- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apika
addikt
A szárított dolgok megtartják eredeti energiatartalmukat. Fertőzéstől mentesek, és sokáig eltarthatók. Én úgy szoktam adni belőlük, hogy minden második, harmadik lemezes etetés előtt adok nekik egy kis szárított vizibolhát, vagy szárított szúnyoglárvát. Magában nem elegendő a szárított kaja. A lemezes kaját pedig a víz alá nyomom, és ott morzsolom szét. Így lesüllyed, és a fenéklakó halaknak is jut belőle. A fagyóban mindig szokott lenni fagyasztott szúnyoglárva is. Ha nincs élő kajám, akkor egy-két kockát a fagyasztottból szoktam adni nekik. Ez váltja ki az élő kaját...
-
Apika
addikt
Régebben én is ilyen etetőt raktam be a halaknak. Előnye, hogy egy helyen marad a kaja, nem másznak be a talajba, és megtalálják a halak. Manapság annyit adok nekik enni, amennyit megesznek pár perc alatt.
Visszatérve a kérdésedre: Szerintem maradhatnak, nem szennyezik annyira a vizet, mintha a lemezes táp rohadna a vízben. De praktikusabb lenne, ha nem az etetőbe tennéd a kaját, hanem egy csipesszel szórnád be kisebb adagokban az akváriumba. Így jut minden halnak, amit süllyedés közben meg is esznek. -
pubwart
aktív tag
Hát a betegség rázós dolog, nekem még nem volt sosem ilyen jellegű problémám. Azt lehet mondani, hogy ami jól van tartva az nem betegszik meg. Persze be lehet hozni betegséget növényekkel és minden egyébbel, de ha a halak kondija okés, akkor szerintem nincs esély arra, hogy bármi baj lehessen.
Ha mégis történne valami, akor meleg. Ezt a baktériumok nem bírják. És fertőtlenítő oldat.
persze ez a betgségtől is fögg, mert van olyan baci, ami a hideget nem bíraj. Leviszed 20fokra a hőt. És kimegy magától...
A betegséget mindig rendellenes vieslkedésről, beteg úszókról, nem szokványos viselkedésről lehet felismerni.
Vannak képek a diszkoszokról. Nemsoká felteszem őket...Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
a sajtreszelőnek olyan a lyuka, hogy kicsi
Ez eddig OK. Majd mivela szív fagyott, így elég kemény. Ha erősön nyomod a szeletelőre és úgy reszled. Úgy kcisi csíkok keletkeznek. Kishalaknak neon/guppi/molli azoknak tökjó
a 28-30fok nem sok. Van olyan hal aminek 32 fok kell. 42fokig jó mindenPersze ez erős túlzás, mert ott már kicsapódik a fehérje, de a 28-30 fok bőven okés. Csak jelgyen sok dús levegőztetés. 32fok párzáshoz kell a ''nemesebb'' halaknak
A Tetra menü táp nagyon jó. az nem bomlik el, csak 2nap után. Azok jól bírják a túletetés. Ha mégis bomlik a cuccos, vagy zavarosodik a víz, vagy valami, akkor fel 28fokra és ne adj nekik egy napig enni. olyan rendet csinálnak, olyan kristálytiszta lesz a víz, hogy csak csoda...
A tubikból nincs baj, hogyha bemásnak, de nem ajánlatos, mert a gyökeres növényeket tönkre tehetik... Szóval vigyázni kell vele. A Szív jobb.. Olcsóbb sokkal, nem másik el... És sok hal meg is betegedhet tőle. Meg szennyezi a vizet. És ha a diszkoszoknak megfelel a szív, akkor mindennek megfelel.
És a fagyasztóba nem is figyelnek nagyon oda ráMeg nem is köthet bele a család... Merthát színhús
Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
A halakkal kapcsolatos nézet nagyjából nem igaz, miszerint tú leet őket etetni. Mert minden állat, így a halak is annyit esznek, amennyit bírnak,d e nem annyit, hogy megdögöljenek tőle. Az akkor lehetséges, hogyha a halaknak a vizébe a megmaradt táp elkezd bomlani (gyengébb minőségű tápok)...
Persze az etetés fúgg a hőmérséklettől is, mert a diszkoszoknak 28-30fok az ideális, ez azt jelenti, hogy nagyon gyors az anyagcseréjük, így a többi halak és gyorsabban nőnek és persze sokkal többet is esznek, meg a növények is gyorsabban nőnek, persze, hogy bírják ezt a hőfokot (nemsok ilyen van). Így hogyha kishalaid (is) vannak, akkor szerintem ajánlatosann a melegebb víz (28fok), mert így sokkal gyorsabban is nőnek és hamarabb elérik azt a méretet, amikor már a többi hal nem tudja megenni őket
Persze egy másik eset, hogyha mindig annyit adsz, amennyit a halak csak megbírnak enni, kicsi az akvárium, ezért keveset mozognak, ekkor előfordulhat, hogy a halak elhíznak (labirinthalak)
Ajánlom a jó minőségű Sera/Tetra tápokat. És én a diszkoszok neveléséhes, etetéséhez maarhaszivet használok. Ezt megveszem a boltban, megpucolom és cíkokra vágom, majd lefagyasztom. És minden nap reszelek a faszott húsból. Ha úgy reszeled, akkor nagyon kicsi csíkokra lehet lereszelni (sajtreszelő+nem nagyon annyira). Ekkor olyan, mint valam mini tubfex, mármint a kisebb fajta tubik. Csak jelzésképpen hozzáteszem, hogy a neonhalaim megőrülnek a reszelt szívért. És, hogy mégis sok lenne, akkor a páncélosok összeszedik, ha még ők sem, mert annyira jóllaknak, akkor nem kezd el bomla a dolog, mert a tiszta hús vízben oldhatatlan
Jah, és olcsó isWhere you go how is up to you
-
BLiNk3r
senior tag
Az biztos, hogy csak annyit szabad egyszerre adni nekik, amit egyből el is fogyasztanak. Szóval jobb többször kisebb adagot adni nekik, mint egy nagyobb dózist egyszerre.
De ez a mennyiség persze függ sokmindentől: hány halad van, mekkorák, milyen hőmérsékletű a víz, stb.
Egyes akavaristák minden héten tartanak egy nap szünetet etetés téren, hogy mindenképp elkerüljék az esetleges túletetést.
Kb. ennyi most így elsőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politikai mémek
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fűnyíró topik
- Jogász topic
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest