- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Hi
A lámpás merítéssel azért jobb ha vigyázol, mert az akkuk a mélykisülésre is érzékenyek.
Tehát, ha 1.00, vagy nagyobb terhelésnél 0.90V alá megy a feszültség, akkor az már károsítja az akkukat.
Ezt lámpában nehéz megállapítani.
De akinek olyan töltője, hogy nem képes a kisütésre, az készíthet magának egy egyszerű kis kapcsolást, amivel a beállított (praktikusan 1.00V) feszültségig le tudja meríteni az akkukat, utána átrakva a töltőbe, meg is töltheti azokat rendesen.
Ilyen kapcs rajzot találtam már neten is, de az LM339-es, 4 egységes, komparátor IC-vel ezt könnyen meg lehet építeni házilag is (Az is ezzel volt és én is ezzel készítettem töltőt).
Akár 4 darab akkut egyenként is képes felügyelni.
Ez csak pár száz forintba kerül, no meg némi időbe és kis szakértelembe.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
én is néztem 1 Sony töltőt vásárlás előtt de szerintem az ilyen 15perces micsodák nem töltik fel csak a 15perces töltésre való akksikat.
ma pont ahol voltam üzletben (digifenykep.hu) ott is láttam pár Sony töltőt és láttam egy 15perces töltőt 4akksival de ott az akksik nem ilyen sima 200forintos valamik voltak hanem szerintem speciálisan erre az ultragyors töltésre fejlesztve.
amúgy szerintem ezt nézted te is -
Batman2
őstag
Hi
A v@rtának a 15 perces töltője tudtommal kevesebbe kerül, még a négyes változata is.
A 15 perces töltést nem ajánlom, legfeljebb egyszer kétszer, kipróbálás képpen. Azt meg nem tudom, hogy az akkuk, amiket adnak vele, tényleg bírják e ezt az ultragyors töltést. Pl. van e bennük nyomásérzékelő. A V@rtában tudom, hogy van a Sonynál még nem olvastam, de lehet.
Az viszont egészen biztos, hogy más akkut véletlenül sem töltsél vele 15 perc alatt, mert FELROBBAN !!!. Az nem tudtam meg a leírásból, hogy van e lassabb töltési módja, de egyéb akkunál a leggyorsabb töltés is csak max. 1 óra legyen és ezt ajánlom, ha lehet, a saját akkuaira is.
Az ilyen készülékekben az a baj (legalábbis a V@rtában), hogy vagy 15 perc alatt tölt, vagy 16 óra alatt, köztes üzemmód nincsen bennük !
Egyébként állítólag a nagy fogyasztású készülékekben használt akkuknak előnyös, ha a töltésük is gyorsítottan (6-12 óra), vagy gyorstöltéssel (1-6 óra) megy, mert így a terhelést is jobban bírják (pillanatnyi nagy áramfelvételek). Ezt nekem még nem volt módom megtapasztalni, de lehet, hogy igaz. Tehát így nézve előnyös a gyors töltés, de az ultragyorsat (1 óra alatt), kifejezetten hátrányosnak tartom.
És a gyors töltéssel töltött akkuknak is jót tesz időnként (kb. 10 töltésenként) egy normál töltés (kapacitás 1/10-e, 14-16 óra).
Azt nem láttam a szövegben, hogy kisütés funkciója van e, pedig az nagyon fontos, pláne gyors töltések előtt.
Összegezve, egy kicsit drágállom a töltőt, még ha akkukkal is volt.
Különben kiváló a 2500mAh-ás akku digi gépbe, pláne, ha a piilanatnyi áramleadása is magas, ami valszeg a spec. FOTO akkuknál nagyobb, mint a mezeieknél.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
Hi
Igen, az akkuk valóban csak 1.2V-osak, szemben az alkáliak 1.5V-jával, de az elemeknek kisebb a kapacitásuk,gíy nagyobb a működés közbeni feszültségesésük, a miatt bőven az 1.5V alá van tervezve minimum feszültség szint, amibe az akkuk 1.2-je is belefér. De valójában ezek sem 1.20V-ot adnak töltötten, hanem 1.34-1.38V között és ebből jön le az elemkénél jóval kisebb feszültségesés üzem közben.
Olyan 1-1.1V körül lehet a minimum fesz. szint.
Thát nyugodtan használj akkut a gépedbe !
Üdv.: -
Batman2
őstag
Hi
Gondolom ez valami kisebb megapixeles masina (nem találtam róla infót). A kisebb felbontású CCDs gépekhez elég a 2000, vagy 2200mAh-ás ceruzaakku (AA), De mindíg előnyös a több, legfeljebb tovább bírja (Szerintem Ansm@mm, Dur@cell, V@rta, bármeylik jó, töltőben hasonlóan, de mindenképpen legyen kisütő funkciója is).
Nézz szét itt a topicban !
Üdv.:
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest