Új hozzászólás Aktív témák

• mykos
    aktív tag

A Supresszor dióda azért kell, mert amikor a motorról lekapcsolod a meghajtó áramot, akkor a szép kifejezéssel élve LFS, de mi csak úgy mondjuk "Lófas*" L= tekercs, F= Feszültség, S= siet. A hirtelen áram változás feszültséget indukál, erre még poénból rászuperponálódik a motor által gerjesztett feszültség a generátor üzem miatt, és máris kész a jajgatás.
    A kondenzátor szintén ennek a problémának egy alternatív kezelése, hogy a táplálás megszűnése után a tranzienst kicsit elmaszatolni vele. Kondi hátránya, hogy fel kell töltődnie, így a tűzreakción meg ront egy szépet. (Ilyen kapcsolást egyébként még nem láttam).
    Ahol kondit láttam az mind aktív fékes megoldás volt pl itt a Cheetah: http://extreme-fire.com/SW-Cheetah-2N-500-sch.gif
    A TO220-as tok máris szimpatikusabb számomra. Alapvetőleg két paraméter ami fontos, egyik a hőkapacitása(Ami ilyen szinten a méretével adódik is) a toknak, mivel hűtés nem nagyon lesz rátéve, a másik a RdsOn paraméter minél alacsonyabb Vgs mellett(Minél kisebb Ton-al), mivel a melegedés szinte csak ettől függ, a másik paraméter pedig, hogy meddig tudja elviselni.
    Terry rajzát tudom ajánlani (Ő az Extreme-Fire egy személyben, és a Cheetah megalkotója): LINK

Új hozzászólás Aktív témák