Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yellow73

tag

Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem.

Pár napja azt tapasztaltam, hogy a notebook (IBM ThinkPad R50e) nem tölt 22% fölé.
    Ekkor teljesen lemerítettem, és teljesen feltöltöttem, így már 100%-ot írt ki. Viszont továbbra is csak 1 óra körüli rendelkezésre állási időt mutat, és tényleg kb 50-55 perc használat alatt lemerül a kritikus 3% alá.
    És itt jön az érdekesség: tegnap, amikor újra lemerítettem, mindenféle powersaving funkciót kikapcsolva, kb 2%-os töltöttségi szinttel (amikor azt írja ki, hogy 1 perc maradt már csak), még eldöcögött további kb 45 percig. Arra következtettem, hogy taláncsak „elkalibrálta magát a rendszer”, és nem tudja kijelezni a tényleges töltöttségi szinteket. Most letöltöttem a Battery Eatert, és a következő teszteredményeket adta ki:

Battery name: IBM-08K8193
    Manufacturer: Sanyo
    Unique ID: 11196SANYOIBM-08K8193
    Electrical info:
    Design capacity: 47520 mWh (4400 mAh)
    Full charged capacity: 13030 mWh (1206 mAh)
    Current Capacity: 210 mWh (19 mAh)
    Current voltage: 10,703 V
    Designed voltage: 10,8 V

Mint a fentiekből is látható, gyakorlatilag szinte teljesen lemerült állapotában használom az akksit most is, immáron vagy 15-20 perce, és sem a 2% töltöttségi szint, sem a 19 mAh-s jelenlegi töltéskapacitás sem változik, pedig az LCD fényereje is fullra van állítva.

Mi lehet a probléma, és hogyan lehetne visszaállítani a normális akksiállapotokat?

Köszi,
    Yellow

Új hozzászólás Aktív témák