Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diego2002
tag
Hát ez biza érdekes!
Most működik udma módban is...
Amúgy a bios is azt mondja, hogy udma-5 és capable és status ok.
Már épp a drivert készültem leszedni és újrarakni.
Csak a kérdés, hogy mikor gajdul be megint. Remélem a válasz soha...
Köszi mindent, lehet, hogy majd még jövök vissza, bár remélem nem. -
WillChi
őstag
válasz
Diego2002
üzenetére
Nos, bootolásnál, az alaplap (BIOS) is kiírja az 'elképzeléseit' a csatlakoztatott eszközökről. Itt érdemes megnézni, hogy mit írt ki. Ha itt UDMA-snak látja, akkor bizony a Windows a ludas a dologban, és érdemes eltávolítani a meghajtót az eszközkezelőből és az alatta csücsülő vezérlőt is. A Win is két különálló egységként kezeli az elsődleges (primary) és a másodlagos (secondary) vezérlőt. Lehet, hogy csak az egyiknek feküdt meg a drivere.
-
Diego2002
tag
Hát a drivert nem próbáltam, de sztem nem is kell, mert ha így megy, akkor nem azzal van a gond. De szólj ha rosszul látom

Azt hogy értetted, hogy ''az alaplap is csak PIO módban látja''? Win alatt eszközkezelőben PIO módon van... Hol lehet még megnézni? Vagy mire gondoltál?
Korábban próbáltam új kábellal, de azzal sem volt jó...
És mint írtam, most a másodlagos vezérlőn van (ha a secondary master ill. slave-re gondoltál).
Én a tényállásból az alaplapra gondolok...
Ha valamit rosszul értelmeztem szólj!
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
Nos, a következőre jutottam...
Azzal kezdtem, hogy ráraktam a winyót a secondary masterra, tehát kihúztam az optikai meghajtókat (de csak az ide kábelt, a tápkábel maradt a DVD olvasóban és íróban is).
Így ment a winyó rendesen udma módban.
Táp 400 Wattos amúgy, de ezek szerint nem azzal van a baj, igaz?
Ez így biztos, hogy alaplap? -
-
Diego2002
tag
Üdv!
A kérdés adott a téma nevében....
A gépem először is:
PIV 2.4
512 DDR 333 Mhz
ABIT SR7-8x alaplap <-- ő az egyik kérdéses személy
120 GB Samsung udma 133 primary master
160 GB Seagate udma 100 primary slave
Az történt, hogy ma használat közben (épp dvd-t akartam írni) egyszercsak kiírta a win2k, hogy leválasztotta a kötetet (a 160-as winyót). Újraindítás után felismerte a winyót, de már PIO módban... azóta újrapartícionáltam, format de ugyanúgy PIO...
Van egy másik winyó (anyukámé) 8 gigás seagate (tehát régebbi). Azt pedig már fel sem ismeri.
Kérdés, hogy a táp nem bírja el, vagy az alaplapi vezérlő? Hogy tudnám kideríteni? Persze pl egy tápcserével, de most nincs kéznél másik táp
És alaplap sem
-
net84
őstag
Hellosztok!
Nincs semmi baj a Codegen táppal, csak szimplán gyenge-szar! Igaz nekem is egy ilyen döcög a gépembe (de csak addig míg nem kerülnek bele az új alkatrészek).
Nem ismerem a lapot, a procihoz viszont bőven elégnek kell lennie a tápnak. Ennek ellenére a hibaleírás alapján először tápot cserélnék. Viszonylag olcsóba tudom ajánlani ehhez az ultra power tápokat... szvsz
A visszajelző ledeknek viszont szvsz világítania kellene mikor áram alá kerül... -
Tommmy
tag
Mi most viszünk vissza 5-öt,ugyanezzel a hibával! van közte -S, -S2, síma NF7.
Egy ami közös, hogy abti és Nforce-s! -
AMD Power
titán
válasz
Thrillseeker
üzenetére
Sajnos ez már nem az első Abit amiről rosszat hallottam , az elmúlt 6 hónapba kb 15-ik!

-
Thrillseeker
csendes tag
Na voltam az üzletben, a cuccot megnézték, kiderült, h az alaplap volt a ludas (vmi rövidre zárta) és kicserélték egy újra. Mostmár minden klappol a régi táppal.
-
_Petya_
őstag
Vegyél új tápot, a Codegen nem fogja vinni a gépedet...
Petya -
AMD Power
titán
Én eleve azt nem értem miért nem vettél kapásból egy új Tápot az új konfighoz?? Minek kell kisérteni a rosszat ezekkel a 100Ft-s tápokkal!?

-
Manitou
veterán
válasz
Thrillseeker
üzenetére
Nem lehet hogy a videókártya nincs jól benyomva az AGP slotba?
-
Thrillseeker
csendes tag
Kösz a tippeket, azóta egy másik helyen kaptam pár ''fülest''.
Az illető procijának a feszültség stabilizátorai mondták fel a szolgálatot és ezért kattogott, igaz nála maga az alaplap. Gyorsan kivettem tehát a Sempront és hallgatóztam még kicsit. Kattogást maradt. Beledobtam a régi Duronomat, kattogás még mindig. Hamarosan minden kiderül, majd megírom a fejleményeket.
A táp vs. táp vitához annyit, h ezzel a táppal a régi konfigom is sokat bénázott, mikor megvettem a szó legszorosabb értelmében szoktatni kellett a normális működéshez és bár idővel javult a dolog, azért kisebb bakik később is történtek, magyarán nagyon-nagyon bízom abban, h ''csak'' a táp a ludas.
-
Dilikutya
félisten
Akkor ott valami más volt.... van róla fogalmad, mit eszik egy 933-as Celeron konfig?

Nekem most egy 300-as Mercury viszi az adataimnál lévő konfigot. Az rendben, hogy a régi Codegenek szarok voltak, nade ennyire azért mégse.... az a kisebbik konfig jó ha 150-160W-ot megeszik. Azért ennyire nem lehet rossz a hatásfoka. -
Trak
addikt
Ez egyáltalán nem biztos...
Volt egy gép összerakásnál, hogy egy 300-as Mercury nem bírt el egy 933-as celeronos gépet 2 winyóval 1 optikaival.... nem akart indulni, vagy elindult, de alig ment az egész. Belement egy 300-as Coolink és megjavult az egész.
A 300-as Coolinkal még most is megy egy NF7 és egy 2000+. A Mercury-val ez már meg sem moccant.
A régi 300-as Codegenek nagyon x@rok voltak, szerintem a táp a hiba forrása. -
Dilikutya
félisten
-
Old Death
senior tag
válasz
Thrillseeker
üzenetére
ki kéne próbálni egy újabb, jobb táppal, mert a 300-as kodegány nem adja le azt a teljesítményt ami a konfigodnak kéne... elképzelhető, h vitte a lapod is bár ez nem vszínű... 360-as Ct, v egy Coolink esetleg Zalman v Thermaltake táp, bár rád van bízva... ha nem tudod, h mi lenne a jó megoldás nézz be ide: Bővebben: link
holnap írj, h mi lett
szerk.: egyébként miért ide nyitottad? no mindegy... mostmár
[Szerkesztve] -
Thrillseeker
csendes tag
Érdekes problémám akadt. Ma vettem egy Abit NF7-S2G alaplapot hozzá egy 2400+-os Sempron processzorral. Itthon összehergeltem a dolgokat és a Codegen 300W-s táp, amit használtam a táplálásához egyszerűen nem jutott dűlőre a dologgal. Illetve dűlőre, jutott a gép elindult, de képet nem láttam, a monitor készenláti állapotban maradt. Az alaplapon a készenlétet és a működést jelző led is világított, vinyó elindult, de semmi. Próbálkoztam egy ideig, utána elkezdtem keresni a lehetséges hibaforrásokat. Az előző konfigom egy Abit KD7E+ 1,3 Duron volt és ott is rakoncátlankodott gyakran a rendszer, hol elindult, hol nem. Gondoltam most is ez lehet a probléma, de a sokadik próbálkozás után már az alaplap sem reagált a tápra, semmi led-aktivitás, semmi vinyópörgés, egyszerűen nulla. Ekkor határoztam el magam és szétkaptam a tápot. Kiporoltam, amit szét lehetett szedni rajta, azt szétszedtem és újra összepakoltam az egészet. Még mindig semmi. Illetve, de! A táp halkan kattogott, miközben az alaplap nem reagált semmit. Gondoltam, itt a megoldás, új táp kell! Azért utolsó próbálkozásként még kipróbáltam a Codegen-t és rákötöttem a régi alaplapomra (KD7-E). Ekkor borzadtam el, ugyanis a készenléti led világított, ahogy kell. Gyorsan megpróbáltam újra az NForce-os alaplappal de a kattogáson kívül semmi.
Nem várok életmentő segítséget senkitől, hisz látatlanban nehéz bármi érdemlegeset írni, de mégis megkérdezem: a sok próbálkozás megölte volna a zsír új alaplapomat? Esetleg az alaplapom megelégelte a dolgot és nem hajlandó elindulni a bóvli táppal?
Tanácstalan vagyok...és holnapig (akkor próbálkozom egy új és feltehetően jobb táppal) az is maradok.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arch Linux
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Peugeot, Citroën topik
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest