- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
dugynok #32226 üzenetére
Köszi a tippet de sajnos nálam nem úgy működik a dolog, hogy leszaladok a sarki akvarisztikába. Pl. szűrőtöltetet is majd akkor fogok venni amikor majd a párom 2 hét múlva suliba megy, itthonról 60km-re, hogy majd onnan további 20km tegyen meg Debrecenig ahol lehet ilyen dolgot vásárolni. De ha vannak ilyen csigák a Tisza parton is megyek és szedek
Utóbbi persze poén volt de sajnos a különböző eszközök elérhetőségével sajnos nálam ez a gond. Persze netről az élő állattól eltekintve szinte minden be lehet szerezni de a csomagszállítás már majdnem mindenhol közelíti a 2e Ft-ot, szóval az sem úgy van, hogy eszembe jut valami és rendelek, ezért próbálom összekötni az ilyen dolgok beszerzését más ügyintézéssel amit olyan helyen vagy ahhoz "közel" kell megtenni ahol beszerezhetőek a dolgok. -
fjudors
aktív tag
válasz
dugynok #32144 üzenetére
a matten a szűrési ismertekről szól. átfolyási sebesség megvan, akkor mindegy mivel szűrünk szinte.
a többi csodaszer, siporax, meg külső szűrő, stb mind valami kompromisszum miatt van: helyhiány, kis akvárium, stb
egyébként,ha a növénnyek benövik, szép az..esetleg mohahátfalén évek óta használok csak mattent a kis akváriumokban.a nagyokban ki volt egészítve oldalpolcossal a mechanikai szűrés miatt.végül azért lett megszüntetve, és áramoltatóra cserélve, mert beugráltak mögé az~50 centis halak.de hosszú, berendezett akváriumban amúgy is nehéz egy pumpával/szűrővel megfelelő áramlást beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
válasz
dugynok #31944 üzenetére
van ám link gomb....
persze, biztos.a kérdés, hogy a növények mit szólnak hozzá. az ilyeneknél nem lehet tudni, hogy milyen spektrumú a led benne.
ki kell próbálni.bár,se a v-tactól nem vásárolnék többet, se olyat, ahol nincs konkrét kelvin érték.
led chip típus alapján utána kell nézni a paramétereknek.vagy, megkérni a boltot, mérjenek rá a spektrumokra/hullámhosszokra.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz
dugynok #31779 üzenetére
Elég hideg lehet a fénye de egyébként is baromi gyenge (utóbbi a baja az összes "olcsó" kínai lámpának a Chihiros kivételével). Low tech, co2 nélkül egy alacsony akváriumra talán elmegy... ez 22W, én fele méretű akváriumot világítok erősebb lámpával (40x40x40, Chihiros a401+, ~40W, ~70%-on megy)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
jegenye77
addikt
válasz
dugynok #31619 üzenetére
Neked valaki fogja a kezed vagy magadtól jött ez a gondolat a Dunáról és a növényzetről?
De homályosíts már fel légyszíves, hogy mi köze a GA-s ( ha már így lett említve ) növényes akvarisztikának a Dunához?
Elég sok baromságot olvastam már de ez mindent vitt[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
fjudors
aktív tag
válasz
dugynok #31614 üzenetére
én már nem követem egy ideje az eseményeket..őszintén, mostanában már inkább terarisztikával foglakozok.talán, tíz évre vettem tőle utoljára..ő volt az, aki önfejűen, önállóan otthon többezer literes medencéket épített szűréssel, mindennel..
Low-budget..de valamiért működött..
lehet, mert tudta, mit miért csinál, nem csak másoltanno, az akvarista tönkretétele után, mindenki szétszéledt, ott csak a szűk kör maradt.
ma más nincs szakmai fórum.
nem is baj.mindenki tudja a tutit, hogy hogy lehet félmillióbol összerakni egy 54 literest..nem véletlen, hogy a régi nagy öregek leszarják.Pasa, Aquamorf, Szentgyo, stb.akik valamilyen területem kiemelkedőt értek el, nem csak pénzt szórva lemásolták amit külföldön láttak..
nincs kedvem leírni a véleményem, a GA székhelyéről, és a szellemiségéről...akkoriban sem volt szakmai és tudományos alap mögötte.
at nem akvarisztika, hogy reflektorokkal világítók, 20× szűrés, mindent beleöntök, majd hétvégén meg 30-50% vizet cserélek, hogy ne boruljon megbeszélgethetnénk az élsztős co2 előállításról, vagy a szódásszifon átalakításáról..de minek.ez már nem az a világ.
-hova tűnt daemon hill?
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
dugynok #29187 üzenetére
Ha darakór ütötte a fejét az akváriuimba akkor mindenkép fel kell a hőmérsékletet emelni az akváriumba 28-30 fokra, és ha nincs olyan nővényed vagy élőlényed ami allergiás a sóra akkor 1 gramm/ literes síma sóval tudod kezelni az akváriumot. Tehát 54 literes akváriumba 54 gramm só szükséges .
A sót mindenkép vízben kell feloldani mielőtt az aakváriumba öntöd. -
simsonbetyar
csendes tag
válasz
dugynok #28990 üzenetére
Szerintem félreértettél. Nem egész este akarok világítani és nem is erősen. Az utánaolvasás is rendben van, ill. folyamatban. Esetleg ha tudsz linkelni általad megbízhatónak gondolt oldalt ahol informálódhatok akkor örömmel veszem.
A kérdéseim is ezért vannak meg lesznek is még később hogy ne csináljak hülyeséget. Élő ökoszisztéma egy akvárium, nem szeretném tönkretenni.
A vezérlővel meg lehet oldani hogy kicsit túltervezem a világítást és visszaveszek a fényerőből ami így az élettartamára is jó hatással van a ledeknek, a másik pedig hogy ha soknak bizonyul pl. a kék fény akkor nem kell forrasztgatni, mechanikusan a rendszert piszkálni.Silentfrog
Nem tudom hogy mit adnak hozzá, ezt nem sikerült kideríteni. De majd ha meglesz a szűrő meglátom.Ha pedig nem tiszta valami akkor kérdezek, hiszen itt van a nálam hiányzó tapasztalat.
"Na emberek! Az van ,hogy se nem van gond meg pénz!"
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
dugynok #28990 üzenetére
Bár ez egy sügéres akvárium és picit jobb a szűrés mint amit ő szeretne , de alga nincs semmi pedig ez csak az "összevissza" ledekkel volt megvilágítva mióta megvan., kb 2 éve.
Egy ideig volt némi ecsetalga de az sem a fény hanem a magas nitrát, 100 mg/liter miatt volt.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz
dugynok #28943 üzenetére
Köszi, én is ott lakom amúgy, az asszonyt ma el is zavartam egy kis Carboért, ha jön haza a melóból...(múltkor azért hozattam házhoz, mert nagyobb rendelés volt, ingyen szállításba beleesett, és akkor épp nem jártunk arra).
adam3: Sajnos nem annyira. A Transoflex ugyenez pepitában...elveszik egy 3 méter hosszú csomag, érted ezt?
Nem egy boríték, hogy elvesszen. Aztán persze meglett, de felhívni nem lehet őket (fél óráig zenél, aztán meg nem történik semmi vagy kinyomnak), ott is csak úgy sikerült, hogy az eladóval kellett őket felhívatni, hogy mi a rák van. Meg is írtam nekik (mmint a ToF-nak), nem is válaszoltak. Ennyire érdekli őket.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
bringasisti
őstag
válasz
dugynok #28415 üzenetére
Teljesen azonos a véleményünk. Adják az észt hogy el tudják adni azokat a semmit amit ők csak árulnak de nem használnak. Még senki nem árulta el hogy létezik hogy azt mondják hogy a külső szűrő ha nem megy akkor néhány óra után a bacik elpusztulnak, viszont a boltban az inditó baci zárt csomagolásban évekig életképes marad! A másik ami a lényeg hogy mikor a Csepeli szennyvíztelep körül ment a politikai balhé, akkor a megrendelő azt mondta a kivitelezőnek hogy nem helyezik üzembe a létesítményt. A kivitelező azt mondta hogy a Franciáktól hozott bacik éhen pusztulnak és kártérítést kérnek. Vagyis a mi esetünkre lefordítva csak akkor alakul ki a biológiai szűrés ha a bacik és a szar egyaránt jelen van az hogy egy üres medencébe beönt valaki egy tasak valamit abból csak valami keletkezik
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
-
jegenye77
addikt
-
jegenye77
addikt
válasz
dugynok #26460 üzenetére
Remélem nem lesz túl sok dzsuva
Majd tisztogatnak a garnik szépen.
Vízcserénél meg nagyrészét fel lehet szippantani.Szerintem[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Sirandrish
legenda
válasz
dugynok #26419 üzenetére
Nálam se vészes..ha heti vízcseréknél megkapargatom akkor az nem is látszik.
De nem akarom kapargatni, érted.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz
dugynok #26369 üzenetére
Nekem két külső szűrőm van jelenleg. Az egyikbe biológiai szűrés míg a másik tömve van szivaccsal.
Ez utóbbit fél év után néhány hete szedtem szét, és azt tapasztaltam hogy az alsó két szivacs már tele volt, viszont a felső kettő még szinte érintetlen volt. Ebből arra következtetek hogy a jelenlegi terhelésemmel, minimum 10 hónapig tud menni, és csak azután kell takarítani.twi452 Mennyi kosz jön vissza olyankor?
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz
dugynok #26367 üzenetére
Nah ezzel még gond lehet, mert eszem ágában sincs havonta szétszedni a külső szűrőt. Jelenleg december óta megy a Tetra és már csak azért akarom szétszedni, mert nem akarom elhinni hogy még mindig megy
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #18689 üzenetére
Most jut eszembe: Nemrég volt itt a fórumon valaki akinek 2 hétre befurta magát a talajba. Lehet ott döglött meg
és ezért nincsenek maradványok.(macskák is elmennek megdögleni). De mint írtam ennyi idő alatt a hús lebomlik a vízben. Az más kérdés, hogy egy ekkora lagaevőnek már komoly páncélja van.(nálunk a nagyobb algaevőket csak dupla néha tripla zacskóban adják, hogy a mellúszói ki ne szúrják.) -
HTCX715
tag
válasz
dugynok #18686 üzenetére
Hát az 54 literes kicsi volt neki és beledöglött. Az anci nem szkott csak úgy kiugrálni. A neonok nem hinném, hogy megennég, de a másik anci biztos jól lakott egyszer-kétszer. Amúgy 2-3 hét alatt maradéktalanul eltűnik a vízben, csak a vízparamétereken biztos meglátszódott. Szegényt sajnálom mert biztos kinlódott egy ekkora akváriumban, ezért is bújkált szerintem. Amúgy egy sima anci nem nő 18 centisre.... ez nem anci volt.
Most a helyedben inkább azon gondolkodnék, hogy hol találok gazdát a másik ancimnak akinek szintén kicsit a medence![ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
dugynok #17927 üzenetére
A red moort nem színezi nagyon a vizet,de egy rövid ideig nem árt forrásba lévő vízbe rakni. Kis fertőtlenítés sosem árt!
(#17924) ozsvar.: Ha esőztetőt használtál eddig próbáld meg az nélkül használni a szűrőt,az jobban keringeti a vizet.
Ha a nagyobb mulm zavar akkor ne használj perlon vattát ,ha meg az apró szemcsék akkor meg használj!
Kezdetbe nálam is potyogtattak hatalmasokat az anci szerintem 10 centiseket is potyogtattak. Lassan egy éve van már a a fa a medencébe, így már nem találnak rajta annyi finomságot![ Szerkesztve ]
-
afrojack1
senior tag
válasz
dugynok #17719 üzenetére
Nekem sincs gond vele! Féléve nem cseréltem vizet...
havri: ajánlom neked face-n az akvaristák nevű zárt csoportot! (Kék háttér, egy piros aranyhal van 2 buborékal a képén) ha kérsz meghivót bevesznek!
sok szép akvárium, segitség kérés, csere-bere van ott!
Nem lehet hogy túl napos helyen van?[ Szerkesztve ]
SC: Herczku_Death
-
havri1
félisten
válasz
dugynok #17719 üzenetére
Igen. Belenyomtam fél tubus növénytápot (az egész 200l való) és fokozatosan zöldült a víz.
Én biztos nem teszek többet vegyszert az aksiba. Csak induljon már be rendese. Lehet újra kéne indítani az egészet, és alapoktól kezdeni. Csak hova tegyem szerencsétlen halakat addig..havri
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #17705 üzenetére
Egyszer megláttam a boltban az akciós ion cserélt vizet és a vízcsrét úgy csináltamat, hogy 1/4-e ioncserélt volt. Egy gyönyörű albínó ancit egy sima ancit és egy nagy sepregető garnélát vesztettem el. Mind vízcsere után dobta fel a pacskert. Előtte semmi gondjuk nem volt pedig az albínó ancinak volt egy nagyon húzós esete. Vízkezelőt soha semmit. Állni hagyom a vizet. Inkább legyen egy enyhe kopoltyú gyulladásuk(ami elmúlik) minthogy vegyszerezzek. Mostam már meg véletlen ancit folyó csapvíz alatt semmi gondja nem volt pedig a víz simán volt 10 fokkal hidegebb. Ha a hal hozzászokik nem zavarja a klór.(mondjuk inkább ne próbálgasd)
(#17711) ozsvar: Náalm voltak egy időben redek. Nem vettem észre, hogy meglógnának. Azt mondják, hohy a halak is azért ugranak ki mert nem tetszik nekik valami.(nemtudom mennyire igaz, de lehet benne valami) Ne töltsd színig az akváriumot és akkor nem lesz gond.( ja és vigyáz mert ha megijjednek veszettül jól ugranak)[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz
dugynok #17708 üzenetére
Én azt javaslom, a hónak meg az esővíznek nézz mélyebben utána, sok helyen megoszlanak a vélemények. Sokszor a tisztábbnak hitt esővíz sokkal szennyezőbb, mint a csapvíz.
(#17707) afrojack1: Szerintem gyönyörű szakma ez. Persze annak, akinek hivatás, és nem munka..
havri
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #17692 üzenetére
Én a helyedben nem szórakoznék! Egyszer csapvíz egyszer desztvíz? A hírtelen vízparaméter változás megöli a halaidat! Ergo döntsd el, hogy akarod, de ne egyszer így egyszer úgy mert a halak nem szeretik! 5 literes desztvízzel akváriumot nagyon költséges fenntartani plána, hogy a sima csapvíz is megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
válasz
dugynok #17649 üzenetére
hááát nem bíztam a véletlenre, kivettem azt a neont, alig úszkált már és folyton 45 fokban fejjel felfele volt, csak süllyedt meg emelkedett előre nem is úszott már... simán ki tudtam venni hálóval meg se próbált elmenekülni... teknősnek beraktam 1:1be bepuszilta
ugyhogy ez a 4. nap -2 neon :/ de a többieken semmi furcsát nem látok... egy kis vizet majd cserélek ma azt hiszem
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #17649 üzenetére
Nemtudom, nekem 1 neonom van(10-en voltak) papíron már nem kéne élnie, de él és virul a társait túlélte. Egyedül van másmilyen halakkal, de szép a színe, eszik most is úszkál és keresgél.Ugyhogy ha egyszer beszokik és nincs piszkálgatva nem egy ideges típus. Pedig mindenhol azt írják, hogy csapathal meg, hogy egyedül nem marad meg. És mégis.
-
Yayoh
aktív tag
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #16927 üzenetére
Akkor kezdésnek jó lesz neked növénynek az anubias, jávai moha, gömbmoha meg ilyenek ezek biztos megmaradnak azalatt a lámpa alatt is és ezeket egyiket sem kell elültetni.(persze van más kötözős is, de ezek nagyon könnyen tarthatóak). Nekem is kavics aljzatom van és az előtéri "gyep" növényeken kívül minden szépen fejlődik, de egy biztos nem szeretik. Így, hogy ilyen közel laksz a ga-hoz nem is kell neked akvárium csak délutánonként leugrassz megnézni az akváriumokat: )
(#16937) Yayoh : én is régóta szemezek ezekkel a kockákkal úgyhogy ha beindítottad szívesen vennék róla pár sort.(meg képeket)[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #16913 üzenetére
Arra figyelj, hogy legyen heti vízcsere mert külömben újre befogsz algásodni. A vizet csere előtt fél napnál kicsit azért tovább hagyd állni a klór miatt.(ha hőfokban van egy pár °c eltérés az a halaknak nem nagy gond)
Én vízminőséget nem ellenőrzök, de nagyon fontos lenne tudni a vízparamétereket, mert ha nem méred és van valami gond akkor az sajnos soká derül ki.(alga, elhullás...) A víztesztek elég drágák, talán ezeknek a kombinált teszteknek van elfogadható ára, de ezekhez nem értek inkább kérdezd meg valamelyik profi akvaristát itt a fórumon. -
HTCX715
tag
válasz
dugynok #16908 üzenetére
Ehez a világításhoz jó ennyi, de több ne legyen! Ha sokat világítássz, vagy erős a fényed könnyebben megjelennek a zöld algák ezért figyelni kell és ha megjönnek kevesebb fényt adni.(nameg megnézni a vízminőséget) Tényleg mikor indult a medence mióta vannak benne a halak és milyen sűrűn cserélsz vizet?
-
HTCX715
tag
válasz
dugynok #16904 üzenetére
Szia!
Ha szeretnél növényeket is akkor jobban jársz a 6500k-es fénycsővel. Én jobban szeretem az olyan boltokat ahol több adatot is megadnak egy fénycsőre pl. a lumenszám ami még fontos.(pl.vilagita.eu) Mondjuk szerintem
egy 15w-os elég kevés a növényeknek(én is ilyennel próbáltam növényt tartani gyorsan le is lett csrélve)
Egy biztos kezdőként az anubiasszal nem tudsz mellényúlni az szinte mindenütt megmarad.
A 4mm-es üveg nállam hasasodik, de ha nem töltöd nagyon magasan fel vízzel nem jön elő.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- Tudományos Pandémia Klub
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest