- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
brunna
újonc
válasz
-Sawyer- #32818 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
@-Sawyer-:
Sajnos azt nem látom sehol ,hogy melyik kártyára lenne kötve a displayport, a laptop alját leszedve is plusz burkolat fed szinte mindent a RAMokat meg a winyót, SSDt kivéve. Ezt hogyan lehet leellenőrizni?Viszont a Quest 2-őt akkor mindenképpen megvárom.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
-Sawyer- #17940 üzenetére
A Robo Recall Oculus cím. Ha annak indítása után elugrik a játéktér, annak nem kellene köze legyen a SteamVR-hoz. Zárd be a steamet, próbáld meg úgy a Robo Recallt.
Másrészt a szenzoraidat próbáld meg újra pozícionálni úgy, hogy mindegyik fejmagasságban vagy fölötte legyen. Teljes Rift setupot csináld újra végig, utána írj mi a helyzet. -
kiskuplung
őstag
válasz
-Sawyer- #17940 üzenetére
Szia!
Elsőre nem tudom a megoldást, nekem nincs ilyen problémám. Én a SteamVR kis lenyílő pöckéből elérhető Settings -> Developer -> Room and tracking alatt lévő Quick calibrate-tel próbálkoznék,
Azt írja, "...new bounds will be centered on your headset on the floor in the center of your space"A másodiknál viszont szinte biztos vagyok, hogy azért nem működik, mert SteamVR-os játékkal próbálkozol.
És szerencsére a SteamVR-nak is külön meg kell mondani, hogy tükrözze a hangot. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
-Sawyer- #17589 üzenetére
Pedig igaza van és off. Ha GPU vagy egyéb tuning, BIOS kérdés van, ezeknek mindnek megvan a maga topikja. Itt a téma odáig tartott, hogy -elég ez? -Nem igazán, ez meg ez kellene hozzá -> irány a megfelelő topik.
De én már nem tudok ezzel mit kezdeni, a VR topik egyben Amazon és modder topik ez már így marad.
-
zsolti_20
senior tag
-
zsolti_20
senior tag
válasz
-Sawyer- #17573 üzenetére
Az előbb néztem bele a GTX970 vbios-ba és furcsa amit találtam. Minden érték ugyan az szinte mint a GTX980m-nél. Egy picit alacsonyabb az órajele, de minden más értékben meg egyezik. Talán annyi a legnagyobb különbség, hogy 3Gb VRAM-od van és nem 4. De ezen felül pár Mhz az eltérés csupán.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
-Sawyer- #17572 üzenetére
MSi afterburnerrel sajnos csak az órajelet tudod állítani. Én itt konkrétan arról beszélek, hogy kiolvastam a GTX980m vbios-át, majd ezt módosítottam és flasheltem visza. Így sokka több nyerhető ki belőle. Nekem jelenleg 1300Mhz-en fut a GPU órajel, és 3000Mhz-en a memória órajele.
Néztem a laptopodat ugyan azt a hűtést kapta mint ami nekem van a GTX980m-hez, így hűtésproblémának nem kellene lennie.
Így néz ki nekem a vbios modosítása után ennyire húzható MSI afterburnerrel. Vbios-ban pedig a voltot tudod állítani neki. Előrre énis MSI afterburnert használtam csak, de szinte semmi változás nem volt. Most pedig kb 35-40%-os FPS növekedés ezzel.
-
törölt tag
válasz
-Sawyer- #17560 üzenetére
Ha laptop, akkor esetleg érdemes valami saját venti vezérlőt felrakni és még a játék előtt feltolni maxra a gpu ventit.
A legtöbbször az okozza a teljesítmény ingadozást, hogy a laptop alapjáraton próbál halk lenni és csak akkor tekeri fel a ventiket, ha már nagyon muszály, így viszont megvárja, amíg a gpu túlmelegszik és utána a throttling körüli hőmérsékletet kénytelen tartani. Emiatt a terheléstől függően a gpu hol túllépi a megengedett hőmérsékletet és visszavesz a teljesítményből, hol nem.
Ha már eleve maxon mennek a hűtők, akkor a hőmérséklet ingadozás is a throttling alatti tartományban marad.
Persze ez is csak egy tipp, mert ha a laptop hűtését alulméretezték, akkor csak átmeneti megoldás, amíg a gpu a max venti fordulatszám mellett is eléri a throttling hőmérsékletet, de mindenképpen tovább fogja bírni, mintha a vezérlést a laptop biosára bíznád.
Ha a ventik felpörgetése segít, akkor jól jöhet még egy külső laptop hűtő, ami elhajtja a laptop környékéről a meleg levegőt, így hosszabb távon is bírja a hűtés. -
Enton
addikt
-
Enton
addikt
válasz
-Sawyer- #17556 üzenetére
Mert a energimenedzsment így nulláza hirtelen a terhelést a mobil GPU-n?
Voltam 970 giga mini-vel 3 hónapig, ilyet nem müvelt, így csak ez lehet a bibije kizárásos alapon ha minden más jó.
Próbáld meg alulfeszelni vagy agyon hüteni, ha az segít a dolgon akkor talált, ha nem akkor passz. -
kiskuplung
őstag
válasz
-Sawyer- #12666 üzenetére
Esetleg ez is tetszeni fog, pont ma akadt meg rajta a szemem (ingyenes) : Adventures in Space: Black Holes and Beyond
-
törölt tag
válasz
-Sawyer- #12653 üzenetére
Az elsötétedés oka az, hogy valamitől kiakad az oculus driver.
Ez sok mindentől lehet, bug a driverben, bug a windowsban, bug a játékban, bug az nvidia driverben, usb driverben, bug a steamben, stb.
A legjobb, ha mindenből a lehető legstabilabb verzió van fenn. (A legstabilabb általában az, amiről mások gyakorlati tapasztalatok alapján azt állítják, hogy nincs vele gond.)
Azaz nem teszed fel a béta oculust, az nvidia driver nem frissebb mint 388.59, steamen utánanézel melyik verzió akadozik oculussal és így tovább.
Ha pl. nálad a játék oculusos verziója normálisan fut, akkor a steamben keresném a hibát, esetlen érdemes megnézni, hogy más steames játék is hasonlókat produkál-e vagy csak az ADR1FT. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
-Sawyer- #12656 üzenetére
Én még tudnám ajánlani a Titans of Space-t. Ez kicsit olyan, mint egy űr-galéria. Körbemész a naprendszeren, a konzolon pedig leírásokat tudsz olvasni a bolygókról, holdakról. Összehasonlítja a napunkat a legnagyobb ismert csillagokkal is. Kb olyan mint ez a videó, csak egy VR túra keretében. Benne van a Canis Majoris is, eléggé lehengerlő VR-ban látni.
De ez egyébként inkább experience, mint VR játék, de van benne némi interakció is (tudsz zoomolni).
(#12660) bot1978: Ezek után nem hiszem hogy túl sok segítséget fogsz kapni a topikban ha kérdéssel fordulsz hozzánk...
-
Raymond
titán
válasz
-Sawyer- #12656 üzenetére
Van egy kis ingyenes experience is: Mission ISS
-
kiskuplung
őstag
válasz
-Sawyer- #12653 üzenetére
Ha a Steam-es verzióról beszélünk, akkor az nekem is csinálta ezt, de sajna nem emlékszem, hogy oldottam meg.
Viszont jó hír, hogy ha valaki más nem áll elő egy megoldással, akkor még mindig van ez a lehetőség : [link], miszerint az 505Games-től kérsz Oculus Store-os kulcsot.Amúgy sokat ne várj ettől a játéktól, Touch-ot nem támogat, az élmény pedig gyomorforgató. Egyik első VR-os címem volt, de tavaly nyár óta nem indítottam el. Steam szerint élt : összesen 1 órát
@asprey : már írták korábban is, hogy "this credit will be added to your account automatically within the next 7 days. Vagyis valamikor megkapjuk 1 héten belül. Türelem-tornaterem.
Itt írják, hogy tudod majd megnézni : [link]
-
Picco
addikt
válasz
-Sawyer- #12267 üzenetére
1 honapon belul cserelni fogod a laptopot mert a jatekok fele szaggatni fog mint a malac...miert kell ennyire rohanni? hianyzik az alacsony FPS kovetkezteben letrejovo hanyinger?
en hozza nem nyultam a rifthez amiota a driverekkel szivok, ma hozok egy 1080-at probara.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
-Sawyer- #12261 üzenetére
Pont nemrég volt tapasztalatom alacsony fps-el...
Itt a videó róla, bal fent folyamatosan látod az fps értékeket. Cirka 40 percig bírtam, de addig is marhára zavart csak itt eljutottam arra a pontra, hogy ha nem tudok vele kezdeni valamit, akkor befejezem a streamet. De aztán be is mentem a beállításokba és lejjebb húztam pár dolgot. Aztán hatalmas megkönnyebbülés lett úrrá rajtam, mikor már 90 fps-el ment a játék (néha letette 45-re ez után is de csak pillanatokra és az semmi ahhoz képest amikor 20 körüli fps-el ment és teljesen szétesett a kép). Tényleg csoda, hogy bírtam addig bár ez annak is köszönhető szerintem, hogy a Serious Sam egy helyben állós játék. Autós játékban 20 fps-el szerintem egy percen belül jött volna Vuk.Egyébként ha nincs meg a 90 fps, akkor leteszi 45-re, a köztes érték ritka, bár a linkelt videóban párszor előfordul, hogy 60 fps környékén kuncorog.
Összességében mindenhol a 90 fps-re kell hajtani, mindegy milyen grafikai beállításokkal. VR esetében nem csak látod, de szinte minden érzékszerveddel érzed a különbséget. -
Segal
veterán
válasz
-Sawyer- #12259 üzenetére
Pillanatok alatt rá lehet találni a neten a válaszra. Technikailag képes elindulni rajta de mivel nem éri el a minimum szintet ezért néha beesik a fps.
Egész konkrétan angolul a beszélgetés
Anyone Successfully Used a G751 with Vive/Oculus ?
Yes it works. With the converter both works perfectly fine on my 970m (although framerate may not always be great). -
Raymond
titán
válasz
-Sawyer- #12148 üzenetére
Ja, itt csak az internet segit ha meg nincs meg a gep. (kezikonyv, forumok, stb.) Ha mar megvan akkor ott az NV Control Panel-ba latod. Van most par ahol eleve ott van hogy VR a nevukben, azoknal mindig mukodik. Ugy volt hogy a 10-es szeriatol mind OKs lesz, de a 1050 es 1050Ti meg mindig zomeben integralt-on keresztul megy. A 1060 es felette viszont mar alltalaban nem. Persze utanna kell jarni mert ezek nem 100% szabalyok.
-
Raymond
titán
válasz
-Sawyer- #12140 üzenetére
Igen, minden kimenet az integralthoz van kotve es amikor a 860m van hasznalatban jatekok kozben akkor is eloszor az integralthoz megy a kep es az kuldi ki a beepitett kepernyore vagy az egyik kimenetre. Sajnos ez a Rift-el nem kompatibilis. A 9-es sorozatnal a 980 es 970-nel voltak olyan gepek is ahol a HDMI es/vagy a DP kimenet egyenesen az NV GPU-ra van kotve, ott mukodik a dolog alltalaban, de meg ott is van par modell ahol valami oknal fogva problemas az egesz. Azt hiszem itt a topic-ban is volt pont errol szo par honapja szinten egy ROG-al kapcsolatban.
-
-Sawyer-
tag
válasz
-Sawyer- #12137 üzenetére
Ezen oldal szerint ezek a Rift rendszerkövetelményei:
[link]
(A legfelső zöld doboz)"direct output from Nvidia GPU / no Optimus"
Tehát kellene egy közvetlen kimenet az Nvidia videokártyáról.
A mini displayport (Thunderbolt) mivel van összekötve?
Összekötöttem egy Tv-t és a gépemet Mini displayporton keresztül a passzív Mini displayport-HDMI 4K adapterrel, az működött, megnyitottam az nvidia vezérlőpultot, továbbra sem vollt display beállítás, illetve ezt láttam:Ezek szerint a Thunderbolt-os mini dilsplayport is az intel gpu re van kötve?
Ha a videokártyám támogatja az Optimust, hogyan tudnám átváltani a GTX 860Mre? -
kiskuplung
őstag
válasz
-Sawyer- #12135 üzenetére
Úgyis működni kellene, ha nem éri el a minimumot, csak akadozva, sajnos.
És nem akarlak elkeseríteni, de az akadozás VR-ban nem olyan, mintha egy monitoron tenné ezt, hanem egyenes út a rosszulléthez.Olvasd el a linkeket, amiket írtam, és írj a srácnak, hogy mire jutottak. Jó eséllyel működni fog, csak kérdés, hogy mennyire.
Illetve nem akarok hülyeséget írni, de tényleg olyan, mintha ez a HDMI csatlakozó amire próbálod dugni az adaptert, az integrált Intel chippel van meghajtva, az pedig tuti nem elég jó a Rifthez. -
kiskuplung
őstag
válasz
-Sawyer- #12130 üzenetére
Szerintem az adapter lesz a rossz.
Volt már itt valaki ugyanilyen, vagy legalábbis hasonló laptoppal, és ment neki.Innentől kezdve olvasgass: [link]
Végül azt hiszem azt találták ki, hogy aktív adapter kell.
Azért biztos ami biztos alapon, első körben futtasd le az Oculus compatibility tool-t, hogy biztos minden rendben van-e.
Ezen a fórumon írnak pár adaptert amivel ment, és párat, amivel viszont nem : [link]
Írhatsz a srácnak esetleg privát üzenetet, hogy végül sikerrel járt-e.
Szerk: a BIOS-os GPU letiltás szerintem tévút, az adapternek nézz utána.
-
-Sawyer-
tag
válasz
-Sawyer- #12130 üzenetére
Lehetséges hogy a gép az integrált intel videokártyán keresztül akar csatlakozni a Rifthez?
A képernyő beállításoknál felismeri a riftet, de itt az intel adaptert tünteti fel:
Az intel alkalmazásában is látható a rift mint ha egy TV lenne:
Lehetséges hogy ezért ne működik mert az intel videokártyával akar csatlakozni?
Ha igen, hogyan lehet beállítani, hogy az Nvidia videokártyát használja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest