- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kene84
aktív tag
Ti hogy készítitek elő a vizet cseréhez?
-
kene84
aktív tag
válasz jegenye77 #29825 üzenetére
#29826) dugynok: Igyekszem a Te kérdéseidre is válaszolni ebben a hozzászólásban.
Nem kapcsolom ki a szűrőt, az megy éjjel-nappal, a levegőztetőt szoktam kikapcsolni éjszakára.
Ha minden igaz akkor Tetra EasyCrystal FilterBox 300 szűrő van hozzá amiben havonta cserélem a szűrő kazettát vagy mit.
Ami szivacs van a szűrőben azt a leengedett vízben szoktam kimosni, tény hogy elég alaposan, ezek szerint nem kellene.
Ha dolgozni vagyok akkor ugyanúgy az éjszakai fény világít, mint éjszaka, a nappali fény keveset szokott menni, max ha itthon vagyunk. De ezt így használom 1.5 éve.
Kb 30 hal lehet benne, sajnos a guppik elég szaporák, nem győztem egy időben eladogatni, de manapság már szerintem a beltenyészet miatt gyorsan hullanak így sokkal kevesebb van.
Kavicsos az aljzat ami utólag lett beletéve, azóta lehet még a gond, mert bár próbálom takarítani, de mikor kaparom az aljzathoz közel az akvárium falát akkor nagyon durva mennyiségű szerintem szmötyi kavarog a vízben.
Esetleg külső szűrőt tudnátok ajánlani? Az akváriumnak lecsukható teteje van a neonos világítással ha ez számít a külső szűrő kiválasztásakor.
A vizet miként készítitek elő? Én őszintén szólva csak hagyom állni egy éjszakát.
A jelenlegi növények elég durván néznek ki, megfelelő "kezeléssel" ez a folyamat visszafordítható vagy a növényeket cserélni kellene?
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
van egy 60L-es Tetra akváriumom, pár neonnal, guppival és garnélával. 1.5 éve vásároltam, világítással és szűrővel együtt. Több mint 1 évig semmi gond nem volt, most viszont már pár naponta kaparnom kell az algát az akváriumról. A növények is algásak, de azokon már ilyen hosszú sötét színű alga is van, maga a szűrő külseje is. 2 hetente van vízcsere általában, tisztítottam a szűrőt is teljesen, de minden ugyanaz. Ami megfigyelhető, hogy a szűrő alatt nem algásak a kavicsok, mindenhol máshol igen. Nagyon megborult az egész sajnos és nem tudom visszahozni. Szeretném rendbe tenni. Esetleg próbálkozzak külső szűrővel? Tudtok ajánlani? Más ötlet? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- BMW egyedi montain bike bicikli 26-os
- Eladó Midea M7 robotporszívó újszerű állapotban!
- VILEDA Cleaner VR 302 porzsák nélküli robotporszívó
- Új YIHUA 872D++ BGA SMD 2az1-ben hőlégfúvó állomás + Hakko forrasztó páka
- Kábeldob új hosszabbító 40m réz kábel villanyvezeték 4db konnektor elosztó
- Sensibo Sky wifis okos klíma távvezérlő, újszerű
- CSB GP 7Ah 12V UPS akkumulátor GP1272 F2 35W/Cell
- KCRacing Tuning kit Opel Astra G, H dízel ( Z17DTH és Z17DTL )
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest