- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
luikay #65464 üzenetére
Nekem ez volt hozzá az első játékom a Beach Head mellett. Jó kis kazettán. Akkor még nem volt floppy meghajtó. Sajnos eladtam a gépet még gyerekként, de azóta van 5 dobozos példányom belőle, floppy meghajtóval és kártyaolvasós kiegészítővel. A rakat C64, C128, Amiga 500-600, és a szintén nagy becsben tartott 2 darab HT 1080 mellett.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
luikay #64582 üzenetére
Szerintem semmivel nem alakulnak másképpen a VGA nyitóárak, mint bármelyik másik VGA generáció esetén. Az NV bejelentéshez képest sokkal drágábbak lesznek. Ha nem ez az első NV bejelentés amit láttál, akkor szerintem ismerős lehet: NV nettó US árat jelent be, ami NV ref kártyákra vonatkozik. A többi gyártó egyedi megoldásai, egyedi hűtése, marketingje, vám, áfa, kisker haszon amit ki kell csengetni. Mindig is így volt vagy nem?
Egyébként nem rosszból, mert tényleg kicsit pang most így az ünnepek után az igazi VR téma, szóval nekem nincs ellenemre, hogy néha VGA-ról is beszélgessünk kicsit... de aki nagyon szeretné kibeszélni az 5000-res szériát, különös tekintettel az 5080/5090, annak már van topikja itt PH-n. Van már jópár hsz is ott, lehet olvasni pár érdekességet a fórumozóktól.
-
gulasoft
őstag
válasz
luikay #64582 üzenetére
Hát igen, de ha se, ezt nem veszik, mert várják, hogy az ára beálljon (Dare2Live) meg sem a 4080supert, mert mindek vegyen elavultat, akkor valamelyiknek el kell mozdulni a mostani árről, hogy ott meginduljon a vásárlás. Vagy ez megint csak nálunk ilyen zsebbevágó, és gazdag gyerekek megkapják aputól az 5080-at ilyen MSRP-től elrugaszkodott áron? Ez egyébként a gyártók profitját vagy a lereskedők profitját gyarapítja?
-
válasz
luikay #61101 üzenetére
Kizárólag bontatlant, ajánlom az aláírásomban is szereplő welcome bónuszt - az nem fog menni, ha valaki kipróbálta már a headsetet...
Az meg már szubjektív, hogy bőrkontakt viselt dolgokat ne pár % kedvezménnyel adjanak már könyörgöm, max tényleg ha számlával igazolja, hogy 1 héttel korábban bontotta ki.
-
izomman1
senior tag
válasz
luikay #53850 üzenetére
A specifikációs FOV sose annyi mint a valós meglátjuk.
amazon +8 % ot rádob az árra 594 euro lesz plusz posta míg az oculus ingyen kiküldi Németbe (550 euro) és a posta 15 euróba megáll. Úgy olvasom a 2 év gari akkor is élne tényleg nem tudok számolnide inkább várok úgyse kapom meg hamarabb az eszközt mint október 10.
-
PROTRON
addikt
válasz
luikay #51735 üzenetére
Vicces hogy mégis megtartották a Quest 2 - 128 GB, kemény 30 dodóval olcsóbban mint a 256-ost.
Kérdés:
Ha az ár különbség épp nem számít, akkor PICO 4 vagy Quest PRO?
Mert látom hogy a Pico 4 elvileg jobb max felbontású, ugyanakkor a benne lévő célhardver mint ha gyengébb lenne...Controllerek kevésbé számítanak, de azért ott is lehet különbség.
-
Raymond
titán
válasz
luikay #51427 üzenetére
Ki kell probalnod mert regen mukodott de aztan valamikor a v23 korul nem mukodott. A Go-n is mukodott eleinte aztan valamikor az is elturtak. A Quet 1-en sose mukodott ha jol emlekszek. A Pico 4-en mukodik mert hasznaljak az emberek, majd kiprobalom a heten azzal mert mas okokbol rendeltem egy ilyen adaptert [link] es valahol van itthon USB-C to USB-A.
Vannak jobb adapterek (kisebb meret, eleve USB-C) es ezek egy vekony Eth kabellel jo megoldas lehet szimekhez ha VD-t hasznalsz. Persze arra ott a Link ami mukodik USB kabelle nativan es feltolhatod a bitrate-et az ODT-ben.
-
a2d2
addikt
válasz
luikay #51318 üzenetére
Erről jut eszembe: felraktam újra a VD-t, azóta megszűnt minden problémám ami a pcvr-t illeti. Órák múlva is ugyanolyan jól fut mint az elején. Ennek a hullámzásos effektnek nyoma sincs, amitől fél óra után játszhatatlan lett minden.
Viszont a képminőség szarabb lett a sötét helyeken. Redident Evil 7-nél nagyon látszott. Majd lehet még próbálgatom a beállításokat. -
gulasoft
őstag
válasz
luikay #50789 üzenetére
Jelenleg 35 játék van bejelentve, de várható hogy bevezetik azokba ahol a 4000-es sorozat szükséges, mert túl alacsony képkockaszámot produkálnak. Egy cs-go-ba nem kell berakni mert maga a kártya nyers erőből lenyomja.
A fejleztők lusták optimalizálni, de egy kapcsolót a unity vagy unreal enginbe azért be tudnak billenteni, és menüre rákötni a dolgot, de ott ahol nem kell, nem fognak ezzel sem szórakozni. -
izomman1
senior tag
válasz
luikay #50789 üzenetére
Ez csak marketing és a többi széria is megkapja.... VRAM 10-12 Gigát gyorsan magas felbontású VR ba ( G2 és akár felskálázva) hamar betölti a VR játékba? 3090 használtaprón 300 ért vehető 24 giga miatt időt állóbbnak gondolom.... csak rohadt
sok áramot eszik ☹ és nagyobb táp is kellene hozzá.. :S
AMD teljesen kuka VR ra? RX 7900 XT egészen elfogadható árban volna 20 giga ram is időt állóbb lehetne.. FSR 2.1 se rossz AMD oldaon a GTX 1080 TI vel egésze elfogadhatóan megy a Cyberpunk -
gulasoft
őstag
válasz
luikay #50754 üzenetére
Hát a szemenkénti 2880 x 2720 az nagyon jónak tűnik, a videókon viszont ez baromira nem látszik. (pedig kéne a reverb 2160 x 2160) és itt azért enek meg kéne látszani. Egyébként a reverb lecserélné a lencséket ilyen pancace-re és megoldódna a sweetpot problémája, és maradhatna 500$ körüli áron. Tehát azért ki lehet hozni ezt láthatóan olcsóbban is mint 2000€ plusz követés, és kontrollerek még 600$.
-
VincentVG
senior tag
válasz
luikay #50754 üzenetére
itt a szokasos kerdes h oke, nem iden, de mikor szivarog le ez a szint az 500eur kornyeki headsetekre. 1ev? 2ev? bedol az egesz?
( es ha olyan szerencses vagy h a top minosegben nyomod epp', mikor szallj ki belole meg kb idoben )
tudom tudom ugyanitt lottoszamok is erdekelnenek
-
Apollyon
Korrektor
válasz
luikay #50724 üzenetére
A lényeg az volt, hogy a 4080 nagyon drága, ahhoz képest, hogy kicsit többért már ott van a 4090, ami mindenben felülmúlja. Ehhez képest betolták a 4070Ti-t alig olcsóbban, sokkal rosszabb teljesítménnyel, 12 GB VRAM-mal. Ezt inkább 4060 Ti-nek kellett volna nevezni, annak megfelelő árral.
-
Márton
nagyúr
válasz
luikay #49873 üzenetére
Na megvettem Ricsit, kicsit csalódás így 5 perc után.
Hand tracking-gel használnám, mivel olvastam, hogy támogatva. De hogy??..
A csengőt nem tudom megfogni, hívni vele a szarvasokat. Te igen? Próbáld ki légyszi!
Ha kontrollerrel elindítom, majd a simulator betöltése után visszaváltok hand trackingre, akkor nem a kezemet mutatja, hanem 2 kontrollert rak a kezeim helyére
És még így sem tudok kézzel csengetni, hogy induljon az a fránya szán. Pedig az ajándékokat is kézzel szerettem volna dobálni. Ez ilyen unfinished app?A másik, hogy nincs benne reset view, legalábbis én nem találtam. Ha elfordulok, hiába nyomom hosszan az Oculus gombot, nem áll előre irányba a szán. Ez is elég zavaró, bár kisebb hiba mint a fenti.
15 dodóért nem ezt vártam, de remélem még lesz valami megoldás vagy közeli update -
Márton
nagyúr
válasz
luikay #49873 üzenetére
köszi, de főleg az érdekel:
"havas pályán megy vagy ugyanazon felhőkarcolók között, mint az alap játék?" -
Márton
nagyúr
válasz
luikay #49617 üzenetére
Ne viccelj már, mióta az eszemet tudom, framedroppol a natív Epic roller coaster.. Szóvátettem jópár hónapja (vagy már éve?), ígérték javítják, azóta is várjuk türelemmel..
Az első verziókban a kanyaroknál fellépő hirtelen fordulatokat (szintén javaslatomra) legalább már smooth-olták picit.
Sokkal jobban optimalizált a Coaster combat. Ha ott is van droppod, akkor rendszerhiba, ha nincs, akkor az Epic-ből semmit ne következtessünk. -
fatal`
titán
válasz
luikay #49098 üzenetére
Nekem csak 4xMSAA van beállítva, ha jól láttam 70-80% volt a headroom. De igazából mindegy, ha frameket dobál el.
Nem sokára megnézem kábelen is, csak itt nem nagyon van hely, de tesztre jó lesz.
Aztán lehet visszatelepítem a 21H2-t és akkor kiderül, hogy tényleg a meta szoftvere szar-e, vagy a windowsban csesztek el valamit már megint.
-
Raymond
titán
válasz
luikay #48977 üzenetére
Nalam a Quest most update-elte magat v46-ra es nekem ugy tunik a Link nem olyan sima mint regebben volt. Olyan furan darabos. Regen vajsiman ment ha a jatek birta az adott FPS-r fuggetlenul a felbontastol es bitrate bealitastol most meg erzesre (es latni is) nem olyan sima hiaba mondja hogy 72FPS megvan. Pedig Windows 10-em van.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
luikay #48937 üzenetére
Én a régi Assetto Corsa-t toltam sokáig kormánnyal és nekem is volt rá profilom amiben korlátoztam a kormányt. De az AC autónként változtatja a tartományt. Bár nekem meg olyan gondom volt, hogy egyes autókban többet, más autókban kevesebbet fordult a kormány a játékban, mint amennyit fordítottam rajta a valóságban. Más autókban meg pont jó volt.
-
Raymond
titán
válasz
luikay #48943 üzenetére
Ugy meg rosszabb a helyzet mert ott meg leginkabb az elerheto szoftver a donto ahol a Quest 2 egy teljesen mas vilag. Az exkluziv jatekokon kivul a sajat store is sokkal tobb tartalmat kinal, ott az App Lab es ha nagyon mas is kell akkor pedig a SideQuest.
A Pico 4 hiaba nyitott (nem kell dev account meg adb masolgatas vagy SideQuest, siman ramasolod az apk-t es telepited) ha a Pico SDK-t alig hasznalja valaki.
A Pico 4 szerintem olyanoknak van akiknek mar van VR HMD-je vagy teljesen tisztaba vannak a problemakkal amiket leirtam. Peldaul a warping a kepnel meg jobban eloterbe kerult amikor hasonlitgattam a Quest-hez mert annal egyaltalan nincs. Aztan a VD streaming ami az egyetlen normalis megoldas de ott meg a jatektamogatasra vagy raszorulva a VD reszerol (a Quest Link es Air Link mukodik mindennel) es vannak dolgok aminel a VD fejlesztoje is a Pico-ra van raszorulva hogy a platformon javitsanak valamit. Peldaul a Pico 4-nel nincs teljesen offline PCVR mert inditaskor kell neki Internet kapcsolat (gondolom a store entitlement ellenorzesere) a Quest-nel pedig nem. Vagy ott van a kontrollerek amik picit masok igy mivel a VD a Quest kontrollereket emulalja a kompatibilitas vegett nem mindig megy minden problemamentesen. Van peldaul az is hogy a dobasok stb. masok VD alatt mint a nativ programoknal vagy a Pico streaming programnal mivel valahogy mashogy van a gyorsulas szamolva igy granatokat stb. a jatekoknal nem dobod olyan messzire.
Egy uj VR tulajnak a surlodasmentes hasznalat a legfontosabb es abban a Quest verhetetlen.
-
-Solt-
veterán
válasz
luikay #48893 üzenetére
No, most elég ZEN állapotban vagyok ahhoz, hogy viszonylag normálisan válaszoljak... szóval azért kell 360 foknál több, mert a valóságban is többet használnak, példának okáért Monaco-ban 450-540 fok között! Egyébként ezzel nincs is gond, mert a kormány elfordulási szög állítható! Amivel a probléma van, az az animáció ami ezt nem követi és ugye VR-ban nagyon zavaró ha a kormány amit tekergetsz többet fordul mint amit látsz.... "Rendes játékokban" vagy megcsinálják a kormány átfogás animációját, vagy kikapcsolható a pilóta kezének animációja és csak a kormány marad ami így szinkronban mozog azzal a kormánnyal amit tekergetsz.
Nem tudom te milyen kormányt használsz, de a Fanatec bázisait nem kell és nem is érdemes lekorlátozni 360 fokra, beállítod a maximumra (pl 1080 fok) vagy auto-ra és a játék intézi a többit.
-
gulasoft
őstag
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz
luikay #46653 üzenetére
Rendben köszike! Még annyi kérdésem lenne, hogy ha PC-n játszanék VR-al akkor ott tudom az egy szemre jutó felbontást lejjebb venni a stabil fps érdekében? Vagy összfelbontás van vagy semmi? A másik, hogy részben azért is szeretném, hogy mondjuk Beat Saber mellett mozogjak is és kalóriát égessek játék alatt, még ha csak keveset is. Ez erre a célra használható? Esetleg más olyan játék ami nem igényel nagy teret de mozogsz közben van még?
-
Scarletiel
senior tag
válasz
luikay #46646 üzenetére
Értem és köszönöm!
A router az 5ghz-es és van egy 100mbs-es netem hozzá. Inkább kábelesen használnám ha PC-vel nyomom. Igazából nekem a saját store-os játékok is jók, ha van rá pár minőségi. A fő játék az a Beat Saber lenne. Esetenként valami autó szimulátor vagy arcade. Esetleg Euro truck simulator 2. A grafikát akár low-ra is visszaveszem ha ez segít a target frame rate elérésében. A sima LCD panel mennyire zavaró az OLED-hez képest? -
gulasoft
őstag
válasz
luikay #46496 üzenetére
A hülyevejhez is volt, de azt nem tudtam működésre bírni, és nem volt kedvem szórakozni vele, regisztrálni is kellet volna, meg már nem emlékszem de volt valami nyűgje, míg a kábeles simán ment (amint sikerült a telfonnal a kínai jeleket értelmezni). Az európában árultaknál gondolom kötelező minimum az angol. Ha Xiaomi jobb beállító proghramot írt, akkor jó, bár jegyzem meg mikor AP-ben van már nem nagyon tudod konfigolni, mert onnantól nem jön be az admin felület. Lehet a telfonos beállító még menne, és akkor az jobb megoldás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged