- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gondoltam beszámolok az m17x R4-be való 3 hőcsöves cpu hűtőről.
Vettem 1-et ebay ről.
Az aw17-esembe szerettem volna eredetileg, de véletlen az r4-be valót küldték.
Aztán ha már így alakult, beszereltem az r4-be.
3632qm van a gépben, és még ennél a procinál is hozott átlag 5-10c-t...
10 perc stressz teszt alatt max 64C-s a proci...
Az eredeti 2 hőcsövessel ez felment 74C-re.
Win alatt 45- 55c (asszem mostmár ez se fog megfőni).A gyári csavarjainak a rugói viszont olyan rohadt kemények, hogy alig bírtam meghúzni velük a bordát, ezért inkább leszedtem az eredeti hűtésnek a csavarjait és azzal fixáltam.
Egyébként tisztességes iparos munka! Full úgy néz ki mint ha gyári lenne.Illetve felavattam a k5 pro pasztát is.
A p3000-es vga-n minden melegedő alkatrészt ezzel kentem be, a gpu-ra mx4 ment, illetve ahol nagyon nagynak gondoltam a távot oda raktam pluszba ezt a hővezető lapkát is.
És ez is hozott átlag 7-8C-t.
Gpu átlag 50-60C közt megy a hot spot pedig 60-70C közt 100% terhelés mellett.
Meg vagyok elégedve ezzel is, bár nem tudom, hogy a használat során mennyire fog "megkövülni". Ha olyan mint ami a ps3 vram-jain van gyárilag akkor egy kicsit tartok tőle..
Anno szedtem le ps3 fat-nek az ihs-ét és hát meg kellett vele küzdeni rendesen.
Remélem itt nem gyógyul majd rá a kártyára ennyire a borda..
1-2 évig mostmár nem akarok hozzá nyúlni, majd még kap egy akku-t meg az ssd-t lecserélem egy 1tb-os ra aztán ez a gép kész. -
Pöttön
őstag
Köszi az infót!
Akkor az aw18-as lesz, 4-ik genes haswell-el, ezek szerint akkor ehez is van nyitott bios.
Jelenleg gtx765sli-vel van szerelve, ezt kidobnám belőle, és egy 50-75w-os pascal quadro p3000-et gondoltam bele rakni, egy i7 4810mq-val.
Akkor elvielg ennek nincs akadálya, annyi hogy nyitott bios kell rá, hogy legyen optimus? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Alienware 18 r1-ről mit lehet tudni vga bővíthetőség terén?
Mennek benne a pascal gpu-k? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Újabb probléma ütötte fel a fejét, még hozzá az optimus.
Hiába állítom a p3000-es driverébe be hogy az adott alkalmazás a p3000-et használja, az alkalmazás ugyan úgy az intel igp-n fut.
Olyan mint ha a driver control panel-je nem működne megfelelően.
Ez nem lehet hogy a lentebb linkelt programmal való telepítés miatt van?
Próbáltam másik egészen régi drivert is, de azzal is ugyan az a probléma van..Persze vannak játékok amik gond nélkül mennek a p3000-en azok szépen is futnak.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Köszi a segítséget, és a linkeket!
Sikerült végül megoldani a driver problémát is.
Most a kérdésem az lenne még, hogy a hűtés csavarjait mennyire húzzam meg?
Tökig, vagy elég a csavar hosszának kb a feléig (érzetre nem annyira nehéz még húzni)Jelenleg ilyen hőfokot produkál:
Lehet hogy van 1-2 alkatrész még ami nem érintkezik kellőképpen, megmondom az őszintét nem sokat tököltem a párnázással.
Jó lehet így is szerintetek, vagy érdemes lenne több időt rá szánni? -
Pöttön
őstag
Annyit csináltam, hogy 980m vissza, biosba legacy boot-ot bekapcsoltam, majd az optimust is, új win felrak. Felment, látszott az intel igp, meg a 980, driver ellenörzést kikapcsoltam,
majd kikapcs, p3000-et beraktam, és most megy a gép.
Biosban látszik a kártya, meg win alatt is, jelenleg a driver mókolással szutykolok, mert az nem akar felmenni még.
Viszont úgy néz ki hogy nagy mákom van, és én voltam a láma, hogy nem vettem észre hogy a gépen unlocked a bios akkor ezek szerint. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a kártya, beszereltem, de fekete képernyő, és a 8 beep-es hiba kód fogad.
Utána olvasva ez elvileg az lcd screen failure amit ha a bekapcs + d kombóval indítom a laptopot bekellene jönnie egy szerviz menünek, ami ha lefut jó eséllyel megoldaná a problémát.
Na most hiába nyomkodom a d gombot nem jön be semmi se...Ötlet?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Jövőhéten csak rápróbálok erre a quadro p3000-re, hátha szerencsém lesz vele...
Elvileg ez egy az egyben egy gtx1060-csak alacsonyabb órajeleken ketyeg.
Viszont ez is 75w tdp-s, és teljesítményben elvileg a 980m környékén van ez is.Pontosan így néz ki a kártya:
Az előző tulaj az egy Alienware 17-es laptopban használta (nem tudom hogy ez e a pontos típusa) az tuti hogy 1-el újabb az m17xr4-nél, mert ebben már 4-ik genes procik mentek.Minden esetre ha minden jól megy jövőhéten itt lesz a kártya aztán rápróbálok, hátha...
Ha minden jól megy akkor elcserélem erre a 980m-et. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Arról tud e esetleg valaki valami infót, hogy az M17x R4-ben egy quadro p3000 tud e menni? -
Pöttön
őstag
Végül lefújtam már. Olvastam 1-2 külföldi forumon hogy néhány dell gép alapból le is van védve, a vbios módosítás terén.
Tehát ha megprobálnék rárakni egy módosított vbios-t lehet elszállna amit helyre se tudnék hozni, mivel igp sincs a gépben.Szóval azokat a játékokat amik nem futnak rajta stabil frame-el azokat inkább nem is erőltetem rajta. Hanem inkább a 2 éve pihenőre rakott asztalimba veszek egy vga-t. Mert az mxm 3 upgrade-et se vállalom be, mert egy 1060 alsó hangon 150k ba fájna, mire ide érne Kínából, az eu-s forgalmazókról nem is beszélve itt 200k + on indul.. Az asztaliba meg már 70k-ért 1080-at veszek.
Ettől független nem bántam meg egyáltalán a vételét, egy rakás játékom van amit simán futtat ez a gép, és kompaktabb mint az asztalim. -
Pöttön
őstag
Sziasztok ismét!
Úgy néz ki megprobálkozok a vbios modolós alulfeszeléssel majd, legalábbis talátam egy szakit, aki segít összedobni a moddolt biost.
A kérdésem az lenne, hogy az m17x r4-nél lehet vbios-t flash-elni?
Azért kérdezem, mert egy külföldi forumon olvastam, hogy egyes dell laptopok, (leginkább a workstation-ok) le vannak e téren védve. -
Pöttön
őstag
Köszönöm srácok a sok infót!
Sokat segítettetek már így is!Sajnos az 1060-ak elég horror árakon mennek.
Gtx970-et meg nem találok eladót.Most azon gondolkoztam tegnap este, hogy vannak laptopok, amik gyárilag 980m-el voltak szerelve, és 90w tdp-s vbios volt rajtuk.
Az enyémet nem lehetne valahogy korlátolni?
Tegnap addig túrtam a yt videókat, és a külföldi forumokat, hogy addig eljutottam, hogy a jelenlegi vbios-t lementettem, és bele tudtam nézni, MaxwellBiosTweaker programmal.Találtam egy külföldi leírást, hogy asztali vga-nál hogy állítanak tdp limitet, a probléma az, hogy ennél a mobil gpu-nál nincs semmi mankó, hogy melyik táblát kellene átírni, hogy az alaplapról fel vett watt-ot módosítsam.
De most veszem észre, hogy elvileg ebben már alapból lehet 100w tdp limit.
Mert most kiváncsiságból mehajtottam egy vga tesztel, ami a csövön kifért, és 105w-nál többet nem tud felvenni. Átlag 100w-ot eszik, és nagyon ritkán egy pillanatra felugrik max 105-re.Az előző tulaj mondta is, hogy ezt a 980m-et újonnan vette ebay-ről, és kimondottan ebbe a gépbe való. Nem is értettem eleinte, mert ezt a gépet gyárilag gtx680-al és hd7970-el szerelték. Ezért is kell a driver-t is mókolnom, hogy fel menjen.
De akkor valószínűleg a Kínai eladó tényleg készíthetett rá egy egyedi vbios-t, mivel a gyártónak is a Dell van feltüntetve, és nem az Nvidia. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A 17x R4-essel kapcsolatban lenne még pár kérdésem.
A gtx 1060-at akkor csak abban az esetben veszi be, ha 120hz-es panel van a gépben?
Azért kérdezem mert elég húzós a 120Hz-es panelek ára, és csak ez az egy szempont van részemről ami miatt cserélnék, mert engem nem érint se a 3d, se a 120hz...
(Vannak játékok amiket fix 30fps-el játszok)Illetve a mostani gtx980m is bőven elég számomra.
A legtöbb játéknál a gpuz szerint a 75w fogyasztást se éri el, és csutka maxon megy a játék.
Viszont vannak játékok ahol meg nekem kellett úgy belőni a látványt, hogy 75w körül egyen a 980m (Borderlands 3, Strange Brigade).
De ezeknek a játékoknak is teljesen korrekt számomra a látványuk.Ezért úgy döntöttem, hogy a 980m-et addig használom amíg be nem hal nálam.
(Persze természetesen az évi kötelező újra pasztázást megfogom ejteni nála is)
És majd utána egy 1060-ra szeretnék váltani.
Csak azért jó lenne akkor képben lennem vele, hogy megoldható e a gtx1060 a jelenlegi 60hz-es panellel is vagy nem?
Ezzel kapcsolatban még ami fontos lenne számomra hogy vajon a gtx1060-al is működne ugyan úgy a hdmi be-ki menetek?
Csak azért mert mindkettőt használom elég sűrűn, és a jelenlegi 980m-el tökéletesen megy mindkettő.A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a 17x R4-ben az optikai meghajtó az nem közvetlen mini sata csatolóval csatlakozik az alaplaphoz, hanem egy szalagkábel segítségével.
Így ezt ki lehet cserélni egy optibay-re?
Csak azért kérdezem, mert eddig egy laptopomban se használtam az optikai meghajtót, mindig inkább egy + hdd-t raktam be egy optibay segítségével. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem még a géppel kapcsolatban.
Úgy vettem észre (képek alapján), hogy ennek a gépnek m17x r4 rgb-s a világítása.
A kérdésem az lenne, hogy ezt hogy tudom állítani? Jelenleg fixen kéken világít minden. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Meg vettem a gépet.
Már most nagyon bele vagyok szerelmesedve.
Iszonyat jó gép!
Az nv driver kicsit feladta a leckét, de végül az is megoldódott!Az tény hogy jelenleg egy kicsit forró fejű a "kicsike", ha minden jól megy össze jön bele egy 3632qm, azt hiszem azzal hangtalanul is el lessz ez a gép, és annak a teljesítménye is elegendő nekem.
A vga-t meg folyamatosan monitorozom ha valami újabb gpu gyepáló játékot futtatnék majd rajta.
De csináltam is egy kereső hirdetést gtx 1060 mxm terén, ha összejön bele majd egy akkor azt azért még lecserélem benne.
Mert nyilván a tápnak se mindegy hogy 55w-al kevesebbet eszik e a gép vagy nem.A gtx1060 cseréhez mi kell?
Kell rá a főzött bios? -
Pöttön
őstag
Köszönöm az infót!
A hűtőpados srácra rá is írtam, amúgy is terveztem volna alá egy hűtőpadot valamikor!Úgy tudom nv-nél driverből is le lehet korlátolni játékonként az fps számot.
Azt hiszem van valami silent mód talán?
A nevét nem tudom pontosan, ezt kell bekapcsolni a kontroll panelben, aztán a driver-en belül az adott játék exe-ját kell kitallózni, és alatta egy beállítási sávban lehet beállítani utána a kívánt fps-t.
Ez is működhet nem?Szerk:
Találtam egy videót az nv beállításról, amire gondoltam: Whisper mode.Igen, a procit én is így gondoltam, kértem a srácot, hogy tegyen rá egy aida 64-et.
Ezzel szeretném majd ott helyben letesztelni hogy mennyire stabil jelenleg a cucc.
De előtte minden féle képp kikapcsolnám a turbót a windows energia gazdálkodási résznél. -
Pöttön
őstag
Sajnos nincs már meg neki, azt külön eladta már.
Játékok terén régi játékokat nyüstölnék zömében.
Pl.: Bf Bad Company 2, Wow stb... Ezekkel szerintem az intel igp-is elbirkóznaAz újabb címek amikkel tennék egy próbát, az a Diablo 2 resurrected, meg a Doom Eternal.
Más nem igazán érdekel.
(A nagyon új címek nem érdekelnek pc-n, max konzolon).
Szóval ez a 2 cím az igazán mérvadó számomra.
Minden más játékom régebbi ezeknél, és kisebb gépigényű. -
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a figyelmeztetést!
De úgy vagyok vele, hogy nem sok esély van rá, hogy szembe jöjjön velem aprón még egy ilyen gép.
Ahogy mondtad orosz rulett, ezt én is így gondolom. Viszont egy teljesen gyári felszereltségű gép is tönkre tud menni, úgy ahogyan a gyárból most ki jött friss ropogós laptopokból is van selejtes. Az ember nincs bebiztosítva, bármi bármikor elromolhat. (Nyilván az újnál ott van a garancia, ami valamennyi biztonság érzetet ad a tulajnak)
Jelenleg is egy 10+ éves laptop-ot használok, ennél is volt valamennyi lutri.
Persze a rizikó faktor minden gépnél más, ennél nagyobb, mint egy vadi új gépnél, ez tény.Én egy könnyen szervizelhető, fcpga foglalatos, mxm3-as gépet szeretnék, ez pedig teljesen megfelel a leírtaknak. Pláne, hogy még a bios-a is nyitható.
A hdmi bemenet számomra plusz pont, mert van konzolom is, amihez kapóra tud jönni ez az opció.
Nem hiába emeltem ki a 2 fenti szempontot, a bga forrasztott laptopokat nagy ívben kerülöm. Szerintem az az igazi hazárd játék.Szóval azt tervezem, elmegyek megnézem, tüzetesen átnézem, letesztelem, és ha mindent rendben találok elhozom.
Aztán a procit gpu-t cserélem valami kevésbé melegedőre.
ÉS ha mákom van vele sok sok évig használom teljes megelégedéssel. -
Pöttön
őstag
A kék halálózó gép idő közben elkelt.
A napokban elmegyek, megnézem személyesen ezt a gtx980-as m17x R4-et.
Aztán lehet el is hozom.
Nagyon megtetszett ez a gép, kinézetre is illetve szerelhetőség terén is.A 980m-et azt nem lehet alul feszelni, hogy ne legyen annyira kazán?
Ha akár teljesítmény csökkentés árán el lehetne érni azt hogy ne zabáljon olyan sokat, és ne melegedjen, nekem az is jó lenne. -
Pöttön
őstag
Értem, köszönöm szépen az infót!
Van egy másik gép is, ugyan ez a típus, gyári felszereltséggel, ami időnként kékhalálozik rendszerindításnál.
(no bootloader világoskék háttérnél).
Ennek akkor ezek szerint a sata vezérlője lenne a rossz?Visszatérve a 3940XM/gtx980-asra, ha cserélném benne a procit, vga-t az általad említettekre akkor az is jó lehetne hosszú távon?
A kérdés akkor inkább az, hogy mennyit ment a laptop ezekkel az alkatrészekkel nem?
Csak mert azon agyalok, hogy ezt a két alkatrészt elég jó áron el lehet passzolni aprón.
3630qm -as procit kapásból tudnék bele rakni. (mert van nekem elfekvőben)Aztán max nem játszanék rajta komolyabb játékokkal addig amíg nem találnék bele másik vga-t.
Gondolom mxm vga nélkül is lehet átmenetileg használni nem?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy Alienware M17x R4 laptop vásárlásán.
A laptop kapott a jelenlegi tulajától egy kis hardveres boost-ot már.
I7 3940XM 3-3.9 GHz 55w tdp processzor
32GB ram
Nvidia GTX 980mEz teljesítményileg számomra bőven elegendő lenne, és még épphogy, de bele férne a max keretbe amit szánnék laptop-ra.
A kérdésem az lenne hogy ezeknél a régi laptopoknál is megoldható valahogy a processzor alul feszelés?
Tudtommal az ivy bridge nem támogatott, az ilyen windows-os programoknál mint pl az Intel XTU.
Ez alól az extrém szériás ivy bridge procik se kivételek?
Illetve ha az Alienware-nek van esetleg valami házon belüli megoldása erre, az se lenne rossz. Akár plusz program, vagy bios beállítás formájában.Egy kicsit tartok tőle, hogy throttlingolna.
Tudtommal ezek a gépek gyárilag I7 3630qm-el voltak szerelve, amik 2,4-3,4Ghz-ig mentek 45w tdp mellett.Legvégső esetben a windows-ba venném lentebb a cpu max órajelet, az energiagazdálkodási részen belül, a proci beállításoknál.
Ezt tudom, hogy megoldható, de ezzel a teljesítmény is csökkenne valamennyit.Meg pl ha a turbó óra jelet lentebb venném pl. 3,4ghz-re akkor nem lenne rossz, ha fesz-t is lentebb tudnám mellette venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest