- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kene84
aktív tag
Ti hogy készítitek elő a vizet cseréhez?
-
kene84
aktív tag
válasz
jegenye77 #29825 üzenetére
#29826) dugynok: Igyekszem a Te kérdéseidre is válaszolni ebben a hozzászólásban.
Nem kapcsolom ki a szűrőt, az megy éjjel-nappal, a levegőztetőt szoktam kikapcsolni éjszakára.
Ha minden igaz akkor Tetra EasyCrystal FilterBox 300 szűrő van hozzá amiben havonta cserélem a szűrő kazettát vagy mit.
Ami szivacs van a szűrőben azt a leengedett vízben szoktam kimosni, tény hogy elég alaposan, ezek szerint nem kellene.
Ha dolgozni vagyok akkor ugyanúgy az éjszakai fény világít, mint éjszaka, a nappali fény keveset szokott menni, max ha itthon vagyunk. De ezt így használom 1.5 éve.
Kb 30 hal lehet benne, sajnos a guppik elég szaporák, nem győztem egy időben eladogatni, de manapság már szerintem a beltenyészet miatt gyorsan hullanak így sokkal kevesebb van.
Kavicsos az aljzat ami utólag lett beletéve, azóta lehet még a gond, mert bár próbálom takarítani, de mikor kaparom az aljzathoz közel az akvárium falát akkor nagyon durva mennyiségű szerintem szmötyi kavarog a vízben.
Esetleg külső szűrőt tudnátok ajánlani? Az akváriumnak lecsukható teteje van a neonos világítással ha ez számít a külső szűrő kiválasztásakor.
A vizet miként készítitek elő? Én őszintén szólva csak hagyom állni egy éjszakát.
A jelenlegi növények elég durván néznek ki, megfelelő "kezeléssel" ez a folyamat visszafordítható vagy a növényeket cserélni kellene?
Köszi a segítséget! -
kene84
aktív tag
Sziasztok,
van egy 60L-es Tetra akváriumom, pár neonnal, guppival és garnélával. 1.5 éve vásároltam, világítással és szűrővel együtt. Több mint 1 évig semmi gond nem volt, most viszont már pár naponta kaparnom kell az algát az akváriumról. A növények is algásak, de azokon már ilyen hosszú sötét színű alga is van, maga a szűrő külseje is. 2 hetente van vízcsere általában, tisztítottam a szűrőt is teljesen, de minden ugyanaz. Ami megfigyelhető, hogy a szűrő alatt nem algásak a kavicsok, mindenhol máshol igen. Nagyon megborult az egész sajnos és nem tudom visszahozni. Szeretném rendbe tenni. Esetleg próbálkozzak külső szűrővel? Tudtok ajánlani? Más ötlet? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest