Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz gulasoft #52461 üzenetére

    Elvileg a Beyond esetében a lencse is más technológia nem? Tehát nem csak arról van szó hogy x%-al több felbontás, hanem a lencse technológia miatt még több a hozzáadott érték.
    Igen, a Q3 miatt sem rendeltem elő a Beyond-ot, nagy a vacilálás, meg minden héten olvasni valahonnan valami eddig általam nem ismert projektről, ami további alternatíva.

    Ahogy fentebb is írták, az hogy fixen beállítják a lencsét a Te szemedre, az az igazi hátrány.
    Szerintem ingyen fognak utánad küldeni szivacsot, ha jelzed hogy betegség miatt megváltozott az arcod fomája. Tehát szerintem simán lesz lehetőség több féle szivacsot előre berendelni ha megfizeted külön. Vagy lehet hogy kiadják az alapadatokat és idehaza utángyártatod, persze elfogadva a más minőséget.
    De attól még az IPD és egyéb optikai dolgok miatt haverokat áthívni nem lesz kényelmes vele attól függetlenül hogy egyébként tudsz nekik adni eltérő geometriájú szivacsot, ez a nagyobbik visszatartó erő.

    Azért használják kevesen tervezésre, mert a tervező szoftvereket készítők nem látnak a VR-ban elég fantáziát, ennek egyik oka volt nagyon sokáig a kép élessége. Robotos cellák full összeállítása, adott gyártáshoz a szerszám pályák beprogramozása, meg ütközések vizsgálatára már 8 éve is lehetett használni a technológiát és nagy cégek használták is. Nyertek is vele munkaidőt, amivel a drágán megfizetett mérnök több projektet tudott elvégezni adott hónap alatt.

    De a többi területeken nem fort még ki a technológia. Pl lakberendezők sem használják, aminek egyik oka hogy a headsetek nehezek és az egyszeri bemutató alkalmával az érkező milliomos esetén nem kerülhet egy pillanatra sem kényelmetlen helyzetbe se a dizájner, sem az ügyfél. Ezért nem is mernek kockáztatni.
    Pedig rengetegszer van az hogy egész egyszerűen egy átlag ügyvédnek, közgazdásznak hiába van sok pénze a 200 milliós lakberendezésre, egyszerűen nincs fantáziája. Hiába olvasott-művelt, ha egyszer nem úgy épül fel az agya, akkor nem úgy épül fel és kész. Hiába mutatják neki a 2D rajzokat, a kézbe fogható mintákat, nem tudja elképzelni milyen lesz a végeredmény, aztán átadáskor megy a sajnálkozás hogy dehát nem így értette.
    A Q2 neki 1-1 alkalomra kényelmetlen élmény lehet, így hogy csak belecsöpenne. Nem merik megkockáztatni az eladók.

    Ezen segíthet ha könnyebb a headset. De ehhez kell a szabadon állítható belsőségek is és ez nagy gond a beyondnál.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák