- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
"Jól olvasom 4 aksit 4óra alatt tölt fel?"
Nagyjából. Ennek a töltőnek az egyetlen előnye a sebességében (azaz a magas töltőáramában) merül ki. A behelyezett cellák darabszámtól függ a töltőáram: 4 x AA: 560mA, 2 x AA: 1120mA, 1 x AA: 1680mA (hogy három darabnál mennyi, az nem egyértelmű). Tehát egyszerre négy darab 2Ah körüli kapacitású akku feltöltése jó közelítéssel valóban 4 órát vesz igénybe. Az AA-méretű eneloop XX pedig 2,55 Ah névleges kapacitású, így kb. 5h időtartamú töltést igényel 560 mA-es árammal. -
kaliber
aktív tag
Úgy látszik egy kaptafa mint ahogy sejtettem a BC-500 meg az IPC-1L én ezen garanciális tapasztalatom miatt, soha többet nem vásárolok a conradnál, hacsak nem olyan terméket árulnak amit máshol nem lehet kapni.
-
And
veterán
Volt valami közvetlen előzménye a hibának, vagy egyszer csak ilyen lett? A bekarikázott ellenállások a két középső töltőrekesz soros áramfigyelő illetve kisütéskor terhelő ellenállásai. Ha az eset előzmény nélküli, ráadásul nem is a középső rekeszekbe tetted az akku(ka)t, akkor könnyen lehet, hogy a kontroller - a fekete műgyanta védőréteg alatt - hibásodott meg, azzal meg nem tudsz mit kezdeni. A kijelző hibája nem túl valószínű, ha eddig még nem szedted szét a töltőt.
-
hamyka
senior tag
mennyi idős a készülék ?
Én úgy tudom nem javítható
Ha conradtól vetted vidd be, és ha jól tudom 20-25%-al olcsóbban vehetsz ugyanolyan készüléket
üdv
ui: egyéb kérdés?
gondolom 10 ezer ft-ért vetted a töltőt így kb : 8 ezer ft-ért meg is kapod az új töltőt
illetve:
kb: 8 ezer ft a töltő+ 1050 ft a posta így kb: 9100 ft ( kicsit többet számoljunk rá de ez csak kb)
-
And
veterán
Ez a töltőáram függvénye. Jó közelítéssel t= C/I *(1,1..1,4), ahol C a kapacitás Ah-ban, I az áram amperben, és t a töltési idő órában. Az 1,1..1,4 konstans a töltési hatásfokra utal.
Az IPC-1L töltőn beállítható töltőáramok: 0,7 , 0,5 és 0,2A. Ezekkel a várható töltési idő 2,1Ah-s akkukra körülbelül 3,5 , 5 illetve 14 óra lesz, ha teljesen kisütött akkukkal indítjuk a folyamatot. -
Sucuka
senior tag
Szia!
Én nem ajánlom az ilyen gagyi töltőket (a gugli által kidobott képek alapján ez tisztán látszik). Akkor jó egy töltő, ha cellánként tölt, és az átlagos töltési idő nem rövidebb 4 óránál, bár az akuk kapacitásától ez erősen függ. Az SB-600 vakuhoz bőven elég az Eneloop-ból a 2000 mAh kapacitású. Egy töltéssel végignyomtam de. 10:00-től ese 18:00-ig egy komplett ekküvő kiállítást, végig 1/2 és 1/1 manuál vakuteljesítményen, és a kb 400 vakus expó során a gépben előbb fáradt le az akku, mint a vakuban.
Szóval ha komolyan gondolod, akkor ne ilyen "filléres" töltőt vegyél, ezen nem éri meg sprótolni. Olvasssinkább vissza, és válasz egy jobbat az olvasottak alapján. -
Szoles
senior tag
ottkar és mások is közben megválaszolták, azt hiszem. A tuti megoldás az IPC-1 és hozzá kis önkisülésű aksik.
Nem is olyan régen volt (van?) a Conradnál IPC-1 töltő összecsomagolva 4 GP recyko aksival. Én is így vettem (azt hiszem 10 ezer volt így), az aksik hibátlanok, a töltő pláne. Szerintem hívd fel őket, és kérdezd meg, van-e még ez az akció!
Én is sokáig szívtam a fogam, mire rászántam magam az IPC-re, de azóta megnyugodtam, bőven megérte.
-
ottkar
addikt
-
Szoles
senior tag
Miért sok az a tíz óra? Teljesen normális (sőt, az ideális még ennél kicsit több is), a gyostöltés csak kinyírja előbb-utóbb az aksikat. 10-14 óra az pont egy esti-éjszakás töltés.
Szerintem (ahogy olvasom a tapasztalatokat) nyugodtan vedd a varta ready2use-t, vagy a GP recyko-t, nem rosszabbak, mint az eneloop. Nekem pl. GP recyko van, szépen muzsikál.
Én inkább az olcsóbb aksit venném (2-2,5 ezerért lehet már találni 4-es csomagot), és hozzá egy jó töltőt.
Sokkal bölcsebb megoldás egy olcsóbb aksi (persze nem a piaci 65416841684184 mAh-s szonira gondolok), plusz hozzá egy jó töltő (IPC-1), amivel helyesen tudod tölteni, mint egy csúcs aksi egy szar töltővel, ami hamar tönkreteszi.
-
blattida
nagyúr
Eneloop. A régi töltőd is maradhat, bár egy normálisabb nem ártana...
Rá lehet tölteni, de egy minimális memória effektusuk ezeknek is van, így akkor jársz a legjobban, ha teljesen lemerítve kerül a töltőbe vagy olyan töltőt veszel, amivel ki is tudod sütni őket, azaz lemeríteni a töltés előtt. -
neduddki
nagyúr
HI!
udv
neduddki
p.s. mult heten egy aprokat sietnem kellet, ezert .7A-val kuldtem a Varta Photo es Energyzer 2500asokat, az akuk finoman fogalmazva is forrok voltak, a 2db Ergyzernel pedig le is kapcsolt toltes kozben /0 A-ra/. pedig meg nem votl tel, sajna idom nem votl kivarni, hogy vajjon visszakapcsol-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Időjárás topik
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest