Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
Koszi a valaszt!
4.0.4-es gyari rom van fent. Lenyegeben semmi program nincs fent, a Greenify igy nem tudna mit csinalni.
Ejszakai meres:
20 orakor 63%,
reggel 8-kor 47%,
10:40-kor 37%,
11:27-kor 28%, egy perc kepernyohasznalattal 11:28-kor 25%.
Fontos: 20 ora es reggel 8 kozott, illetve 8 es 10:40 kozott, es 10:40 es 11:27 kozott nen volt bekapcsolva a kijelzo, tehat nem hasznaltuk a telefont.
Vegig 2g-n volt, wifi, gps, mobilnet vegig ki voltak kapcsolva.
Ez szerintetek is nagyon nagyon sok ez a fogyasztas, ugye? Kerlek gyari romrol is irjatok fogyasztasi adatokat, hogy nektek uresjaratban mennyit merul.
Koszonom! -
pete_21
addikt
válasz #84490496 #26664 üzenetére
Koszonom a valaszt! Vegul ezt tettem, majd a romon belul egy factory resetetnis nyomtam. Ezek utan is ejszaka (kb. 8 ora alatt) 20%-ot, vagy kicsivel meg tobbet merult. Halozat 2G-n volt, wifi es mobiladat es gps is ki volt kapcsolva. Gondoltam, hogy ez igy nagyon nem normalis dolog, visszavittem gariba. Ma jott meg a szervizbol, szerintuk szoftverhiba volt, azt frissitettek...
Erosen ketlem, hogy ez lenne a baja. Nem tudom, ok mit tudnak a szoftverrel buheralni, amit mi a romcsereknel nem tettunk meg. Ma ejszaka megint tesztelem, szerintem az uresjarati fogyasztasbol lehet a legjobban lemerni, hogy gond van-e.A kerdesem ezek alapjan az lenne mindenkihez: nektek ejszaka, uresjaratban mennyit merul a telefon? Internet nelkul, gps nelkul.
Koszonom a valaszt! Azt hiszem ez napokon belul megy vissza szervizbe. Van valami tippetek, ilyenkor mit lehet csinalni, ha a szervizeseknek nem tunik fel ilyen merteku fogyasztas? -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Múltkor nekem volt az a problémám, hogy egy több, mint féléves CM10.1 nagyon merült. Ezért frissítettem CM11-re. Ez is nagyon merült (üresjáratban éjszaka kb. 30%-ot esett), így most visszatettem a gyárit (ICS). Júliusi mentésem volt, még az eredeti rendszerről. Sosem flasheltem recovery-t, mindig csak bootoltam róla. A machfixes CWM 5.5-ről bootoltam most is, és a backup/restore alatt visszatettem a júliusi ICS mentésemet.
Restore előtt nem wipe-oltam semmit. A kérdésem az, hogy jól tettem-e ezt, ő a visszaállítás előtt törölte a partíciókat?
És így most ugye 100%-ban az eredetei állapotú a telefon? Tehát ha így is nagyon merül, így nyugodtan visszavihetem garis ügyintézésre, nem fogják látni, hogy recoveryztem, és főzött romokat tettem rá?
Köszönöm a segítséget! -
pete_21
addikt
Még az lenne a kérdésem, hogy CM11-hez milyen rádióprogramot ajánlanátok? A Spirit FM-en kívül.
Köszi! -
pete_21
addikt
válasz Keeperv85 #26443 üzenetére
Defy-nél mindig ezt írják, hogy 2-3 töltési ciklus után szabad csak az akksihasználatról nyilatkozni.
Akkor lényegében már az első indításnál úgy viselkedik, mint később?
Vagy érdemes kb. 0-ra meríteni, majd 100%-ra tölteni, és egy kicsit még töltőn hagyni?
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
válasz Milestone2 #26429 üzenetére
Egy pár hónapja nem jártam itt, ezért nem tudtam, hogy milyen méretről van szó.
Köszi a választ, közben felment a rom.(#26430) Fakirr1: Neked is köszi a választ. Egyelőre felment a rom a telefonra, az majd kiderül, hogy most mennyire fog merülni. 2-3 töltési ciklus után lehet csak levonni a következtetéseket.
Ha megint rosszalkodni fog, akkor megnézem SD nélkül. -
pete_21
addikt
válasz Milestone2 #26427 üzenetére
Köszi!
Ez az új Gapps, vagy van egy másik, ami még kisebb? -
pete_21
addikt
válasz wwenigma #26417 üzenetére
(#26416) tomiivagyok, (#26417) wwenigma: Köszi a válaszokat, a szétszedés, és megmozgatás már megvolt, de nem segített. 100%-ra töltés után, ahogy lehúzom a töltőről, egyből 97 %-ra csökken, valami tényleg nem oké vele... Valószínűleg rendszerszinten meghülyült.
Felteszem a CM11-et, ha már újra kell rakni a rendszert, akkor érdemes másik rommal próbálkozni. Melyiket ajánljátok? Egy megbízható, gyors rom kellene. A legújabb CM11 lenne a legjobb választás?
Vagyis ez: cm-11-20140410-UNOFFICIAL-H1N1-cocktail ?
A rom telepítés a szokásos módon megy, ami a letöltési link alatt is van, Bagyusz blogjában?
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Pár napja az sd kártya ki lett véve a telefonból, és le lett formázva. Azóta viszont drámaian megnőtt a fogyasztás, pedig a telefon alig van használva. Ez a rom van fent: CM10.1-20130908 - bagyusz
Mellékelek néhány képet, köztük a BBS-ből is, hátha nektek mond valamit. Én nem sokat tudok kiolvasni belőle. Aludni alszik a telefon, de úgy látom, gyakran felébred. Talán ez lehet a hiba.
[link][link][link][link][link][link][link][link][link][link]Van tippetek, mitől lehet ilyen nagy a fogyasztás?
Köszönöm a válaszokat! -
pete_21
addikt
válasz #84490496 #17268 üzenetére
Köszi a választ!
A restore előtt megcsináltam ugyanazokat, amiket írtál privátban: vagyis format system, system/app, data, cache, és dalvik. És csak utána restore. Utána persze már nem formáztam semmit. Vagy lehet, hogy a cache-t és dalvikot kellett volna?
De ha előtte formáztam mindent, akkor a teljes restore után ugyanazt a rendszert kellett visszakapnom, és nem indult el. -
pete_21
addikt
Sziasztok!
A gyári ICS-ről készítettem backupot a CWM 5.5-tel. Utána felraktam a CWM 5.5-tel a Bagyusz-féle CM10.1-et Gappsal együtt. Sajnos a Naptár bejegyzései nem mentek át az új romba, ezért vissza kellett állítani az ICS mentést. Előtte a CM10.1-ről a CWM6-tal készítettem backup-ot (ha jól tudom, ahhoz inkább a CWM 6 való). A CWM5.5-tel pedig visszaállítottam az ICS mentést.
Utána megint bebootoltam a CWM6-tal, és vissza akartam állítani a CM10.1 backupját. A backup dátumánál valami 2001. vagy 2011.01.01 szerepelt, ez már fura volt. Végül visszaállította hiba nélkül, csináltam egy restartot, de nem bootolt be a telefon, a CM logónál megakadt. Újra bebootoltam CWM6-ba, formáztam mindent (system, system/app, data, cache, dalvik), majd install zip-pel feltettem a CM10.1-et, és a Gapps-ot. Utána advanced restore-ral visszatettem csak a data partíciót a mentésből. Wipe cache, dalvik, és restart, így betöltött a rendszer, látszólag meg is vannak a programjaim.
A kérdésem az lenne, hogy miért nem bootolt be a rendszer, amikor a komplett mentést állítottam vissza, illetve ezzel az advanced restore-os megoldással így meg kell, hogy legyen mindenem? Így most kb. ugyanott vagyok, mintha a CWM mentésből állítok vissza mindent?
Köszönöm a segítséget! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Ma tettem fel a CM10.1-et, eddig nagyon jó pörgős a rom. Viszont a Beállításokon belül nincs Adathasználat menüpont. Az lenne a kérdésem, hogy milyen adatforgalom-figyelőt ajánlanátok? Esetleg 3G watchdog? -
pete_21
addikt
válasz #84490496 #16955 üzenetére
Köszönöm! Elolvasom, és ha nem világos, írok még ide.
Még egy kérdés: az összefoglalóban nem találtam, hogyan lehet az eredeti állapotot visszarakni, ha pl. szervizbe kell vinni a telefont. Szóval a recovery-t, és rootot eltüntetni.
A mostaniról backup-ot kell csinálnom, és utána azt kell visszatenni, majd unrootolni a telefont?
Vagy ez is le van írva a blogodban? (Defy+-nál egy sbf-et kell visszaflashelni PC-vel, wipe-olni előtte és utána, és kész a teljesen gyári állapot. ) -
pete_21
addikt
válasz #84490496 #16950 üzenetére
Értem, köszönöm a választ! Akkor megpróbálom a CM10.1-et.
Ha nekem most ICS van, akkor már ICS bootloaderem van, ugye?Most ugrok majd neki a telefon buherálásának, de egyelőre elég homályos. (Defy+-on már 2 perc alatt megvan egy romcsere, de az OT995 kicsit ködösebb egyelőre.)
Az összefoglalót elolvastam, de nem igazodom ki rajta teljes mértékben. Először ugye ez a rész kell nekem: ICS (4.0.4)rootolása
Itt az a gondom, hogy az első lépésben lévő root.zip már nincs fent dropboxon.
És azt nem értem még, hogy a harmadik lépésben ott van a recovery. Viszont az alatta lévő Recorvery használata résznél is ott van a Fastboot recovery, ami megint másnak tűnik.
Vagy ezzel ne foglalkozzak, végig kell csinálni a root-os részt, illetve utána a Recorvery használata részt is? -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam a romokról, de egyelőre nem tudok dönteni. Most a gyári ICS van (telefonról lett frissítve), de vannak benne idegesítő hibák: pl. wifi után sokszor nem akar mobilnetre csatlakozni, vagy ha a mobilnetet használom, kikapcsolom, majd később kapcsolnám vissza, akkor sem mindig tud visszakapcsolódni mobilnetre. Vagy restart kell neki, vagy repülőmód, hogy helyrejöjjön. Ez valami RIL hiba lehet, ilyen a főzött romokban gondolom nincsen.
Az ICS kamerája viszont sokkal jobb fényképeket lő, mint a GB kamerája, ahogy észrevettem.
Tehát milyen romot ajánlanátok? Fontos a stabil működés (a fenti hibák ne forduljanak elő), a stabil mobilnet, ne dobáljon, gyors legyen, a jó üzemidő is jó lenne, és a fényképező minősége is minél jobb legyen.
Köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Crypto Trade
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kés topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest