Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz tothjozsi96 #16964 üzenetére
Költői kérdés:szerinted mégis honnan szedtem ki a képet?! Csak nem a recovery alól?!
-
loosht
senior tag
-
törölt tag
Ha jól tudom,akkor régebben járkáltak egyes emberek ide olvasgatni google fordítóval. Csak a hecc kedvéért: Loosht : légyszi csinálj gyorsan egy képet a 7-esről és told már be ide is..nem baj,ha nem fullos, de lássák
Nem mellékesen: a ramdisket/megoldást fel tudnád tolni gitre?
-
tothjozsi96
addikt
Az eredeti ROM-hoz képest mondjuk, így megfelel?
-
bagyusz
őstag
válasz tothjozsi96 #16983 üzenetére
Ha meg esik az eső akkor vizes lesz a talaj. Tapasztalat!
-
loosht
senior tag
válasz tothjozsi96 #16983 üzenetére
És melyik rommal nem?
-
XXX003
tag
Sziasztok?
Rég voltam itt,látom rendesen pörög 10.1CM Rom .
Valaki tudna infot adni a Rom-rol(akku üzemidő átlagos használattal,szabad memória mennyisége,kamera minőség,stabilitás,stb)
THX -
törölt tag
válasz bagyusz #16978 üzenetére
Látod? Elsőre kínai.. /Nekem sokadszorra is az volt.. /
Iszonyatosan sokminden függ össze egy rom forgatásnál,amire az ember nem is gondol eleinte.. Nagyrészt elkezdi kiguglizni,de mire a végére ér az olvasásnak,addigra azt veszi észre,hogy tök másról olvas,mint amiért elkezdte..
mostanra már tudom,mit írsz , meg is értem,de ezt mondjuk 3-4 hónapja nem mertem volna így kimondani..
Ezért is mondtam,hogy elsőnek itt fog elakadni.. -
lazlo16
aktív tag
nekem ubuntu xD
-
törölt tag
válasz #35202114 #16975 üzenetére
12.04 LTS. Mivel eléggé kezdő vagyok, ezért próbálom szigorúan követni az irányvonalat..
Bagyusz: a maya-t már említetted Az érdekes az,hogy vannak olyan csomagok,amik az istennek sem mentek fel nekem maya-n,de elméletben kellettek volna a forgatási környezetbe..(asszem ezt írtam is anno privátban Neked.. ). Megintcsak nagy az esély arra,hogy a bénaságom miatt van/volt ez, de kezdőként jobb,ha tartom magam az "etalonhoz".. szvsz.. ( Mint már oly soxor: javíts ki,ha tévedek )
UBI forgatásnál itt lesz Hokinsnak az első nehézség szvsz:
Several parts of the Android images in CyanogenMod 10.1 are proprietary, and only available in binary form. These are not redistributable, so you need to seed your tree from your device. Ultimately these binaries come from the manufacturer (so in the case of the Nexus4/Mako that's Google's developer site), but the convenient way to ensure you have a matching version is to use a CyanogenMod 10.1 image for your device, from CyanogenMod.
The files belong under vendor/<vendorname>/<devicename> (in our case vendor/lge/mako), and are put there by a script device/<vendorname>/<devicename>/extract-files.sh. This is run while adb is connected, and it copies the files over to the location the build requires:
$ adb devices
<your device appears here>
$ cd device/lge/mako
$ ./extract-files.sh
As of this edit, there is no stable build for the Nexus 4/mako, so use the most recent release candidate, eg RC4[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz #84490496 #16972 üzenetére
hokins a forráskódot kérdezte amit az előbbiekben linkeltem, az más kérdés, hogy az "ismerkedés" honnan kezdődik.
A ubi os verziók azok többnyire iránymutatók, hogy min érdemes buildelni. Én sem ubi alatt buildelek, hanem annak a "kiherélt" változatán alias Mint Maya-n.
-
törölt tag
válasz #35202114 #16970 üzenetére
Esetleg innen kezdeni? Hátha itt van?
Bagyusz: az gól, de (nem akarok nagyon csöpögős lenni ) jólesik, hogy egy ilyen tudatlannak ennyire hajlandóak segíteni azok, akik tudnak is ...
Ubiról,amit linkeltél: rosszul kezdődik 12.04 LTS még okés, de a 13-as egy kalap f**s.. szvsz..
[ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #16963 üzenetére
Ez jogos,azért is írtam,hogy nem teljesen (!) pontos.. A kezdőképe ez,de behozni másként lehet a gyári recot.
Tothjozsi: bocsesz,de Keeperv85-nek igaza van . A különbség annyi,hogy Te ez így normál esetben nem látod a telón.
Siskad: azért van,valóban. Nincs felflashelve a cwm neki. Ebből viszont ki tud lépni úgy is,ha akku ki és vár kb 20-30 mp-et,majd akku vissza.
[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
válasz Piffuka #16959 üzenetére
Ugyanezt csináltam de úgy léptem ki belőlhe hogy kivettem az akksit. Bekapcsoltam és megint fekvő droid. Akksi ki megint bekapcs de úgy hogy nyomtam a hangerő le+bekapcsoló gombot és mikor zizzent elengedtem a bekapcsoló gombot. Rádugtam a gépre behúztam cwm recoverybe onnan pedig csak egy rebootot csináltam semmi mást és jó lett. Raklap# szerint ez azért van mert nincs feltelepítve cwm recovery.
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #16961 üzenetére
Ez is pontatlan..bocsi. Gyári (3e) reco: akku ki, usb kábel bedug pc és teló, majd csak a hang fel+ akku be. Blogomban van kép és leírás.Idézet:
3: Recovery : A gyári recovery-t eléggé komplikált előhozni,ráadásul az nem tud olyan funkciókat,mint a clockwork recovery. Éppen ezek a plusz funkciók miatt a gyári recovery-t a létező legritkábban használjuk a telefonnál.Ha valaki mégis a gyári recovery-t akarja látni, akkor az a következőket tegye (Figyelem! Kizárólag saját felelősségre!! ) :
-Telefon kikapcsolása
-Hátlap leszedése
-Akkumulátor kiszedése a telefonból
- USB Kábel gépbe és telefonba bedugása.
- Hangerő fel gomb nyomva tartása
-Benyomott gomb és bedugott usb kábel mellett akku behelyezése a készülékbe.Ekkor a samsung-szerű menü jön be a készüléken.Eléggé egyszerű a menü.Factory reset (értelem szerű);wipe data (Itt a data és a cache is wipe-olható); update.zip telepítése (ez is értelemszerű..) és a reboot phone.
Navigálni a hangerő gombokkal lehet, az elfogadás a home (házikó jel) gomb.Piffuka: nézd át a blogom és érthetőbb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Milestone2 #16960 üzenetére
Egy így egy kicsit téves... ugyanis ez:
..pont a recovery indítóképernyője, amiből ki lehet léptetni... valahogy... Jobb esetben valami billentyűkombóval kijön. GXI-n pl. hang FEL és egy pillanatra a bekapcs. Olyankor bejön a 3e recovery.
-
-
-
pete_21
addikt
válasz #84490496 #16955 üzenetére
Köszönöm! Elolvasom, és ha nem világos, írok még ide.
Még egy kérdés: az összefoglalóban nem találtam, hogyan lehet az eredeti állapotot visszarakni, ha pl. szervizbe kell vinni a telefont. Szóval a recovery-t, és rootot eltüntetni.
A mostaniról backup-ot kell csinálnom, és utána azt kell visszatenni, majd unrootolni a telefont?
Vagy ez is le van írva a blogodban? (Defy+-nál egy sbf-et kell visszaflashelni PC-vel, wipe-olni előtte és utána, és kész a teljesen gyári állapot. ) -
törölt tag
-
pete_21
addikt
válasz #84490496 #16950 üzenetére
Értem, köszönöm a választ! Akkor megpróbálom a CM10.1-et.
Ha nekem most ICS van, akkor már ICS bootloaderem van, ugye?Most ugrok majd neki a telefon buherálásának, de egyelőre elég homályos. (Defy+-on már 2 perc alatt megvan egy romcsere, de az OT995 kicsit ködösebb egyelőre.)
Az összefoglalót elolvastam, de nem igazodom ki rajta teljes mértékben. Először ugye ez a rész kell nekem: ICS (4.0.4)rootolása
Itt az a gondom, hogy az első lépésben lévő root.zip már nincs fent dropboxon.
És azt nem értem még, hogy a harmadik lépésben ott van a recovery. Viszont az alatta lévő Recorvery használata résznél is ott van a Fastboot recovery, ami megint másnak tűnik.
Vagy ezzel ne foglalkozzak, végig kell csinálni a root-os részt, illetve utána a Recorvery használata részt is? -
törölt tag
válasz pete_21 #16946 üzenetére
Érdekes: Te vagy az első,aki azt mondja,hogy az ICS jobb képeket csinál,mint a GB rendszer...
Első lépésként szerintem hasonlítsd össze a H1N1GB -vel ( az előbb linkelték) vagy a wwenigma-féle GB rommal... Szerintem messze jobbak,mint a gyári ICS rendszerek..
Megnézheted Bagyusz-féle CM10.1-et is, ICS bootloaderen szinte mindenkinek hibátlanul megy (ha jól olvastam a tapasztalatokat..)
-
Ronam
addikt
válasz Nenősüljmeg! #16943 üzenetére
Ha megelégszel a 2.3.6-os rendszerrel, akkor H1N1 GB
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam a romokról, de egyelőre nem tudok dönteni. Most a gyári ICS van (telefonról lett frissítve), de vannak benne idegesítő hibák: pl. wifi után sokszor nem akar mobilnetre csatlakozni, vagy ha a mobilnetet használom, kikapcsolom, majd később kapcsolnám vissza, akkor sem mindig tud visszakapcsolódni mobilnetre. Vagy restart kell neki, vagy repülőmód, hogy helyrejöjjön. Ez valami RIL hiba lehet, ilyen a főzött romokban gondolom nincsen.
Az ICS kamerája viszont sokkal jobb fényképeket lő, mint a GB kamerája, ahogy észrevettem.
Tehát milyen romot ajánlanátok? Fontos a stabil működés (a fenti hibák ne forduljanak elő), a stabil mobilnet, ne dobáljon, gyors legyen, a jó üzemidő is jó lenne, és a fényképező minősége is minél jobb legyen.
Köszönöm a választ! -
törölt tag
válasz Nenősüljmeg! #16943 üzenetére
A kikapcsolt teló
Viccet félretéve: kb ezer külső dologtól és felhasználástól függ.. -
tothjozsi96
addikt
Szerintem a H1N1 5.8a, ha jól tudom!
-
Nenősüljmeg!
tag
sziasztok!
melyik most a legmegbízhatóbb, legenergiatakarékosabb rom? -
Piffuka
csendes tag
Sziasztok!
Hogy birom vissza telepíteni a gyári telenoros softwaret? H1N1 ICS van most az ot995ön.
sürgős. -
törölt tag
válasz B2man2 #16937 üzenetére
Kicsit felelőtlen dolog,de nálam:
Samu ace gyári töltő (850mAh)+teló folyamatosan bekapcsolt képernyő + egész éjszakai töltés
Mivel munkahelyemen csak a vodkafonnak van hálózata,trének szinte sehol, így egy 9 órás műszak alatt átlag 50-60 %-ot merül a telóm csak a melóhelyen. Itthon nincs ilyen gond, itthon egy hétvégét simán kibír 0-24-ig wifin, kb 1-1,5 óra passziánsz és kb fél óra fórum olvasással (fürdés közben ).
Piffuka: Letöltöd az összefoglalóból és cwm-ből restore. A cwm-hez segédlet a blogomban.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Package complete: /home/faki/android/system/cm7/out/target/product/cocktail/cm-7-20130715-UNOFFICIAL-cocktail.zip
8397819920655905adaf3779a4d23d1a cm-7-20130715-UNOFFICIAL-cocktail.zipkeresek helyet..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz loosht #16933 üzenetére
Igen, ezt neztem en is hogy nem megy fel 4200-ig és 3400nál van a 0%
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
loosht
senior tag
válasz #84490496 #16932 üzenetére
Rendben!
(#16931) butyek: Próbáltad már, hogy nem töltögetsz mindig rá, hanem hagyod teljesen lemerülni, majd feltöltöd teljesen és ezt megismétled legalább 3-4 ciklusban? Nem mellesleg senkit se tévesszen meg, hogy a telefon azt jelzi, hogy teljesen feltöltött, mert ez nem teljesen igaz. Már 4120mV környékén 100%-ot jelez, holott ha tovább rajta hagyod a töltőn, akkor felmegy 4190mV környékére.
(#16934) wwenigma: Nekem egyszer volt 4200mV-on, de még GB-vel, azóta se ment fel addig.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #16929 üzenetére
Kb 2-3 év? Nem tudom..majd fél éve próbálkozom,de én ezt az egészet még csak tanulom... Bagyusz, Keeperv85, Loosht , wwenigma és még sokan mások segítenek,de nem nagyon jutok előrébb egyenlőre.
HeliyP: tegnap visszatettem a tweakedet a cm10.1 helyett a reboot-bug miatt.Itt a tegnapi akku eredmény..:
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Értem!
Ez jól hangzik!
Kb. mikorra várható? -
törölt tag
válasz tothjozsi96 #16927 üzenetére
Cm funkciók,gb kamera és rendszergyorsaság,tuning (esetleg), ha minden jól megy,akkor hibamentes működés és sorolhatnám még...
-
helixP
nagyúr
-
loosht
senior tag
válasz tothjozsi96 #16924 üzenetére
A "hamar merül"-re nem sokkal fölötted osztott meg Bagyusz egy pár képet. Nálam is lazán elmegy két napot. A második nap végére is általában 35% körül szokott lenni és arra már rá szoktam tölteni, nem kezdek el vele még egy napot.
-
tothjozsi96
addikt
Fakir, nem tudod amúgy hogy mi van ezzel az új CM 10.1-es rommal amit bagyusz csinált utoljára?
Nagyon hamar merül, csak azért kérdezem!
Amúgy még nem használtam azt a ROM-ot. -
törölt tag
válasz tothjozsi96 #16922 üzenetére
Használtad már valaha is ?
Szerintem nem,mert akkor nem kérdeznéd...[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
CM7, miért jó az neked?
-
törölt tag
válasz loosht #16920 üzenetére
p.ü. ment..
Egyébként meg érdekes,hogy Bagyusz telója ics bl-es, az enyém gb-s.Nála kezd bootolni,nálam egyáltalán nem.. Ő tudott logot nézni közben,nekem semmi reakció Valahogy fel kéne túrni egy v60-as gyári romot..hátha lehetne update-et csinálni nekünk is..( bár hogy őszinte legyek, nekem nem hiányzik az ics fos kamerája )
[ Szerkesztve ]
-
butyek
senior tag
Töltés alatt, aktív nettel 3g-n 45 fokig ment fel, ott automatikusan lekapcsolta a töltést, amíg lejjebb nem esett a hőmérséklet. Clear ICS.
&ρID with 10^100. Xiaomi 13T
-
enzahobi
aktív tag
válasz siskad #16899 üzenetére
Nekem is jobban melegedett a cm10.1el, nem nagyon de érezhető volt főleg amikor a levegő melegebb volt, olyankor hatványozottan jobban hevült mint pl a h1n1 romok. Nem csak emiatt vissza is tértem az 5.8a hoz, akkum is jobban bírja, "Én"GO is normálisan megy rajta.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]^2 . . . . RN10Pro: Miui14.03 & Mi9TPro: 10.3.4
-
törölt tag
válasz loosht #16913 üzenetére
Elég nagy az esély,hogy vagy a kernel,vagy a ramdisk hibás..esetleg mindkettő Leforogni egész jól leforog, hibák (warningok) egyre csökkennek,bár ez szart sem jelent,amíg nem bootol.. Bagyusz szerint a ramdisk hiba a favorit... Nem is tudom,miért hiszek neki ,mint mindíg ?
Lényegében anno Írt egy ramdisket hozzá , de sem a gyárival,sem az általa írt ramdiskel nem bootol..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz loosht #16909 üzenetére
Nekem usb-s töltés után kezdett szórakozni,pedig csak egyszer töltöttem úgy. Itthon wifin másolok..
Nincs kedved cm7 ramdisket írni?
Szal pontosítom: adatkábelről töltöttem egyszer szerda este.Azóta jött elő nekem ez a folyamatosan kikapcsolgatok című játék.. Na ez ma délelőttre annyira kiakasztotta a telót,hogy bekapcsolás után kb 2 perccel egyszerűen az istennek sem kapcsolt be.Szó szerint semmire nem reagált.. Akku ki,majd be,teló elindít. Képernyő lezárt, kikapcsolta a képernyőt ,majd megintcsak tojt mindenre.Na ezt 4szer eljátszottam,aztán megelégeltem: Full format cwm-ből,majd ment vissza a tweaked ics.
[ Szerkesztve ]
-
ViCk980
tag
válasz bagyusz #16902 üzenetére
Nálam is vmi hasonló modell lehet...
11-hónapja hibamentesen fut.."kop-kop"
Beleértve a CM10.1.1-et is....
Egyetlen zavaró tényező a Loosht által is említett 3-betűs hang navi-része.. de mivel ritkán használom így kibékültem vele... (egyszer vhogy használat közben sikerült előhoznom a hang beállításokat és akkor addig működött ameddig legközelebb lentebbakartam venni a beszéd hangerőt..azóta is néma) -
bagyusz
őstag
-
monalala
aktív tag
Esetleg valaki nem tudja miért nem látja a pc az sd-t?(10.1CM) Másik pc-n is próbáltam de semmi.
Üdv, Lala
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest