- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Csonkítás áldozata lett a nemzetközi Redmi Note 15 Pro+
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan script-et készíteni, ami belép egy adott mappába, ott ellenőrzi, hogy megvannak-e bizonyos könyvtárak (egy eredeti, és egy .bac formátumba mentett), majd ezeket rsync-el szinkronizálja. Azt megtaláltam, hogy az eredetit a .bac formátumos mentéssel hogyan tudom megcsinálni, de mivel sosem csináltam még ilyet ott elakadtam, hogy hogyan kellene ennek kinéznie ha több könyvtárat szeretnék szinkronizálni, ebben kérném a segítségeteket.
Így nézne ki a könyvtárszerkezet ha ls-el listázom:
ls mappa/mappa1/mappa2/mappa3mappa3.bacmappa4mappa4.bacmappa5mappa5.bacÉs így nézne ki a script ha egy mappát kszinkronizálnék:
#!/bin/shcd /mappa/mappa1/mappa2if test -d mappa3;thenif test -d mappa3.bac;thenrsync -a --delete mappa3/ mappa3.bac/fi;fiEzt szeretném kiegészíteni a többi mappával is. Gondolom amikor megnézetem vele, hogy megvannak-e a mappák, azt csak simán beteszem a script-be, mint a mappa3-nál, de nem tudom mit kellene az első rsync-es sor után tennem, hogy a többi mappát is ugyanúgy leszinkronizálja. Ott is a ;then-t kellene használnom? Valahogy így?
#!/bin/shcd /mappa/mappa1/mappa2if test -d mappa3;thenif test -d mappa3.bac;thenif test -d mappa4;thenif test -d mappa4.bac;thenif test -d mappa5;thenif test -d mappa5.bac;thenrsync -a --delete mappa3/ mappa3.bac/;thenrsync -a --delete mappa4/ mappa4.bac/;thenrsync -a --delete mappa5/ mappa5.bac/fi;fiElőre is köszönöm a segtséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Arc Raiders
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 4. nap: Sorry We're Closed
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Acer Predator Rift Essential gamer szék
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi