- Fórumok
- Monitorok
- A nagy tv topic
- (téma lezárva)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
törölt tag
nekem van egy 2.1es hangfalszettem, simán jackdugóval be, és tökéletesen szól :) a távirányítón meg van hangerőszabályzó :)
egy másik dolog a TXT :)
nekem volt egy noném tv-m, ami meglepően jól működött, és a txt-hez a távirányítón volt kb. 12 féle gomb...
van otthon egy másik, viszonylag új tv-m, amin viszont csak 4 gomb van a txt-hez, és ezeken kívül semmilyen kombináció nem műxik... nem tudom kirakni csak az órát, vagy az adott csatorna fejlécét sem, vagy a txt-et látom vagy a műsort...butítottak vagy csak távirányító kérdése az egész, mert txt-vel nincsen baj? :) -
Out
addikt
Nos, ujra ittvagyok mert lenne egy kerdesem..... amikor osszekotom a gepet a tv-vel, akkor a filmekben a feliratok nagyon erosen jelennek meg, es szinte bantjak a szemet... es a kep is eleg ''szuros'', olyan mint amikor a monitor 60hz-en megy... lehet ezen valamit allitani, vagy ezt a szamgepen kellene beallitani?
-
Out
addikt
TV-nél is alkalmazható az eljárás amit írtam. Meg lehet állapítani ránézésre is, nem kell, hogy ráírva legyen.
A TV-k kicsit más elven működnek mint a monitorok. Mivel eleve csak 50 Hz-es jelet (25 kép -> 50 félkép) kap másodpercenként, ezért a 100 Hz-et úgy érik el, hogy az adott képet kétszer rajzolják ki.
Johnson
[Szerkesztve]aha, akkor mar ertem miert kell 50hz-re konfigolnom a tv-out kepet...
-
Out
addikt
-
johnson
csendes tag
TV-nél is alkalmazható az eljárás amit írtam. Meg lehet állapítani ránézésre is, nem kell, hogy ráírva legyen.
A TV-k kicsit más elven működnek mint a monitorok. Mivel eleve csak 50 Hz-es jelet (25 kép -> 50 félkép) kap másodpercenként, ezért a 100 Hz-et úgy érik el, hogy az adott képet kétszer rajzolják ki.
Johnson
[Szerkesztve] -
rog
addikt
-
Out
addikt
Akkora különbség van 50 Hz és 100 Hz között, hogy ránézésre látszik. De a legjobban akkor megfigyelhető, ha több különböző TV van egymás mellé kirakva, ezért is jó Tesco mert ott van vagy 100 m2-nyi TV felület. Ott már messziről látszik, hogy melyik készülék hány Hz-cel megy. Persze vannak akiknek nem tünik fel, nem olyan érzékeny a szemük.
Sok-sok év monitor mellett töltött idő után már ránézésre meg tudom mondani, hogy egy monitor 60-75-85 vagy 100 Hz-en megy-e. Bent a cégnél ahol dolgozom, többször volt, hogy mikor lementem egy felhasználóhoz rögtöm mondtam neki, hogy miért 60 Hz-en nézi a monitort. Mikor átlöttem 85 vagy 100 Hz-re a képfrissítést, azt mondta, hogy Ő nem vesz észre semmi változást. Persze annak idején engem sem zavart a 60 Hz, de most elég pár percig néznem, és megfájdúl a szemem tőle.
Amúgy a frissítési frekvenciát világos (lehetőleg fehér) kép esetén lehet a legjobban felismerni, és nem a képernyőre kell nézni, hanem kissé fölé a távolba.
Johnsonhmmm... tehat ha egy tv van elottem, akkor arrol nem tudom megallapitani hogy mennyin megy, csak ha ravan irva a tv-re? :o) Egyebkent a 100 hz azt jelenti hogy allandoan annyin megy a tv? Tehat ha rakotom a gepem amin a monitoromon 100hz az a tv-n is 100hz?
-
I_Am
veterán
-
Horbal
őstag
Tecsóban TV-t venni :(
-
johnson
csendes tag
Akkora különbség van 50 Hz és 100 Hz között, hogy ránézésre látszik. De a legjobban akkor megfigyelhető, ha több különböző TV van egymás mellé kirakva, ezért is jó Tesco mert ott van vagy 100 m2-nyi TV felület. Ott már messziről látszik, hogy melyik készülék hány Hz-cel megy. Persze vannak akiknek nem tünik fel, nem olyan érzékeny a szemük.
Sok-sok év monitor mellett töltött idő után már ránézésre meg tudom mondani, hogy egy monitor 60-75-85 vagy 100 Hz-en megy-e. Bent a cégnél ahol dolgozom, többször volt, hogy mikor lementem egy felhasználóhoz rögtöm mondtam neki, hogy miért 60 Hz-en nézi a monitort. Mikor átlöttem 85 vagy 100 Hz-re a képfrissítést, azt mondta, hogy Ő nem vesz észre semmi változást. Persze annak idején engem sem zavart a 60 Hz, de most elég pár percig néznem, és megfájdúl a szemem tőle.
Amúgy a frissítési frekvenciát világos (lehetőleg fehér) kép esetén lehet a legjobban felismerni, és nem a képernyőre kell nézni, hanem kissé fölé a távolba.
Johnson -
Out
addikt
-
Digital
addikt
-
johnson
csendes tag
-
Digital
addikt
Láttam és hallotam már olyan 15+ éves Videoton TV-t, amitől leesett az állam. Olyan hangzást produkált (igaz monóban) hogy kb. egy szinten volt a hifimmel.
Igaz az még rendes fa dobozos burkolattal rendelkezett, nem ilyen fél miliméter vastag műanyag ''fóliával volt körbetekerve'' a képcső...
Johnson
[Szerkesztve]Igen mert fadobozos volt,meg raktak bele egy jóóó nagy hangszórót! Én azért nem ájultam el a hangjuktól!
-
Out
addikt
Szerintem a pénzbõl, amibõl az ember TV-t venne, vegyen egy nagy monitort, s egy TV-tunert, legalább munkára is jó, s filmet nézni is. Esetleg dualhead-es kártya is jõl jön mellé, hogy ha mindenkinek ilyen TV-mániákus barátnõje van, mint nekem, hogy egyvégben TV-t nézni, második monitoron nézhesse a TV-t míg az ember dolgozik :)
Nah igen, ha az embernek allandoan megy a gepe, de ha elromlik a geped?? akkor se szamitogep se tv.... :)
-
Out
addikt
Próbáltam. Az volt az első dolgom amikor beállítottam az első csatornát, hogy rögtön a hangbeállítások felé néztem, ugyanis már az első másodpercben bántotta a fülemet a TV hangja. Én szeretem ha sok mély hang van, pláne akció filmeknél. Hiába állítottam Zenei beállíátsokra, nem segített. Ha megnézed a részletes beállításait, még ott sincs maxra feltolva a mély hang szabályzója. Most sikerült elfogadhatóvá tenni a beállításokat, meg valószínűleg már kezdem is megszokni.
A DVD-met SCART összekötő kábellel (a lejátszóhoz adták), a szg-met meg SVCD->Composit->Scart átalakításokon keresztül szintén a TV scart csatijára kötöttem, hogy ne a TV előlapjából logjanak a kábelek.
Johnson
[Szerkesztve]Hmm... koszi, en is neztem hogy az alap ekvalízer kozepen all mindenhol, es igy jobb lett egy fokkal hogy felhuztad az elso csuszkat maxra? Sajnos most melohelyen vagyok, ugyhogy nem tudom probalgatni a tv-t...
mod: meg azt akartam kerdezni, hogy probaltad-e mar osszekotni 5.1 hangrendszerrel a tv-t?
[Szerkesztve] -
johnson
csendes tag
Próbáltam. Az volt az első dolgom amikor beállítottam az első csatornát, hogy rögtön a hangbeállítások felé néztem, ugyanis már az első másodpercben bántotta a fülemet a TV hangja. Én szeretem ha sok mély hang van, pláne akció filmeknél. Hiába állítottam Zenei beállíátsokra, nem segített. Ha megnézed a részletes beállításait, még ott sincs maxra feltolva a mély hang szabályzója. Most sikerült elfogadhatóvá tenni a beállításokat, meg valószínűleg már kezdem is megszokni.
A DVD-met SCART összekötő kábellel (a lejátszóhoz adták), a szg-met meg SVCD->Composit->Scart átalakításokon keresztül szintén a TV scart csatijára kötöttem, hogy ne a TV előlapjából logjanak a kábelek.
Johnson
[Szerkesztve]Na írom itt a hülyeségeket...
Természetesen : S-Video->Composit->Scart
Johnson -
eddie303
őstag
Szerintem a pénzbõl, amibõl az ember TV-t venne, vegyen egy nagy monitort, s egy TV-tunert, legalább munkára is jó, s filmet nézni is. Esetleg dualhead-es kártya is jõl jön mellé, hogy ha mindenkinek ilyen TV-mániákus barátnõje van, mint nekem, hogy egyvégben TV-t nézni, második monitoron nézhesse a TV-t míg az ember dolgozik :)
-
johnson
csendes tag
Láttam és hallotam már olyan 15+ éves Videoton TV-t, amitől leesett az állam. Olyan hangzást produkált (igaz monóban) hogy kb. egy szinten volt a hifimmel.
Igaz az még rendes fa dobozos burkolattal rendelkezett, nem ilyen fél miliméter vastag műanyag ''fóliával volt körbetekerve'' a képcső...
Johnson
[Szerkesztve] -
johnson
csendes tag
Johnson
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Szerintem egy tv-től nem kell egetremegtető mélyeket várni :( ,mégha beépített mélysugárzóval is van felszerekve!
-
Out
addikt
johnson: ha esetleg betevedsz ide, akkor a tv-n probaltad mar az elore beallitott ekvalezerek kozul a zene-t? Azon sincs rendes mely?
mod: es meg azt akarom kerdezni, hogy a dvd es a geped milyen kabellel van osszekotve a tv-vel?
[Szerkesztve] -
Out
addikt
Ez a topic szolgalna arra, hogy ha eppen tv vasarlas elott allsz es szeretned a velemenyed kerni egy tv-rol, vagy mar megvetted es szeretned a tapasztalataidat megosztani masokkal, akkor itt megteheted.
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Monitorok
- A nagy tv topic
- (téma lezárva)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Horgász topik
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5204
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest