- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5G-s páncélnak ára van
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android szakmai topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nova001
senior tag
hali
ha a telefon töltöre az van irva hogy 850mA output, akkor az azt jelenti hogy annyit tölt óránként ? szóval elosztom az aksi kapacitással és megtudom hány óra alatt tölti fel telejesen ?
bár megnéztem programmal és azt irja csak 350mA tölti a telefont, de miért ?
inkább kisebb mA töltövel töltsük a készüléket vagy ha rárakom nagyobb töltöre mint a gyári az árt neki ?
köszi
-
icepicKP
újonc
Sziasztok!
Egy pár napja a telefonom (HTC One M7) akkumulátora kizárólag kikapcsolt állapotban hajlandó tölteni, plusz még gyorsabban merül is, mint azelőtt. Próbáltam többféle töltővel bekapcsolt állapotban tölteni, de nem sikerül.
Egy lényeges előzmény: egy ajándékba kapott külső akkumulátort használtam azelőtt, mielőtt ez a dolog először megjelent, gondolom, hogy az csinálhatott valamit a telefonnal/akksival.
Szervizben még nem voltam, először titeket kérdeznélek, hogy volt-e már ilyen nálatok, és hogy egy akksi-csere megoldhatja-e a dolgot?
Köszi! -
vieri2000
tag
Van egy Huawei P7 telefon, 3 hónapos a jelenség a következő töltés közben nem tölt hanem az aku jelzője csökken. Tehát töltés helyett merül! Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
-
Terra86
csendes tag
Sziasztok!
Remélem találok itt szakértőt,aki tud segíteni.
Iocean X8 mini telefon,Li-Pol akkumulátor, használat során a %-os kijelzés "beragad", látszatra nem merül
az akku, sőt egy idő után növekszik a %-os érték. Pld. 65 %-nál megáll és felmegy 95 %-ig.
A kérdés végül is az, szoftveres lehet a hiba,vagy az akkuval van baj, és hát mi lehet a megoldás?
Mindenkinek előre is köszönöm a választ, nem csak a biztos diagnózis érdekel,hanem a sejtés is. -
SirRasor
addikt
Üdv!
LIPO akksit mennyire csavargathatok? Kindle4-ben cserélnék, de bele van ragasztva -
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
2.1A-os USB-ről tölteném a Samsung S4 mini telefon készülékem.
A telefon aksija: 3,8V Li-ion 7,22Wh
A telefon gyári töltője: 5V/1A
A jövőben használni kívánt USB csatlakozó: e-bay linkKérdésem, hogy ha használnám ezt a 2.1A-es töltést romlana-e az aksi élettartama. Ha a miérteket pár szóban valaki leírná, megköszönném!!
-
Victoryus94
őstag
Biztos, hogy a rendszer bugos, vagy egy alkalmazás csinálja.
Az android újratelepítése, vagy "gyárira állítása" megoldja a problémád!
Kérlek, teszteld, mielőtt bármilyen külső alkalmazást tennél fel. És ha így nem merül, csak utána tegyél rá bármit is. Ha ez után ismét előjön a hiba, akkor biztos lehetsz benne, hogy az egyik alkalmazás/widget meríti.Egyébként a telónak van saját fóruma, ott előbb válaszoltak volna.
-
Intala
újonc
Sziasztok!Az a kérdésem hogy miért merül le 50%ról reggelre a telefonom?(HTC One X 2hónapos)Ha este repülös üzemmódba kapcsolom akkor reggelre kb 1%-ot merül,ha kikapcsolom akkor lemerül!Nem tudom mi lehet a probléma?! Ha valaki tudja írja meg! Köszönöm!
-
Gubiii
csendes tag
Itt mindent leírnak. Szerintem hasznos cikk. http://m.technet.hu/cikk/387183
-
madkiller
őstag
Helloztok!
Van egy zte grand x in telóm és az vele a gond, hogy szivargyújtóról külső aksiról nem tudom tölteni, régen tudtam viszont, gépről hálózatról tudom.
Nem a kábellel vagy szivargyújtóval van gond, mert másik gxi-t tölt rendesen.
Vhogy a cpu tuner nevű programmal van összefüggésbe sztem, ha most is piszkálom közbe felvillan, hogy tölti, lehet egy rom csere segítene, de azt nem szeretném. Vkinek van vmi ötlete? -
xeri
tag
Hello!
Hasonló az én esetem is, közel 2 éves noti viszonylag intenzíven használt akksijára everest 55%-os elhasználódást ír ki, amit akár el is fogadnék, de miután a vista lelövi magát az állítólagos 2%-nál, a bios-képernyőt még közel fél óráig nézhetem
Írtad, hogy lassan-lassan elmászik a vezérlő elektronika és hibásan saccol, de már kétszer megcsináltam a "kikapcsolásig merítés - full töltés" ciklust és semmi nem változott.
Nem az zavar, hogy idővel elhasználódik az akksi, hanem, hogy ott van benne a tartalék, amit nem tudok használni. Mert a vistában nem lehet olyat megadni a kritikus szinthez, hogy ne csináljon semmit, tehát mindenképp lekapcsol fél órával a vége előttAz akksi egyébként 10,8V 4400mAh-s (volt gyárilag) LiIon, a noti meg egy packard bell easynote. Az elektronika annyi érdekességet produkál még, hogy a vista leállása után nem tudom azonnal bekapcsolni a gépet, pirosan villog a battery lámpa, tehát megtanulja a leckét, de 1 másodperc töltőre dugás elég a bekapcshoz, és aztán hozza a további fél órát - ennyi töltést biztosan nem tud felvenni ilyen rövid idő alatt.
-
Bosziii
csendes tag
válasz
Viktor0610 #73 üzenetére
Vittem! 3 új garanciális aksi után azt mondták felküldik Pestre mert szoftverhiba lesz. Felküldték, visszajött a véleménnyel együtt: 104%-os az akku, minden rendben stb, stb
Ennek csak a torka véres...Ők sem értik...Mondtam, hogy itthagyom a telefont, adjanak helyette másikat, akár ráfizetéssel...De mivel nem állapították meg a hibáját, ezért ki sem cserélik, újat sem adnak. Amíg Pesten volt, addig kaptam cserekészüléket. Samsungot, kamerásat, csúsztatósat, és az rendesen töltődött...2-3 órát töltöttem és az én használatom mellett 1 hétig simán bírta...............
-
-
Bosziii
csendes tag
Sziasztok!
Nekem problémás ugye a samsung j700-asom...Ez a 3-adik új aksija. 2.5 óra a töltési ideje gyárilag, de kicsit mindig tovább hagytam, majd levettem és 12 órát se élt...aztán elkezdtem több órát tölteni, kicsit tovább bírta. Most ott tartok, hogy 12 órát minimum kell töltenem, hogy 1 napot legyen készenléti állapotban...Ha egy idő után "nem megy fel jobban a töltöttségi szint" , akkor hogy lehet, hogy minél tovább töltöm, annál tovább bírja?
-
-
S W A T
senior tag
3 óra elég a töltéshez
Sok helyről hallodtam hogy a biztonság kedvéért 2 óránál azért többet haggyam,
-
LukE
veterán
(fél hónapos kérdés, de...)
A Li aksi pakkokban általában (ha notebook, vagy más nagyobb, több cellás, akkor ~100%) van egy belső elektronika, ami védi az aksit a túltöltéstől, mélykisütéstől, rövidzártól vagy túl nagy terheléstől. És ez az elektronika jelzi a noti felé, hogy mennyi töltés van még az aksiban. Ha az akku szinte folyton a hálózaton lóg, alig merül-tölt, akkor lassan az akku elektronikája elkezd tévedni, és jóval kisebbnek "tippeli" a rendelkezésreálló töltést, mint a tényleges.
Simán 1-2 teljes kisütés + feltöltés után újrakalibrálja magát az az elektronika. Nem mélykisütés, az ellen véd az akkupakk elektronikája, addig kell meríteni, amíg ténylegesen az aksi le nem tilt, nem addig, amíg a hátralévő kapacitást 5-10%-nak gondolja az akkupakk, és le akarja állítani az oprendszert.
Nekem is volt olyan akkum, ami 0%-on még 20 percig vitte a laptopot.
Amúgy legjobb kezelés mellett is az Li aksik öregszenek. Még ha nincsenek használva, akkor is! Szóval egy 3 éves nem használt Li akku tuti közelében nincs egy új aksinak. Főleg, hogy ezeket még folyamatosan fejlesztik.
-
Temerti
tag
Sziasztok!
Egy elég érdekes esettel állok most szemben. Van egy hp notebookom. Nyár elején vettem, és rögtön szereztem hozzá egy 6 perces akksit. (Ennek az oka az volt hogy akksi nélkül az egyik led idegesítően villogott, ez pedig olcsó megoldásnak tűnt) Namost ez az akkumulátor volt hogy 10 percet is kibírt meg 12 percet is talán. Letöltöttem nyár végén egy hp-s akksiformázót, több óra küzdés után kiírta, hogy az akkumulátor kapacitását sikeresen megnövelte 0%-al. Ezen jót nevettem aztán azóta nem is használtam az akksit mert reménytelennek tűnt. Azt is észrevettem, hogy akkumulátor éjszakánként, mikor nem megy a noti, veszít egy kicsit a feszültségéből. De hát egy ilyen 4 éves konfignál elmegy...Aztán ma délután a vicc kedvéért lehúztam a töltőről és az internetről a notit, és kivittem a konyhába. Zenét hallgattam meg kártyáztam xp alatt, de 50 perc után se akart lemerülni. Ezután rádugtam az internetet, és még 16 percet kibírt. Teljesen értetlenül állok az esemény előtt. Ez összesen 1 óra 6 perc. A 12 perchez képest jelentős változás.
Korábban az everest szerint az akkumulátor elhasználódás mértéke 94% volt. Most 34%-ot ír. Valaki meg tudná mondani mi történhetett? Ja meg pár napig volt fent vista is egy hete, de nem hiszem hogy számít.
-
S W A T
senior tag
Hella.
BL-5C 1020 mAh-s akkumulátor szerintetek hogy viszonyúl a naponkénti töltéshez
Ugyanis a telóm ennyít bír a gyange akku miatt.
-
vbbb
őstag
Hali!
Nem tudja véletlenül valaki, hol lehet BenQ P50 készülékhez (PDA) akkumulátort venni?Sehol sem találtam még... -
balintka
addikt
A kérdésem az lenne, hogyha el szeretnék rakni egy Li-ion akkut hosszabb időre tartalékba, a dobozába, akkor mennyire legyen feltöltve, hogy legjobb legyen neki?
-
szállitó
senior tag
kérdés van li-ion/litium ion polimer mi a külömbség?
[Szerkesztve] -
-
zetlorf
csendes tag
válasz
Viktor0610 #50 üzenetére
Nem tudja valaki, hogy 1 (teljes) toltesnek szamit, amikor a telefont par percre radugom az usb-s adatkabelre, adatmozgatas celjabol? (pl. fotok atvetelekor pc-re)
Ugyanis ilyenkor toltodik az akku is, s ha mondjuk naponta tizszer ezt megcsinalom, akkor eleg jo esely van arra, hogy az akku fel ev alatt tonkremenjen?
Esetleg Windowsban ki lehet kapcsolni az USB eme funkciojat, hogy aramot adjon? -
1. A túl rövid idő alatt a pár percet értem. Természetesen egy alkalom nem baj, de rendszert nem szabad belőle csinálni.
2. A töltést a merülést jelző hangjelzéskor érdemes elkezdeni, tehát, ha már töltöttél rá, akkor várd meg, amíg nem jelez ismét.
(A dupla nick tiltott (Alapelvek), tehát a másik ''énedet'' ki kéne tiltsam...) -
hardvers
csendes tag
lécccci valaki az elozo kerdesemre dobjon meg egy válasszal ;) köcce ;-)
( ... ÉS EGY OFF (sorry) :
hogyan tudom a masik nickemhez tartozo password -öt megtudni ? mivelhogy elfelejtettem ... 1-2 honapja nem jartam itt ..... email-emre eljuttatható ? .... )
-
hardvers
csendes tag
válasz
Viktor0610 #47 üzenetére
köszi a választ ... nos , abban vagyok még bizonytalan, hogy
1.)
mit értesz ''tul rovid'' időn aksin hagyva? Ugyanis én tobb forrasbol azt hallottam ,hogy Li-ionos aksit általban 3 óran át érdemes toltőn hagyni, azonban nalam már kb. masfél-két ora mulva kiirta, h ''feltoltve''. TEHÁT MINIMALISAN MENNYIT javasolsz mobilt rajta hagyni aksi töltőn ? ( persze gondolom onnantol hogy ha már csak egyetlen csíkot jelez a feltoltottsége)
2.)
Az elso, 6-7 orán át tartó aksi feltoltésem utan MÁR A MAI NAPON érdemes egy hosszabb, 10-12 orasat is csinalnom, ahogy javaslod, vagy ha már csak egy csik van a toltéskijelzon, majd csak akkor ?
Elore is koszi ujabb válaszaidat is
hard-vers -
Nem árt a telefonnak, ha hosszabb ideig rajtahagyod a töltőn. Természetesen, extrém sokáig (24+ óra) ne legyen rajta, mert az már megárthat.
Én azt szoktam javasolni a vásárlóknak, h. egy alkalommal töltsék a telefonjaikat kikapcsolt állapotban 10-12 órán át. Sőt, talán ebben a topikban olvastam azt, h. havonta egy alkalommal érdemes a hosszabb idejű, kikapcsolt állapotú töltést megismételni.
Persze, ez nem szentírás, mert a lítium akkumulátorok nem érzékenyek a rátöltésre, egyedül azt nem szeretik, ha röcid ideig hagyod a telefont a töltőn. -
hardvers
csendes tag
sziasztok!
Vadiúj mobilomnak Li-ionos aksija van (mint a legtobb ujnak.)
Azt olvasom itt és linkelt oldalakon is , hogy Li-ionos aksikat nem kell formazni (bár a Pannon szakuzlet eladoja ezt mondta nekem, de gondolom mivel nem feltétlen muszaki emberek a bolti eladók, ezert inkabb nektek hiszek ;) )
Laikus vagyok a témaban. Végigbongeszve e topicok és a linkeket , nemigazan talaltam egyertelmu válasz kérdésemre.
KÉRDÉSEM:
Először a pannon bolt eladoja szerint akartam eljarni, azaz 14-16 órányi időtartamra rajta akartam hagyni formázás céljabol az aksit a Samsung készulékemen. Aztan egyik itteni link olvasa hatására inkabb levettem kb 6-7 órányi ELSŐ töltés utan, mert volt halvany utalas az itteni cikkben arra, h inkabb árthat a Li-ionos aksinak egy tultoltes. Bár lehet ,h rosszul értelmeztem... (Apropo : a boltban már ugy vettem ,hogy valami gyári aksi feltoltottség eleve votl rajta, ne mértek ehhez, nem tudom pontosan mi ez az ideiglenes feltoltottség. Nos igy értsétek a zelső feltötésemet 6-7 órány ét, hogy ez utan a gyári ''ideiglenes'' aksifeltoltottség utan tettem )
KÉRDEZNÉM, HOGY ÁRTOTTAM A MOBILOMNAK, HA A SZOKASOS 3 ORA HELYETT 6-7 ORÁN ÁT HAGYTAM RAJTA ELSŐ TÖLTÉS ALKALMÁVAL?
VAGY AVVAL ÁRTOTTAM MOBILOMNAK, HOGY 14-16 ORÁT KELLETT VOLNA MÉGIS ELSŐRE RAJTA HAGYNI ÉS CSAK FELE ANNYI IDEIG TETTEM ??
Bizonytalan vagyok , várnék válaszokat .
Valamint ha rosszul csinaltam , akkor mit tegyek ?
Köszi elore is a javaslatokat !
hard-vers ;-)
[Szerkesztve] -
macilaci78
nagyúr
válasz
Viktor0610 #44 üzenetére
Egy villanymotort szeretnék vele meghajtani, amitől egyenletes futást várok el. A Ni-Mh, és a Ni-CD akksik tudtommal másként adják ki magukból a szuflát, szóval ilyen aspektusból melyiket válasszam?
A másik dolog, hogy szélsőséges hőmérsékletek között szeretném használni, szabadban télen is, nyáron is: -20°C-tól +40°C-ig. Ha jól rémlik, ezt sem bírja minden akksi.A fenntebb említett két akkutípusból melyiket javallja egy hozzáértő?
LR6-os méretű forrasztható akksikból rakatnék össze egy 8 cellás pakkot. Ezt adja ki a rendelkezésre álló fizikai méret. -
válasz
macilaci78 #43 üzenetére
Elnézem, ahogy upolod a témát, de nem értem, mi a kérdés...
Egyébként szerintem nem jó helyen kérdezel, ez inkább villanyszerelés szerintem. -
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #40 üzenetére
És most mindenki up-poljon!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #40 üzenetére
Morci maci leszek, ugyanis ez előző akkupakkot leégettem, most cserélik gariban. Állítólag zárlatos cella volt benne.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #40 üzenetére
UP!
-
macilaci78
nagyúr
Nem telefonakksi, de nincs is kikötve sehol, hogy itt csak azok lehetnek.
Na, a lényeg, hogy van egy eszközöm, 9,6V 1100mAh Ni-CD akksi, össze tudnék rakatni ugyanilyen fizikai kiterjedéssel 9,6V-on 2700mAh Ni-MH akksit is, de nem tudom, megéri-e. Ugyanis olyat hallottam, olvastam, hogy a Ni-CD akksi egyenletesen adja le a teljesítményét és aztán egyszercsak hirtelen kifúj, mint egy lassan elnyújtott kondenzátor, mígy a Ni-MH akku egyenletesen adja le a teljesítményét, míg le nem merül. Nekem a monoton, egyenletes teljesítmény kell, mert az eszköz nem tolerálja, illetve nem hozza az elvárt teljesítményt, ha gyengül az akksi, egy villanymotort hajt meg.
Ha hóülyeséget írtam, javítsatok ki! -
lonewolf2
csendes tag
Sziasztok!
az újonnan vett akksikat kell formázni?
Nokia 3200-ba vettem BLD-3 tipusu akksit, lithiumos.
betettem telóba, azt mutatja h teljesen fel van töltve.
köszi
MOD:
ok, elolvastam az első hozzászólást
viszont kérdés:
Az előző akksim eléggé tropa volt, 3 évig használtam, és kb 2 napot bírt, és a végén már lemerült duma közbe, szal legyen inkább 1 nap. Namost ez nem állít át ilyen akksifigyelő határértékeket a telóban a töltöttségi állapot kijelzésére? azért kérdem, mert nehezen tudom azt elképzelni h fullosan feltöltött akksit adjanak boltban.
köszi még1cer
[Szerkesztve] -
-
-
rauschie
senior tag
meik a létező legdurvább itthon kapható AA ceruzaakksi?
semmi nem érdekel csak az mAh.
tippek?
vannak egyáltalán versenyzők 2500felett? -
DJ Mythos
aktív tag
válasz
DJ Mythos #33 üzenetére
Megjött az új aksi, kicseréltem, kb. 3 órán át töltöttem. Kijelezte, hogy feltöltött, erre amikor bakapcsolás után kihúzom a tápot, kiírja, hogy 7% és 2:45 órát bír még. Ehhh.
Valszínű abból adódik, hogy a régi aksi a full charget capacity-t felnyomta 47 000mWh-ról 702 000mWh-ra.
Nem tudja valaki, hogy ezt az értéket hol lehetne resetelni?
(Végülis így is használható, csak kicsit kényelmesebb lenne, ha kontrollálhabb lenne a dolog.)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! -
DJ Mythos
aktív tag
Hello.
Nekem is hasonló (szinte kísértetiesen, bár nem véletlenül ugyanilyen) dolgokat kezdett el produkálni a kb 2,5 éves hasonló kaliberű aksim. Szinte egyik napról a másikra (hazamentem, és a vonatutat végig bírta kb. 2,5 órát, majd amikor két nap múlva utaztam vissza) azt vettem észre, hogy kb. 15 perc után alacsony feszültség miatt reklamál, és nem bírta tovább 30 percnél. Feltettem néhány progit és elkezdtem tesztelgetni. Szép ábrákat kaptam, egy ideig még bírta. Ez kb. egy hónapja volt (azóta rendeltem új aksit), de reménykedek, hogy még ebbe is lehet egy kis életet lehelni, mert mostanra totál megadta magát, be se lehet kapcsolni csak aksiról a gépet.
Mostanra kb annyi, hogy hálózaton 100% és 1% között ugrál a töltöttség 5 perces ciklusokkal...
[Szerkesztve] -
-
Yellow73
tag
válasz
Viktor0610 #30 üzenetére
Most látom csak, hogy azt írtad, nem mai gép. Ezt mire alapozod?
Persze nem mai, de kb 1 éve vette a cégünk. A noti dobozán lévő gyártási dátum 2005.09.10. Azért az gáz lenne, ha ennyi idő alatt megadná magát. -
-
Yellow73
tag
válasz
Viktor0610 #28 üzenetére
Köszi.
Most látom, hogy az advanced reportban csak 3 cellát ír. Ezexerint kimehetett 3 cella? -
-
Yellow73
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Pár napja azt tapasztaltam, hogy a notebook (IBM ThinkPad R50e) nem tölt 22% fölé.
Ekkor teljesen lemerítettem, és teljesen feltöltöttem, így már 100%-ot írt ki. Viszont továbbra is csak 1 óra körüli rendelkezésre állási időt mutat, és tényleg kb 50-55 perc használat alatt lemerül a kritikus 3% alá.
És itt jön az érdekesség: tegnap, amikor újra lemerítettem, mindenféle powersaving funkciót kikapcsolva, kb 2%-os töltöttségi szinttel (amikor azt írja ki, hogy 1 perc maradt már csak), még eldöcögött további kb 45 percig. Arra következtettem, hogy taláncsak „elkalibrálta magát a rendszer”, és nem tudja kijelezni a tényleges töltöttségi szinteket. Most letöltöttem a Battery Eatert, és a következő teszteredményeket adta ki:
Battery name: IBM-08K8193
Manufacturer: Sanyo
Unique ID: 11196SANYOIBM-08K8193
Electrical info:
Design capacity: 47520 mWh (4400 mAh)
Full charged capacity: 13030 mWh (1206 mAh)
Current Capacity: 210 mWh (19 mAh)
Current voltage: 10,703 V
Designed voltage: 10,8 V
Mint a fentiekből is látható, gyakorlatilag szinte teljesen lemerült állapotában használom az akksit most is, immáron vagy 15-20 perce, és sem a 2% töltöttségi szint, sem a 19 mAh-s jelenlegi töltéskapacitás sem változik, pedig az LCD fényereje is fullra van állítva.
Mi lehet a probléma, és hogyan lehetne visszaállítani a normális akksiállapotokat?
Köszi,
Yellow -
takos
tag
Sziasztok!
A minap vettem egy Sony mp3 lejátszót(NW-E005), amelyben beépített litium-ion akkumulátor van.
2 féle töltés lehetséges:
1,Az első esetben 100mA-val tölt.
2, ebben az esetben 500mA órával tölt.
A kérdésem, milyen hatással van az akkumulátor időtartamára, ha a másodikat választom?
Üdv,
takos -
BFeco
aktív tag
Charging the Lithium Ion Battery [link]
-
BFeco
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #19 üzenetére
-
Flashy
veterán
válasz
Zoli bácsi #19 üzenetére
legyen teljesen feltöltve, benne lehet a telefonban, kikapcsolva nem fogyaszt sokat úgyse, viszont az aksik önkisülése miatt pár hónaponta nem árt feltölteni (NiMh esetén ideálisan lemerítés után feltölteni).
-
válasz
Zoli bácsi #19 üzenetére
Ezt igazából nem tudom, de az szinte 100% biztos, h. ki kell venni az akkut/elemet a készülékből, nehogy tönketegye azt...
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok. A belinkelt oldalaitokat átolvastam, de nem találtam amit keresek. Arra lennék kíváncsi, hogy ugye van a fiókban használaton kívüli telóm, (nem adtam el a jó kis 3410-est, jelenleg a tartaléktelefon tartalékja) amit ritkán kapcsolok be. A nem használt akksinak mi a helyes tárolási módja? Teljesen feltöltve? Vagy hogy érdemes tárolni?
-
BFeco
aktív tag
Ezt már korábban is beírtam valamelyik topicba. Legyen meg itt is.
''...
A töltőre kapcsoláskor az elektronika megállapítja a cella feszültségét és a maximális töltőáram 10...15 %-ával elkezdődik a töltés. Amikor 2-3 perc multán a cellafeszültség eléri a 3,6 V-ot, a töltés 1C-nek megfelelő árammal folytatódik mindaaddig, amíg a cellafeszültség 4,2 V-ra emelkedik, ami mintegy 40...60 perc múlva következik be. Ekkor a cella töltöttségi foka 75 %-körüli értéket ér el.
Ezután a töltés 4,2 V feszültségen folytatódik és tart még 60...120 percig, mialatt a töltőáram a maximális érték 10...5 %-ára csökken. Általában a teljes töltési idő 100...180perc, típustól függően....
....
A lítium akkumulátorokat a felhasználás előtt nem kell formázni, teljesen felesleges a töltés befejeződése után még órákig a töltőn hagynunk, mivel a védő áramkör legkésőbb kb. 180 perc elmultával leállítja a töltést.
.....''
Forrás Rádiótechnika 2005/07, 382. oldal, A NiCd, NiMH, Li-ion, Li-polimer akkumulátorokról 3. Bucsás Péter a szerző.
Kiegészités: Természetesen a Li-ion akku töltéséről van szó.
[Szerkesztve] -
Ricardo
titán
válasz
Viktor0610 #11 üzenetére
Valóban szélmalom harv.Mint láttuk a D600 Topicban már a MÉRT ADATOK VS TAPASZTALAT csata megy
-
válasz
Coyote2000 #10 üzenetére
Szeretem a szélmalomharcokat...
Pl. szelektív hulladékgyűjtés és annak népzerűsítése. -
Coyote2000
őstag
válasz
Viktor0610 #9 üzenetére
A szándék jó, de már rájöttem, hogy szélmalomharc küzdeni a hülye, felesleges kérdések ellen. Pedig az akkumulátoros témát minden nagyobb telefonos topikban feldobja valaki,ez tény
Talán ha a modok kiemelnék ezt a totyikot -- vagy mondjuk feltűnőbb helyre tennék a keresőt, akkor többen használnák. Bár mintha már csökkenne a feleslegesen nyitott topikok száma - de a hülye kérdéseké sosem fog, ebbe bele kell törődni. -
válasz
Coyote2000 #8 üzenetére
Nem baj, ha a topik ''fenn'' van...
Ez csak a más témában offtopik kérdések számát csökkenti -remélhetőleg... -
Coyote2000
őstag
válasz
Viktor0610 #6 üzenetére
Nem igaz,hogy másokat nem érdekel, csak szerintem több helyen is ki lett ez már tárgyalva. Én nagyjából ugyanazt írtam, amit te, sőt, most olvastam a cikket, az is csak megerősíti az elhangzottakat. A 6230i-s topikban te belinkelted ezt a topikot, én itt belinkelem azt, mivel mégegyszer nem akarom leírni az okosságokat: [link]
De igazából semmi forradalmit nem árultam el, te már lelőtted a poént topiknyitó hsz.ban
-
válasz
Viktor0610 #5 üzenetére
Kicsit gáz, h. csak én hozom fel mindig a témát, de ha mást nem érdekel?
Pedig sorra jönnek elő újra meg újra kérdések az akksik helyes kezeléséről...
Hozzászólásom apropóját az adta, h. fórumtársaink hozzászóltak a Mobilarenás akkus cikkhez, így még egy topik van, ahol beszélgethetünk a telefonokhoz kapható telepekről.
A téma [link]-je. -
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
Up, mert szükségét érzem, h. a topik elől legyen...
Rövid infók a #1-ben, részletesebb infók (thx 2 Bog & Niquis) pedig a #3-ban! -
-
Niquis
aktív tag
Már cikk is született: [link]
De nem baj, legalább egyre többen lesznek tisztában az akkuk kezelésével.[Szerkesztve]
-
Ricardo
titán
Én is így tudom
-
Mivel sok topikban visszatérő kérdés az akkumulátorok kezelése, első töltése, gondoltam, megnyitom ezt a topikot. Itt gyűjtsük az ilyen kérdéseket, ne a topikokban kerüljenek elő újra meg újra.
Tehát a lényeg.
Ni-MH és Ni-Cd akkumulátorok:
Első három töltésnél úgynevezett formázó töltésekkel, hosszan (kb. 12-16 óra) kell ezeket tölteni, úgy, h. minden alkalommal kikapcsolásig használjuk, teljesen lemerítjük. A kikapcsolásig történő használatot a későbbiekben is meghagyhatjuk, lehetőség szerint minél többször. A ''rátöltést'' (lemerülés előtti töltés) lehetőség szerint kerüljük, nem feltétlen tesz jót az akkunak.Li-ion és Li-poli akkumulátorok:
Ezeket nem szükséges formázni, bár az okosok azt mondják, az első töltés itt is lehet kicsivel hosszabb. Ezek az telepek nem érzékenyek a ''rátöltésre'', nyugodtam rátehetjük a töltőre félig teli (félig üres) állapotban is.
Általánosan igaz az összes akku típusra, h. a töltést érdemes kikapcsolt állapotban (vagy legalábbis keveset piszkálva a telcsit) elvégezni, h. a folyamat egyenletes legyen.
Ezeket a dolgokat betartva sokáig megőrizhetjük akkumulátoraink élettartamát.
Kérnék szépen egy moderátort, házigazdát, illessze be a Mobilarenás cikk linkjét az akkuk kezeléséről, mert nem találom.
Kérnék mindenkit, ha v.mi hülyeséget írtam, javítson ki, én így tudom a dolgokat...Egy két link a témával kapcsolatban. Mobilarena cikk és egy másik, Winner_hun által fellelt darab.
Beillesztettem.
[Moderálta: Viktor0610 ](
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 2025 - Íme a 19. héten megjelenő játékok listája
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest