- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
Imre077 #32376 üzenetére
Akkor várok az áruházi készletekre. Amazonnal nagyon jó a tapasztalatom, egyre többet rendeltem tőlük, majd kell keresni egy másikat a német helyett.
@izomman1: kezelési, csomagolási és postázási díjat számítanak fel. 2x használtam eddig apróságokhoz, azok nem voltak vészesek.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Imre077 #20060 üzenetére
Isten hozott a klubban
Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy a Doom VFR az egyik legrosszabb VR átirat, ami létezik, De úgy látom, hiába írtam meg Neked annak idején
[link]
Ha ilyen stílusú anyagot keresel, akkor már inkább az A-tech cybernetic, ami early access ellenére jobb állapotban van, mint a Doom VFR valaha is volt, ráadásul magyar fejlesztés. Úgy nézem épp akciós, harmadannyiba kerül, mint a Doom.
VR FPS témában nekem személyes kedvencem még az Arktika.1, de abban csak teleportálni lehet, cserébe szerintem jobban beleélős a fedezékrendszer miatt.
-
gabortoth74
csendes tag
válasz
Imre077 #19661 üzenetére
Akkor nekem is hasonló cumiban lett részem. Elsőre nem tudta levonni az összeget. gyorsan javítottam a limitet az OTP alatt, utána sikerült nekik, de az eddig ígért dátum helyett most ez díszeleg.
Delivery estimate: We need a little more time to provide you with a good estimate. We'll notify you via e-mail as soon as we have an estimated delivery date.
Ilyenkor mi van? Várhatok egy hónapot mire megint kapnak belőle, közben meg már jövő héten itt kellett volna lennie. Nagyon dühítő. Hová írtál a supportnak?
-
kiskuplung
őstag
válasz
Imre077 #19622 üzenetére
Szerintem várd meg, amíg megjön. Én így videók alapján nem tudom eldönteni, hogy milyen anyagból van a maszk, és hogy szét lehet-e szedni.
Én amúgy ajánlom a VR Cover-t, itt le is írtam a tapasztalataimat, amit azóta is fenntartok: [link] és [link]
Amíg nem vettem ilyet, addig én Domestos fertőtlenítő nedves törlőkendővel törölgettem át, hogy ne telepedjen meg rajta semmi, és pontosan, ahogy írod, hogy oda tudjam adni másnak is.
Sajnos kb 1 év alatt ez rendesen elhasználta, kezdett elválni a szivacs a műanyag kerettől. Pillanatragasztóval próbáltam visszagányolni, de a ragasztó megmarta(!) a szivacsot, úgyhogy hagytam a francba és akkor rendeltem a VR Cover-t.Én a gokartos maszkot rossz ötletnek tartom, akkor már inkább ne legyen semmi se. Főleg most, hogy jön a nyár, pont az nem kell még, hogy beleizzadj/belihegj plusz egy maszkba. Gokart közben hűt a menetszél, hát itt ilyenre ne számíts.
-
jozsi252
veterán
válasz
Imre077 #19502 üzenetére
Köszi!
Én a múltkor már egy kattintásra voltam az előrendeléstől, de meggondoltam magam és megvárok 1-2 hazai tesztet róla hogy milyen. Nem szeretnék beleugrani egy úgymond "új" termékbe anélkül hogy meghallgatnék pár hazai embert akinek adok a szavára, vagy innen olyanokat akik már megvették és esetleg mondanak róla pár szót.
-
törölt tag
válasz
Imre077 #19399 üzenetére
Az is lehet, hogy semmiféle készlethiány nem lesz, ez erősen attól függ, hogy mennyi lesz az előrendelés, mekkora a készletük és milyen gyors az utánpótlás.
Általában véve az előrendelést azért szokták csinálni, hogy akik nagyon rá vannak függve biztosan hozzájussanak, illetve időben kiderüljön mindenki számára, ha elfogy az első adag.
A Rift S-ből pl. szerintem nem lesz készlethiány, a Questből talán. -
Raymond
titán
válasz
Imre077 #19339 üzenetére
A com-ot eleve felejtsd el, majd ha kijott (21.5.) utanna megrendeled Amazon.de vagy a Caseking-tol mint eddig, esetleg megveszed azoknal az Mo-i eladoknal akiknel eddig is volt Rift/Vive.
(#19338) Márton
Ez eddig is igy volt. A GearVR-nal es a Go-nal a default render target 1024x1024 a 2560x1440 kijelzo felbontas mellett, a Quest-nel ezt felemeltek 1280x1280-ra a 2880x1600 felbontas melle.
-
-Solt-
veterán
válasz
Imre077 #19243 üzenetére
Nemsokára érkeznek az új Ryzenek ha jól tudom, azt mindenképpen megvárnám a helyedben.
Egyébként van “milyen gépet vegyek” topik, szerintem ott érdeklődj, mert vérzik pár sebből az összeállításod és sok off hozzászólást generálnánk mire a végére érnénk.
VR alapvetően GPU igényes, szóval olyan konfigurációt válassz amiben minél erősebb GPU van, a többiből veheted azt amit ár/érték arányban javasolnak.
-
Raymond
titán
válasz
Imre077 #19245 üzenetére
A GPU-bol tenyleg az NV vonalon kene nezelodni, de persze ott nehez a 200EUR alatti aron talalni mint az RX580. Ha uj kell akkor mondjuk egy 1660Ti, valamelyik 260-270EUR-os kivitel. Ott a mostani tap is eleg lesz, azok 120W kartyak.
Az SSD-bol inkabb egy nagyobbat mint ket kicsit es valami mast az A400 helyett. Ha az olcsobbaknal maradsz akkor mondjuk egy WD Blue 3D-t.
-
sheep
addikt
válasz
Imre077 #19243 üzenetére
Attól függ hogy mennyit szánsz rá.
Ez most valszeg vitákat fog szülni, de elmondom az én véleményem:
vr-ra szerintem a legfontosabb a minél magasabb órajelen működő proci, és a minél erősebb videokártya.
A Ryzen nagyon jó ár/érték arányú proci, de nem túl acélos az órajele. Persze működni fog vele a Rift csak kompromisszumot kell kötni a grafikában.
Az szinte biztos hogy a 400w-os táp kevés lesz, főleg ha tuningolni is akarsz.
Gpu-ból inkább Nvidiát vennék, de jó lehet az AMD is, nem ismerem annyira azokat. 100k körül inkább vennék egy használt gtx1080 vagy 1070ti-t az apróról.
A TX3 hűtő is elég karcsú, bár az alap Ryzen órajelhez talán elég lesz.
Ha nem fontos hogy új legyen minden alkatrész, egyenesen a boltból, akkor én az aprón nézelődnék a garis cuccok között, és akkor ebből a pénzből jobb gépet is össze lehet állítani kis szerencsével.
(jobb intel proci+nvidia gpu+hűtő+táp)
Ha újat akarsz akkor persze más a helyzet. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Imre077 #17024 üzenetére
Attól függ mi a célod, van-e olyan játékod jelenleg aminek VR verziója van?
A Quest alacsonyabb poligonszámú modelleket fog megjeleníteni, vezetékmentes, valószínűleg könnyebb lesz felsetupolni, mint a Riftet és persze mobil - mármint viheted magaddal bárhová.
A Questre portolnak játékokat. Amit portolnak az lesz rá, amit nem az nem lesz rá. Kb ennyit tudunk a Questre érkező tartalmakról meg azt, hogy Dead and Buried biztosan lesz.Volt róla szó, hogy lehetséges a Questen a PC támogatás. Ez csak pletyi, illetve Carmack papa elhintett egy twitter üzenetet de ennyit tudunk. Részletesen.
Rift... a gépedről nem írtál sokat és az adatlapod sincs kitöltve. Ez csak azért lényeg, mert pár játéktól eleve elveheti a kedved (lásd korábbi csevegés itt a topikban) ha nem tudod kellőképpen felhúzni a super samplinget illetve egy jól futó szimulátornál is lényeges lehet ez.
Az időtállóságról:
Riftből is vártuk volna a next gen-t de nem jelentették be a connecten. Korábban volt róla szó, hogy talán tavasszal lenne esély a bejelentésre, mivel a CV1-et is májusban jelentették be és egy évre rá szállították. Lehet, hogy én vagyok a pesszimista de úgy gondolom ha már Oculus és van ilyen rendezvényük, mint a Connect akkor ott kellett volna bejelenteni a Quest-tel karöltve. Szóval én a magam részéről jövő szeptemberig nem reménykedem bejelentésben.Azt nem mondhatja meg senki, hogy mit tegyél viszont elmondom én mit tennék a helyedben:
Megvenném a Riftet most a 400 Eurós áron vagy várnék egy akcióra bár Raymond is ecsetelte korábban, hogy nem volt ettől sokkal olcsóbb a Rift persze a leárazásokat nem jósolhatjuk meg.
Ha megvetted és később jön az új generációs, akkor meg eladod a CV1-et, buksz rajta kb 20-30k-t és remélhetőleg még lesz rá a 2 év gariból mert én 2 éven belül azért csak betippelnék egy CV2 megjelenést így könnyebb eladni is.Ha fontos a mobilitás (mind hordozhatóság mind kábel kerülgetés tekintetében) akkor megvárnám a Questet a helyedben. Bár én a vezetéknélküliség ellen vagyok mivel számomra a minőség és az egészség fontosabb (nem akarok belebeszélni semmit, de akkora adatfolyamot vezeték nélkül továbbítani mint ami ekkora felbontású játékokhoz szükséges nem biztos, hogy egészséges így ebben a témában mindenképp várnék valami kutatást de elsődlegesen azt, hogy kiderüljön lehet-e PC-re csatlakoztatva használni).
-
Raymond
titán
válasz
Imre077 #14152 üzenetére
Milyen headset? Mert Rift-be nem, ugyanis az ingyen jatekokat es appokat nem kapod ugy meg. Tobbet vesztesz ugy ertekben mint amenyivel olcsobb.
Szerk: Megneztem a WMR HMD-ket is, de semmi ertelme meg ott se, mert a "Sehr Gut" az mar 370-380EUR es per pillanat a Retail aruk annyi vagy kevesebb: [link] Az Acer azert a 300EUR-ert mar nem nez ki rosszul ha valaki nem akar 450-et kiadni egy Rift-re. De tudni kell ezekrol hogy azert elegge el vannak maradva a Rift minosegetol mind kulsoleg mind kepminosegben (lasd osszefoglalo).
-
törölt tag
válasz
Imre077 #13758 üzenetére
Én is azt tanácsolom, hogy várjál, de várakozás alatt min. fél-egy évről beszélünk, mert addig sem az nvidia nem fog újabb gpu generációval előrukkolni, sem a vga árak nem mérséklődnek a ...
... bányászok miatt.
Addig ha eleinte beéred roomscale nélkül is, akkor vehetsz egy Oculus Go-t Xbox kontrollerrel az 250EUR-ból kijön.
Van pár fix kamerás játék, ami teljesen jól élvezhető vele, sőt játék élményben egyáltalán nem maradnak el a riftes verzióiktól.
A Keep Talking and Nobody Explodes pl. tökéletes party játék és Go-val még jobb is, mint Rifttel, mert nem kell a társaságnak a PC köré gyűlni.
Persze a Go erősen limitált a rendes PC-s roomscale VR-hoz képest, de első lépésnek (kapudrognak) szerintem megfelel és ha mégis úgy döntesz, hogy bevállalod a PC fejlesztést, akkor egy-két hónapon belül még simán el tudod passzolni veszteség nélkül. -
s:zozo
aktív tag
válasz
Imre077 #13752 üzenetére
Rövid válasz.
Ülj nyugodtan és spórolj
Hosszú válasz.
Van PS VR-m és Oculus rift-m is. PS VR-hoz mindenképp PS4 pro gép kell, azzal elfogadható a minőség + ha nem olyan bundle-t veszel amely tartalmazza a PS kamerát azt is kell venned. A PS move kontrollerek minden tekintetben hagynak maguk után kívánni valót. Jobban jársz Oculus vagy HTC Vive írányítással. Igazi room scaling nincs PS VR-on
PS4 VR-t akkor javaslom, ha az ottani játékok megfognak.
Erős PC kell az igaz a VR-hoz, de jobb minőséget kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest