Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple Watch
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Szia!
Végülis addig-addig csináltam, amíg összejött for ciklusos megoldással.

Az első megoládsra amit írtál, még további időt rá kell fordítani, hogy megértsem. Gondolom ahhoz már nagy tudás kell.
Ez az awk-os is működik, viszont, ha mappa elérési utat is akarok írni, akkor nem megy, ill. változónak sem tudom valamiért átadni az értéket.
Ez kiidegel és több ötletem nincs erre.Próbáltam így pl., hogy:
parancs=`awk '/Osszes tabla szama/ { sum = sum + $5 } END { print sum }' /home/user/adatok/*.txt`Gondolom itt a `,'," jelekkel kellene játszani, de nem jövök rá sehogy sem a helyes megoldásra.
Ez azért is kellene, mert kétféle kiterjesztésnél kellene ezt eljátszani, tehát végig kellene nézni *.txt-ket és *.txt-20121014 (tehát különböző dátum van odaírva a txt-k mögé) kiterjesztésű fájlokat.
Úgy gondoltam, hogy külön, külön változóba lementem, majd akkor ki lehet külön is íratni, ill. egyben is.Ebben még tudnál segíteni kérlek, hogyan is kellene?
Ill. írtad, hogy akkor jó, ha nics sok fájl. Ez mennyi fájlt takar?Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest