogy közvetlen arról a weboldalról rendeltem PayPal-al és nem pedig az Ali-s Shop-jukból. Azért is jelezetm, hogy kicsit OFF a kérdés.
-
Jar
tag
A "3 for US $5.99" akció csak app-ból érhető el ? Online (is) keresem, de nem találom.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Könnyen eldönthető hiszen a szöveg tartalmazza a kérdésedre a választ.
Ha az amit megvettél 150 € alatti akkor IOSS és az áfát kifizeted a vásárlás során, ha 150 € feletti akkor DDP a szállítási és vámolási költség viselése az eladóé, de az áfát te fizeted
Az első esetben a szállítási idő 20 napon belüli, a második esetben 30-45 nap.
A kapott azonosítóból is becsülhető a szállítási idő. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Kicsit OFF leszek, de gondoltam itt lehetnek inkább, akik ezt tudnák:
Innen rendeletem most valamit és a szállítási módról kérdeznék, amit választani lehet (ill. mást nem is lehet, csak ezt):
Ez ugye tuti VÁMFA mentes lesz? A másik kérdés pedig a "valós" szállítási időre vonatkozik, hogy az hány naposra várható?THX!
-
-
válasz
klári1
üzenetére
Mit használsz mobil app vagy böngésző? Ha böngésző akkor az oldal fordítása, a reklámblokkoló vagy a böngésző túl szigorú védelme megakadályozhatja az oldal normális működését
De ha ki van választva a termék a darabszám előtt ha lenen több opciója azután a darabszám növelésnek működnie kell.Ha a fac.-el azt jelenti hogy Facebook regisztrációt vittél tovább, akkor hiányozhatnak a cím adataid ha az a Facebook-on sincs kitöltve, így mindenképp ellenőrizd az adatokat.
-
klári1
újonc
Miért nem tudok az aliexpresszről egy termékből több darabot rendelni, nem engedi. Ott a jel, hogy plusz, de nem engedi. Borzasztó kezdő vagyok, még a regisztrációt is csak a fac.-el tudtam megcsinálni.
-
andris5
tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek a következőben, hasonlóval még nem találkoztam:
Rendeltem termékeket október 25.-én ami természetesen nem jött meg. Január 25-étől tudok disputot nyitni (Estimated delivery date: Jan 25, 2023). A mai nappal gondoltam jelzem ahogy szoktam de mikor kiválasztom a "Item not received" opciót a következő szöveg fogad: Refund can't be processed right now (Latest tracking available. If you don't receive your order by 2023-02-01 01:58:24, you can apply for a refund.)
Tudok valamit tenni? Gondolom megy az újév, persze leszek türelemmel de már csak 5 nap áll rendelkezésre hogy jelezzem (The system will automatically confirm receipt after 5 days. If there are any problems, you can apply for a refund/return within 15 days of confirming receipt.)
Tisztelettel köszönöm a segítséget!
Andris5 -
válasz
rokapet
üzenetére
Én azt írtam amit látok és egy teljesen új fióknál nem jelent meg a böngészős felületen az Apple Pay.
De akkor az általad feltöltött kép alapján ha Apple operációs rendszert (iOS, macOS) használ valaki, akkor neki nem lesz Google Pay, hanem Apple Pay és bankkártya a fizetési eszköz.Ha valki legközelebb kérdezi hog yhova lett a PayPal akkor pontos információt tudok neki adni, ezért köszönöm a kiegészítést.

Én "le vagyok maradva" mert eleve nem szeretem az Apple termékeket, sem számítástechnikai, sem mobiltelefon vonalon (az indokolatlan túlárazás miatt) így azok specialitásait nem ismerem, nem érdekelnek. -
válasz
bobalazs
üzenetére
De amit kaptál nyomkövetési azonosítót arra meg ez vonatkozik ez is a 2. pontban van leírva!
Ha valaki ECSCCA0001111001 formátumú küldemény azonosítót kap:
Ez egy Budapesten a Magyar Postának átadott üzleti e-kereskedelmi levélként menne hozzád, ami azt jelenti hogy az országon belülről a Magyar Postához kerülő küldeményeket (belföldi) nem kell vámolni és ezért díja sincs. Viszont nyomkövetési száma sem lesz.
ECSCCA00-sokat Nézd itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-10 munkanap a kézbesítés. Az Arrive at local delivery office azt jelenti hogy akkor adta át a Cainiao a Magyar Postának, nem a kézbesítő postára érkezik meg.
A Magyar Posta dolgozója kézbesíti a levél kézbesítési szabályok alapján. Ami azt jelenti hogy ha a küldemény 24 mm-nél vékonyabb és behelyezhető a postaládába akkor a leveles postás kézbesíti, ha nem ilyen a küldemény (vastagabb 24 mm-nél vagy más okból nem helyezhető a postaládába) akkor értesítést kapsz (sms vagy papíros) és postán a hivatali kézbesítőknél veheted át.
Mivel csak normál levél, nincs nyomkövetési száma, ha nem kapod meg nem tudsz a Postán reklamálni. -
zoltanz
nagyúr
Eddig mindenem megjött rendesen. Most viszont semmi értesítést nem kaptam (mail, posta értedítő szelvény stb) Ali szerint a Cseh Dhl kézbesítette a küldeményt lakcímre. Január 14-15. -ei hétvégén. Most voltam a helyi postán, noncs ott állítólag a logisztikai központban lehet, túlterheltek. Mikor kb. és hol érdeklődjek továbbiakban? Köszi
-
rokapet
tag
-
válasz
rokapet
üzenetére
Az AliExpress maygar regisztráció esetén magyrországi címre szállításnál fizetésre kettő opciót ad meg:
1 - Bankkártyák
2 - Google Pay
Ezek választhatóak, nincs más a oldlukon a fizetési opcióknál ez a kép arról készült:Ha te Apple Pay-el akarsz fizetni akkor mivel nincs az opciók közt akkor gondolom kártyát választasz, akkor most mivel is fizetsz? Szerintem kártyával.
Nagyon nincs szó arról hogy a kártya betéti vagy hitel, fizikai vagy virtuális kártya.
A Google Pay mögött is lehet kártya, de akkor nem a kártyát választod fizetésnél hanem azt az opciót amit felajánlanak. -
válasz
rokapet
üzenetére
Nem értem a kérdést. Mivel kártyával lehet fizetni ezért van kártya, az első opció, lehet még más kártyát hozzáadni ez a második opció. A harmadik opció a Google Pay.
Mivel ez nem azonos az Apple Pay-el és ha azzal is lehetne fizetni akkor csak ki lenne írva opcióként.
Ez egy AliExpress magyar regisztráció, magyar szállítási címmel és ezeket a képen láthatóakat adja fel. -
bobalazs
nagyúr
Aliexpress selection saverrel rendeltem, Cainiao Super economyval adták fel a cs.ot.
Mivel nem volt rendeléskor kitöltve - a címbe beleírva - email elérhetőség van rá mód hogy utólag a 800 ft.os posta kezelési díját csökkentsem? -
Laza...
addikt
válasz
djbahool
üzenetére
/V írta:
"Ezekben az országokban érhető el:
Franciaország, Németország, Olaszország, Izrael, Hollandia, Norvégia, Portugália, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, Szaúd-Arábia, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Államok, Egyesült Arab Emírségek"Házi feladatként húzd alá az európai országokat
-
válasz
djbahool
üzenetére
Decembertől megszűnt a Magyarország felé történő szállítások esetén, szóval lehetetlen trükközni. Írtam hogy mely országok esetén maradt meg, aki azt írta hogy megoldotta az átköltözött egy olyan országba és ott csinált új regisztrációt.
Ezekben az országokban érhető el:
Franciaország, Németország, Olaszország, Izrael, Hollandia, Norvégia, Portugália, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, Szaúd-Arábia, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Államok, Egyesült Arab Emírségek.Bankkártya és Google Pay maradt fizetési lehetőségnek. Azt is írtam hogy a PayPal 2 éves tündöklése előtt is eleve bankkártyát használtunk (én 8 évig) és nem volt vele gond
-
djbahool
senior tag
Nekem már vagy 2-3 hete nem ajánlja fel a PayPal-os fizetést, sem régi sem új accountnál.
Mi a trükk?
Olvastas, hogy más valaki is küzdött vele, és megoldotta, csak azt nem írta, hogyan.
Sütik stb. már töröltem, többször is. -
Imy
veterán
Szerintetek ezzel mi lehet, hogy 1 hete dekkol valahol? ECSCCA0005768338
-
herolkd22
csendes tag
Üdv
A csomag útja eddig renben van?
UT357543095NL -
dethroner
veterán
Amint lesz lehetőségem, megmérem a csomagot, látható sérülés, bontás nyom nincs rajta. De az megsüvegelendő, hogy jan. 21-es rendelést február 15-re vállalt szállítási határidő ellenére ma kézbesítették. Ok, értem én hogy Németországból jött, vagyis még lassúnak is nevezhetnénk
De vajon miért vállalta 3 hetes szállításra, ha 5 nap is elég neki, fura. -
válasz
dethroner
üzenetére
Van DHL futár és van a DHL mint posta ez utóbbiakat kézbesíti a Magyar Posta.
Ha ilyen eltérést látsz akkor ellenőrizd hogy nincs-e látható felbontás, újra csomagolás nyoma ha lenne akkor jegyzőkönyv ellenében veszed át, az a falmelléki duma hogy nem adnak inkább ne vedd át nem elfogadható, mert ha visszamegy az eladónak (ha visszamegy egyáltalán) akkor ő mondhatja hogy fel lett bontva. -
dethroner
veterán
Jön egy csomag hozzám, a DHL hozza be, utána sztem posta lesz. DHL nyomkövetőben a tömeg 12,05kg, a posta szerint 10,89kg. Hogy lesz a különbség?
-
KisApám
addikt
A mobil appban bedobott most ügye sok minden 700-1000 ft környékén az ali.
Kiválasztottam 7 dolgot, kb. 9000 Ft értékben, más-más az eladó.
Ha megjönnek a termékek (nem mindegyiknek lesz tracking number), a "kedves" posta mindegyikre ki fog nekem számlázni jó pár száz forintot? -
-
Jarod1
veterán
egy ismerősöméknek sikerült olyan bejárati ajtót venni amin nincs kémlelőnyîlás..tudnátok ajánlani olyan camerát ami ajtóra tehető és belül a lakásban kis kijelzőn mutatná ki van ajtó előtt. thanx
-
pibácsi
senior tag
Kérdésem lenne. Az utóbbi időben kénytelen voltam „Disputa”-t indítani három esetben is. Ebből egyet már visszafizettek, kettő most van folyamatban. Volt már korábban is és eddig mindig az Ali fizette ki, viszont a kereskedők is próbálkoztak csekély összegekkel kérve, hogy álljak el a disputától. Az a kérdésem, hogy miért félnek úgy a folyamat elindításától? Van valami retorzió a számukra, ha Ali fizet.? Volt már olyan is, hogy visszaléptem, mert a kereskedő rendes volt és viszafizetett. Mondjuk ott az van, hogy általában PayPal-ra utalnak, az Ali viszont a VISA számlámra. Ez utóbbi a jobb. A PayPal-nál a százalék levonás kérdéses.
Üdv. Pibácsi -
Gézengúz
addikt
V
Ennek nem kellene már érkeznie?
ECSCCA0008088835 -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Random termékre lehet kupont "kérni"? Van egy termék amit gshopper-ről egyszerűen nem tudok megrendelni, viszont megtaláltam alin is, de drágábban. Erre szeretnék valamit, persze ha létezik ilyen. Esetleg írni az eladónak? -
válasz
Entrecampos
üzenetére
Most más van,15 day delivery free shipping és amit eddig láttam az mind AliExpress Standard Shipping volt, a határ 10 USD fölötti és Choice néven is emlegetik.
Ezek az akciók változni szoktak.
16-29-ig van még a 3 $ kedvezmény minden 30 $ felett, de maximum 9 $ kedvezmény ami 90 $-nak felel meg. -
Entrecampos
csendes tag
Miért tűnt el az a fast delivery jelzés, amikor 10-11 dollártól összecsomagolják a rendeléseket? Kb 1 hete még ott volt. Most szeretnék rendelni 9 darab csomagot különböző eladóktól $50+ értékben, és nem tudom, hogy össze-e csomagolják őket. Ezek a szállítási opciók:
Cainiao Super Economy Global: 5
AliExpress Standard Shipping: 2
AliExpress Saver Shipping: 1
Economy for Special Goods: 1Szerintetek berakják mindet egy csomagba?
-
válasz
Voice24
üzenetére
Az ok többféle lehet, írj az eladónak hogy visszaküldték neki és hogy akkor most ezzel mi lesz.
Sérült csomagolás, hiányos vámokmány, a tartalma miatt nem akarják továbbítani, az ünnep miatt zárva és nem fogadják, karantén alatt van a raktárbázis, természeti valami árvíz, tűz és nem tudják fogadni. Nincs jelentősége az oknak mert te semmit sem tudsz ebben az esetben tenni azonkívül hogy írsz az eladónak. -
válasz
intercooler
üzenetére
Nézd meg a Magyar Posta oldalán, lehet hogy ez a kereső nem frissült, tapasztaltam már ilyet.
-
Voice24
őstag
Valaki esetleg erre ?
-
cof
veterán
Érdekes egy hozzáállás a részükről. Szerintem nagyon is tisztában vannak vele, hogy közben nyomkövetési számot vált a csomag, mert lekövethető egyébként a parcelsapp.com-on is pl. Ha oda beírod az LP... számot akkor kiadja a next tracking-et ami az UA kezdetű lesz. Elküldeném a linket meg a screenshotot is róla nekik.
-
Voice24
őstag
Hali!
Ma néztem, a legutóbbi rendelésem státusza "Package returning", a részleteknél annyi van, hogy a sorting center nem fogadta be a csomagot, hanem visszaküldte a warehouse-nak. Ennek milyen okai lehetnek? Mert eddig viszonylag gyorsan ment minden, ünnep ide vagy oda, 20-án adtam le a rendelést. -
Dot
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a rendelt csomagokra duplán fizetek áfát.
Persze a leírt módon visszaigényeltem, de mint a posta mint az ali visszautasította.
MERT:
A feladott csomagok az ali oldalán "LP005520xxxxxxx" nyomonkövetési számmal van. De a kapott csomagoknak már más a száma ""UA46xxxxxxUV".
-Posta visszadobta, hogy erre a számra nem fizették be az áfát.
-Ali visszadobta, hogy a reklamált csomagok nyomonkövetési számai nem egyezik a rendszerükben lévővel.A csomagokon látszik, hogy 2 matrica van, az eredeti ami az ali oldalán látszik szám felül van ragasztva egy másikkal amivel én megkaptam a csomagokat.
Próbáltam letépni, de vagy nem sikerült vagy ha sikerült az ali ismét visszautasította, hogy sérült a csomag küldjem vissza..Persze eladó nem tud semmiről..
Találkozott már valaki ilyennel, mi a teendő ebben az esetben? -
TZ1
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az Aliexpress keresőjét úgy használni, hogy csak az jelenjen meg a találatok között amit én szeretnék? Feldobál mindndenféle egyebet. Kb.1/2 éve még pontosan azt adta amire rákerestem. Használtam "--", *--*, de nem számít! Olvastam, hogy a szponzorált dolgok megjelenhetnek, de nem kell. Köszönöm!! -
-
Jar
tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Postája válogatja, elvileg az SMS érkezése után mehetsz csak. Mivel a TN alapján tudtam, hogy a lakcím szerinti (vidéki) postán van, betelefonáltam, bemehettem érte, odaadták. Egyet kértek, a holnap kapott SMS érkezésekor ne szaladjak a postára, mert az a mai csomagról fog szólni. Ha kivárod, az SMS bemutatása mindig elegendő az átvételre.
-
Wolfram
aktív tag
"offtopic kérdés": Nem érdemes aliból/kínából rendelni február 1-ig, úgysem adják fel a csomagot?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Zyxel NAS326
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest