- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Huhh, való igaz...
Lehet,hogy késő van már?Köszönöm és működik szépen a routeren is, már csak meg kell írnom a feltételvizsgálat többi részét, hogy pl. ne csak idén számoljon megfelelően... habár... de ez már menni fog, csak az előbb voltam ennyire értetlen.
Esetleg, ha valaki tud egy igazán jó és egyszerű leírást erről a script nyelv(ek)ről, annak örülnék. Bár az aktuális feladathoz nincs töblettudásra szükségem, de érdekes dolgokra lehet használni, ezért érdekelne bővebben is.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.
-
VaZso
senior tag
% 3 nélkül kiírja az eredményt.
...viszont hogy tudnám ezt számként felhasználni? ...vagy így nem jó?
Bocs, ha hülye kérdés... -
VaZso
senior tag
Köszi.
Beírtam neki, de sajnos a válasza "0", idézőjel nélkül...
Esetleg más megoldás lehet rá?
...vagy inkább kéne írni egy programot és lefordítani rá?Ezzel az a baj, hogy C-t annyira nem ismerem, Pascal fordítót pedig nem találtam hozzá, elvileg C-t le lehet rá fordítani... Van valami toolchain hozzá és valami mipsel paraméterről beszélnek... amúgy WL-500GD.
-
VaZso
senior tag
Sajnos nem ismerem a shell scripteket, ezért bocsi, hogy beleszólok, de... az if szerkezetet általában lehet használni if... then... else formában. Ha itt is van erre lehetőség, akkor talán megoldott a probléma.
Esetleg case struktúra?
-------------------------------------------
Van egy kis problémám a routeremen lévő BusyBox-on (bin/sh)...
Megoldottam rajt, hogy a Wshaper script az aktuális napszaktól függően más beállításokkal üzemeljen.
Mivel hetente máshoz kell igazodni, ezért 3x1 heti különböző beállításom váltja egymást.Ez így működik, de a router újraindításakor meg szeretném állapítani, melyik az aktuális hét a háromból... A date +%W megadja nekem, az év hányadik hete van. Hogy tudnám ezt nem sztringként, hanem számként kezelni ill. ezzel műveletet végezni (modulo alapján történő feltételvizsgálat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest