- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bonat
senior tag
hát nekem még mindíg gondom van az ATI driverekkel!
már 4hónapja..lassan
Acer Tm5520G-6A1G08
ATI 2400XT1. ha azt rakom fel amit ad az Acer hozzá....akkor vannak néha "ati2dvag"kékhalálok
és jól működik a z XP Hibernálás funkciója2. ha Omega drivert rakok fel...akkor nincs kékhalál, de a Hibernálásból nemtud visszajönni a gép
-
-
Atomin
csendes tag
igen igen , az a lan driver mar megvolt nekem , elinditom a setupot kicsomagolja a fajlokat, utana az auto felismeréssel onnan nem tudja telepiteni a lan kartyat igy manualisan kell a listabol kivalasztani melyik is az enyém...... ne most én ezt nem tudom igy ebben az esetben melyiket is válasszam.
-
twollah
nagyúr
Ne nevetessuk mar halalra a forumtarsakat ilyen hozzaszolassal.
Az ilyen 10 ezer local credit koruli hangszoro koszono viszonyban sincs egy also, ne adj isten kozepkategorias HiFivel.
A sajat Technics HiFim ([link], [link]) nem szoktam -50nel feljebb tekerni, mert nekem mar hangos (-80tol 0ig van a skalazas rajta, -10 korul mar elmaszik az eger az asztalon).
6 Ohm, 35W DIN 3 utas hangfal -
zso79
őstag
Egyáltalán nem arról van szó, hogy "hibátlan" gépem van, csak nem kell annyira leszólni a Vistát... Amúgy nem tudom milyen gépe van a kollégának, mert Aspire-ből és TM-ből is van vagy 6 féle 5720.
Viszont hasonló történhet, ha levesszük a power managementben a teljesítményt, úgyhogy én arra nézelődnék.
-
spyduck
nagyúr
SATA / IDE problémák
Ne nézz már ennyire primitívnekHa nem hiszed el nyugodtan olvasgass vissza a HP totyikban és látni fogod, h tényleg van ilyen! De akár megkérdezheted ezt az azonnali notebookos kérdések órájában!
A HPQ 6820s és 6720s-nél bizots, h úgy van le kell cserélni a biost mert különben nem működik a hálókártya!
F.01-es bios ami gyári az csak Vistához jó!
F.07 és F.09 az jó Vistához és Xp-hez is! -
Sancibácsi
tag
Mindenesetre elég érdekes
Aztán még a következő történt velem: mivel előretelepített vistával vettem, gondoltam kipróbálom xp-vel. Formáztam a c: partíciót, a rejtett recoveryt nem bántottam(erről még a vista alatt készítettem másolatot 2dvd-re) xp fel de valamiért nem működtek rendesen a dolgok (pár napig szídtam, próbálkoztam
) , ezután eszembe jutott, hogy mégis inkább megpróbálom a vistát, de ezúttal egy tiszta oprendszert tettem fel, majd a drivereket, progikat. Sajnos ez is szopatott rendesen, szerettem volna egy-két játékot kipróbálni rajta, nem mintha nagy gamer lennék, de mégis. A játék felment, elindítani már nem tudtam. A gép nem akart kikapcsolni csak a power gombbal, újraindításnál nem töltődött be a rendszer stb. Ezért megint fordult egyet az agyam és gondoltam visszaállítom az eredeti állapotba. Gép újraindít, bios-ba be, D2D bekapcsolva. Újraindítás Alt+F10, semmi recovery, rendszer betöltődik
Jó, akkor majd lemezről. Miután végeztem a visszaállítással, újraindul a gép és hibaüzenettel megáll a betöltés. A partíciókkal volt valami gondja. Most már gondoltam mindenféle csúnyát, XP telepítés elindít, partíciók össze-vissza, a rejtett partíció F:, a volt rendszerpartíció D: , a tároló partíció C: Most megyeget az XP
-
Mohika
csendes tag
Szia!
Köszi, megnyugtattál....de...most, hogy nézem van más problémám is...az asztali gépbe simán be tudom tenni a lemezt a helyére, de itt nem sikerül...a középen lévő fekete ...valami miatt. Erőltetni nem akarom...Tudom iszonyú buta vagyok...de valahogy elmagyaráznád nekem neten keresztul, hogy hogyan kell.
-
balika000
csendes tag
Hát én onnan szedtem le de állandóan azt írja ki mikor telepíteném hogy "Az NVIDIA telepítőprogram nem talált olyan illesztőprogramokat, amelyek kompatibilisek a jelenlegi hardverrel. A telepítő most kilép"!! És mindegyiknél ezt írja ki
nem tudom mi a baj.. valaki találkozott már ilyennel?!
-
pepe1970
tag
Már leszedtem a firefoxot, és felraktam az új 3 bétát, de semmi változás."A Firefox nem tudja telepíteni az elemet, mivel az elem által megadott "install-pc4..rdf" formátuma helytelen vagy nem létezik. Értesítse a szerzőt a problémáról." Ezt az üzit kapom. Még soha nem volt ezzel gondom, egyszerűűen nem értem.
-
Optimista vagyok, úgyhogy nem hiszem, hogy lesz ilyen.
Na meg persze nem telepítgetek és uninstallok ész nélkül. Amit feltettem először, azok maradnak. Esetleg a frissítések változhatnak a Vistához és a programokhoz.Munkatársamnak is Vistás gépe van, egy Fujitsu-Siemens 200e Ft-os masina, kb. október óta. Neki sem volt még semmi kékes színű halál. Pedig Ő telepítget rendesen fel-le.
Azt gondolom, hogy megbízhatóbb mint az XP (a driver problémákat leszámítva), illetve ezek a gépek, mint az Acer 5920 és társai, már Vistára optimalizálva készültek. Nem véletlen, hogy akik XP-t akarnak feltenni, többet szívnak az átlagnál, vagy kissé hozzáértőnek kell lenniük.
Az viszont érdekelne, hogy a teljesítményt lehet-e növelni valamivel? Konkrétan, ha 4 MB memóriát teszek bele, változik-e valami? Gyorsabb lesz talán? Vagy nem?
Ha használja valaki 4 megával és Vistával, annak szívesen elolvasnám a tapasztalatait, összehasonlító véleményét.Köszi!
-
ambrek
csendes tag
Köazönöm a választ, én is így gondoltam, hogy nem szabad probléma legyen ezzel ma már más ramok belepakolásánál. És igen ddr1es rendszerembe nem ment zökkenőmentesen a rambővítés nekem sem.
64bites Pistát használom, (xp-nél nekem is fullosan elég volt az 1giga) és nagyon sokat tölt a hdd, akkor maradjak az 1plus1 giga ramnál!? ?Gondolom én is, csak jobb az ha mindkét channel ugyanakkora.
-
AMD Power
titán
Voltam valamelyik nap azegyik haveromnál akinek eladtam a régi notimat (1362LMi). Persze szokás szerint megint ment. Decemberben volt két éve ,hogy eladtam neki.Van olyan ,hogy 4-5 napig ki sincs kapcsolva Elütte nálam ment 7 napból 6-t. 24 órában. Ja és még mindig nincsen semmi baja.
-
progibon
csendes tag
Nem sértöttem meg és köszönöm a segitséget.
A Vistával az én esetemben az a baj hogy a kolléga használ egy geologiai programot amit egy külsö cég fejlesztett le és az Ö válaszuk a program hibás futására az hogy a program speciális alkalmazásait nem készítették el a Vista alkalmazói felületének megfelelöre. Tehát ha a nem támogatott akkor nem tudok mit tenni.
A probléma külömben megoldódot csak még nem tudtam jelezni. A gondodt egy gyári memóriamodulhoz betett 2 gb os bövités okozta. Emiatt akadt meg az -XP. A vista miatt bövitettek amugy. Amint kivettem -már kinomban-, ment az XP telepítés. A Vista külömben feltelepült a bövitzéssel is.
Bocs a hossu OFF ert -
gagaist
csendes tag
Köszönöm szépen a segítségedet. Ezt én is tökéletesen tudtam/tudom!
Beállítottam a biosban a cd-ről való bootolást. F2-vel kellett behozni, igen jól tudtad. Aztán ezután indul ugye a gép. Felpörgeti a cd-t, és a vistának jön be valami segédprogramja, tehát a szokásos "A cd-ről való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt..." felirat meg sem jelenik egyáltalán!!!!!!!!!!!
Tehát nem rakja fel az XP a telepítéshez szükséges dolgait és nem kérdezi meg, hogy hová akarok telepíteni, mivel addig el sem jut az egész! Szóval a partíciókat sem tudod törölni.
De azért köszi szépen! -
Juhiii
csendes tag
Tervek szerint főleg netezés, MSN, filmnézés, zenehallgatás, office, néhány régebbi játék (amit még a GMA X3100 is elbír).
Max. 150.000-ig mehetek el, ezért gondoltam, hogy akár még a kétmagos konfig is beleférhet.
De lehet, hogy nem is nyerek vele semmit?
A legolcsóbb 5315 (512MB RAM) az 108.749Ft [link]
Míg a 5720Z az 145.464Ft [link] -
progibon
csendes tag
Az integrálás egyébként simán sikerült, úgy ahogy írtad ( a link szerint), a cd is bootol róla. Egy tippem van még, hogy talán a SATA driverek nem megfelelőek ehhez a típusú laptophoz. Más ötletem nincs
Most egy viszonylag új, sp2-es XP telepítőcd-vel próbálkozom, ha ez se sikerül, akkor már inkább alszok -
progibon
csendes tag
Köszönöm a segítséget, a Vistás particiókat teljesen leszedtem, még a vinyót is kivettem és külön rackben usb-n keresztül teljesen lepucoltam. Próbáltam a mélyformázást is, meg még amiket javasoltatok, azokat is. Az integrálás hibaüzenet nélkül lefutott, az iso állományok rendben elkészültek, és már ötletem sincs, hogy mért nem sikerül
-
Meekrob
tag
-
twollah
nagyúr
Ez igaz, de arra gondoltal mar, hogy a szerencsetlen egyszeru embernek nincs netelerese?
Ez kb. ugyan olyan,mint a 22es csapdaja a WLAN cuccod legujabb vagy mukodo driveret a netrol kell leszedned, de a neted pont a WLANon lenne...
Mas...
Az Acer FTP sem mindenhato, mert pl. amikor utoljara arra jartam az XPs driverek szoren szalan eltuntek rola (volt ez vagy egy, masfel honapja).
-
twollah
nagyúr
Lehet en vagyok kicsit eltevedve, de a 65 Watt a tap nevleges teljesitmenyet jelzi.
Olyan taprol meg nem hallottam ami 65 Watt felvett teljesitmenybol 65 Wattos ad le.Nezd meg ezt az oldalt es csodalkozni fogsz.
Az 550 Wattos tap 579 Wattot huz ki a konnektorbol.Szoval az a 65 Watt nem egeszen 65 Watt hanem valamivel tobb.
-
AMD Power
titán
Bár mondjuk én a régi gépemhez (Acer Aspire 1360LMI) Acer Platinum garanciát vettem.
-
parandroid
félisten
"Jó márka a TOSHIBA, nagy múltja van, de jó márka az ACER is."
Az, hogy vannak jó gépeik még nem biztosíték arra, hogy nem árasztják el a piacot ipari hulladékkal. Ahogyan azt meg is tették.
És még csak nincsenek is ezzel egyedül, ugyenzt megtette a szintén nagynevű Fujitsu-Siemens, a hasonlóan nagy nevű ASUS, vagy MSI, sőt, a HP-nek is vannak vicces modelljei, és a Lenovo is be fog szállni a sorba, ha nem tette még meg eddig.
Minden gyártó azt gyártja, amire kereslet van. Ha szart akar a nép, rajtuk ugyan nem fog múlni, legyártják - ráadásul olcsón.
p
-
Vikus
tag
Köszi a részletes leírást!
Amúgy AMD-ről szó nincs, minden intel.Csak megtévesztett, hogy minek raknak egy INTEL VGA driver-t egy olyan típusú notihoz, ami alapba vagy x1600-as vagy x1400-as ATI kártyával van felszerelve. Az ePower- meg az előző rendszeren, ami alapba rajta volt, WIN XP HOME, azon simán ment, működött is, de most újraraktam és WIN XP PROF. lett rá, de ezt az 1-et nem engedi.. Azt nem értem, hogy miért, mert csak annyit ír ki, hogy microsoft .NET Framework 1.1 vagy magasabb kell neki, közben a gépen meg 2.0- van..
-
NovaBlue
aktív tag
-
Olasza
aktív tag
"Kibiccnek kuss"
Google->Képek->keresés= 2 kép hatszázszor, természetesen fehér háttérrel. Nem véletlenül írtam hogy "SAJÁT képeket". De lehet, hogy én vagyok hülye, akkor kérlek linkeld be azt a google eredményt, ahol látszik a fedlapja.
Más: Pontosan milyen tartozékok vannak a TM5520G dobozában. Mert alapból memóriabővítéssel rendelem (ma) meg, azaz a boltban már felbontva kapom, nem szeretném, ha bármi is hiányozna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest