- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Az AccuCell (újratölthető alkáli-mangán, összefoglaló néven RAM) akkuk nem tölthetők a hagyományos NiMH / NiCd-töltőkkel. Ennek pedig nem a feszültségbeli eltérés az oka, hanem a más megkívánt töltési módszer (az AccuCell konstans feszültséggel tölthető). Tehát spéci töltő kell hozzá, amely vagy csak ezeket a RAM-cellákat kezeli, vagy elég univerzális, és képes Ni-xx akkuk töltésére is. Mindkettő kivitelre akad példa, de felénk nem a legolcsóbbak ezek a töltők.
Egyébként a kapocsfeszültség változására vonatkozó sejtésed (sajnos) helyes: a RAM-cellák feszültsége a kisütés folyamán messze nem annyira stabil, mint a Ni-xx akkuk esetén. A karakterisztika a hagyományos alkálielemekhez hasonlóan folyamatos csökkenést mutat, nincs stabil érték, amely környezetében a feszültség hosszabb időn keresztül állandósulna. Lásd a technikai infókat: [link], 4. oldal. A kapacitás igen erősen kisütőáram-függő, az AA-méret névleges 1,8Ah-ja csak 50mA körüli árammal érhető el, 400mA mellett pedig 1Ah alá csökken. Ezen felül a kapacitást 0,9..0,8V-os kapocsfeszültség eléréséig adják meg. Míg egy jófajta NiMH LSD-akku 1,2..1,1V-ig merülve már leadja a teljes kapacitása >90%-át, ezek a RAM-ok nagyobb kisütőáramnál csak a töredékét. Tehát ha sima NiMH-akkukkal azt tapasztaltad, hogy túl gyorsan lemerül, akkor ezekkel a RAM-cellákkal (áramértéktől függően) szintén ez lesz a helyzet. A RAM-ok hátránya még a jóval kevesebb elérhető töltési-kisütési ciklusszám, és a kisebb terhelhetőség. -
Másik egeret olcsóbb venni.
Nekem egy Logitech MX 620-as egerem van, Energizer akksikkal (talán a legrosszabb akksi amit a piacon lehet kapni) egy feltöltéssel 3-4 hónapot megy.
Duracell elemekkel 10-11 hónapot megy, logitech 12 hónapot ír, de szerintem az nem hardcore felhasználásra vonatkozik.Az értékek az egér kikapcsolása nélkül értendőek.
Tehát, nálam 3-4 hónapot folyamatosan be van kapcsolva. -
-
ludsimon
veterán
+1 Eneloop
4 évig húzta a napi használatban lévő Eneloop, ami tényleg szinte minden AA méretű termékben használva volt.Szerintem ez egyáltalán nem rossz.
Energizer-ekről, meg már írtam régebben, hogy új korukban nem tudják azt, amit az Eneloop, vagy az 1800 mAh-es GP.
Amúgy a 2700 mAh-es Sanyo is jó!
[link1]
[link2]
Nagyon lassan merül le, méréseket is végeztem, és szerintem ez is még jó választás!
Én odaajándékoztam valakinek, és csak Eneloopom, meg a GP aksim van már csak. -
Degeczi
nagyúr
akkor mégegyszer, bár alig néhány bejegyzéssel korábban volt már szó róla: a kapacitásnak nincs közvetlen köze a kinyerhető teljesítményhez!
az alacsony belső ellenállásnak van, mert akkor lehet nagy áramot kinyerni (és akkor nem esik nagyot közben a feszültség = nagy a teljesítmény), ha az alacsony - márpedig az Eneloopok egyik előnye pont az alacsony ellenállás
így ezért éppen az a tipikus, h Enelooppal tölt gyorsabban egy vaku, mint egy nagyobb kapacitású, de egyben nagyobb belső ellenállású hagyományos NiMh-el... (viszont a nagyobb kapacitás miatt utóbbi több felvételre lehet elég - feltéve, ha ez nem hosszú időszak alatt történik. De mivel a legtöbben otthon nem folyton használják a vakut, hanem akár hetekig is pihentetik két alkalom között, az alacsony önkisülés miatt ott is az Eneloop a nyerő)
-
ISZOLE
senior tag
A névleges kapacitás nem igazán informatív ha egy LSD és egy sima NiMh-t hasonlítasz össze mert az LSD-knek sokkal kisebb a belső ellenállása ami kevesebb energiát fűt el a használat során. Szerintem is csak LSD-t szabad venni, márkát választhatsz a személyes preferenciáid szerint, olvass vissza, szerintem ki van ez már tárgyalva.
-
Degeczi
nagyúr
igen, pont ilyesmihez ideális az alacsony kisülésű akku!
más kérdés, h az Eneloop tovább előnyeit, pl. a nagy terhelhetőséget az egér távolról sem fogja kihasználni, így ilyesmibe megfelel egy olcsóbb (de mindenképpen alacsony önkisülésű) akku is, mint pl. a Varta Ready2Use
használható gyorstöltő is, bár hosszú távra a Sanyo azt ajánlja, 2 órásnál ne legyen gyorsabb - de egy ilyen felhasználásban, ahol hónapok fognak eltelni két töltés között, végképp nem lesz észrevehető romlás emiatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest