- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Szinte biztos vagyok benne hogy egy Slot1-es érabeli BIOS-ban a routin ami megvalósítja az egyes BIOS megszakításokat (int 16 azt hiszem a billentyűzet) és ami a PS/2 portot kezeli direktben bele van fordítva egy nagy monolitikus binárisba. Ezt nem tudod csak úgy külön kivenni, ez nem egy driver, mint egy oprendszer esetén.
A BIOS modularitást ekkortájt az option ROM-ok jelentették, tehát hogy az egyes kártyák (pl. VGA, SCSI, Ethernet) tudtak további kiegészítéseket hozzáadni a fő alaplapi BIOS-hoz. De az alaplapi PS/2 port az 99% hogy a fő BIOS részeként kezelődik.
Egyébként ez mentén továbbmenve, lehet megérné kicsit kutatni hogy az utólagos PCI PS/2 adapter kártyák vajon hogyan működnek. Ha ezek is option ROM-ként felülbírálják a BIOS rutint, lehet ez a legegyszerűbb megoldás.
-
S_x96x_S
addikt
> Nekem ennél azért egyszerűbbnek tűnik, chatgpt-t kérdeztem 5 percben,
> szóval annyira nem mélyedtbe bele, de elmondása alapján a romok kibontható imagek,IT / érdekes programozási feladatoknál
én még a gemini-2.5-pro ; gemini-2.5-pro-preview-06-05 -val is tennék egy kört.
- az https://aider.chat/docs/leaderboards/ -elég jól áll,
- és a nagy kontextus ablakának (1M) hála sok mindenre képes.Bár nekem az összes fejlesztési problémáimat nem oldotta meg,
de arra biztos képes, hogy a 2 bios forráskódjában található eltéréseket célzottan elemzi és akár javaslatot is tud adni , esetleg elmagyaráz részeket. -
ha van tool, amivel tudsz te magad buildelni, és utána a generált fájl jó, a checksum jó, minden jó, akkor tök jó. ha meg mégsem, kidobod az alaplapot az első rossz kör után, esetleg akkor már chip is kelleni fog.
(de nem lehetetlen, és jópofa feladat, csak kicsit rizikós, és melós)
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Árpi munkásságát mindenféleképpen érdemes követni!
Az F5-TTS-hez is készített modellt.
Ha szeretnél vele beszélgetni ilyenekről akkor gyere fel az mp3pintyo Discord szerverre. Ott megtalálod a tts részben -
Tegnap még sokat keresgéltem, teszteltem. Ha valaki hasonlót keres (kisebb beágyazott rendszerekhez, hangutasításokhoz), akkor érdemes ránézni erre: https://huggingface.co/sarpba/whisper-hu-tiny-finetuned-V2
Hosszabb szöveggel sok hibát vét, arra egyáltalán nem tudom ajánlani, de fél, vagy egy mondatos rövid utasításokra nekem eddig semmi nem adott ilyen eredményt, pláne nem ebben a méretben (a kis python tesztkódommal 700Mbyte vmem-et használt kb.). Komolyabb benchmarknak nem vetettem alá, de az input beküldése után kb. 1-2 sec-es válaszidőket hozott az Orin Nanon (512 core, 16 tensor core, 20TOPS, 5-10W fogyasztás). Ha hibázik is, akkor azt úgy teszi, hogy az llm modell - amit majd etetni fogok ezzel az output-al - simán meg fog tudni érteni (hiányzik egy betű, szavak összecsúsznak, stb..).
Ha esetleg jelen van a készítő, innét is gratulálok neki, szép munka. Van egyébként több magyarra fine tune-olt whisper modellje is, nagyobbak is, de nekem a kívánt feladatra ezen a mini vason ez tűnik perpill a legjobbnak.
-
5leteseN
senior tag
A Megszólított által készített vió alapján telepítettem a Faster-Whisper-t, ami bő egy éve is egész jól végezte a dolgát angolról(szinte bármiről) magyarra. Azóta az újabb verzoókat is gyűrőm, mikor szükség van rá, jobbak lettek.
Saját tapasztalat alapján javaslom a Faster-Whisper-t
Gyorsan egyszerűen telepíthető(volt, amikor kb fél éve felraktam az aktuális verziót, nem hiszem, hogy rosszabb lenne, +remélem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Asus Rog Strix G16
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest