- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Jester01 #1142 üzenetére
Szia!
Végülis addig-addig csináltam, amíg összejött for ciklusos megoldással.
Az első megoládsra amit írtál, még további időt rá kell fordítani, hogy megértsem. Gondolom ahhoz már nagy tudás kell.Ez az awk-os is működik, viszont, ha mappa elérési utat is akarok írni, akkor nem megy, ill. változónak sem tudom valamiért átadni az értéket.
Ez kiidegel és több ötletem nincs erre.Próbáltam így pl., hogy:
parancs=`awk '/Osszes tabla szama/ { sum = sum + $5 } END { print sum }' /home/user/adatok/*.txt`Gondolom itt a `,'," jelekkel kellene játszani, de nem jövök rá sehogy sem a helyes megoldásra.
Ez azért is kellene, mert kétféle kiterjesztésnél kellene ezt eljátszani, tehát végig kellene nézni *.txt-ket és *.txt-20121014 (tehát különböző dátum van odaírva a txt-k mögé) kiterjesztésű fájlokat.
Úgy gondoltam, hogy külön, külön változóba lementem, majd akkor ki lehet külön is íratni, ill. egyben is.Ebben még tudnál segíteni kérlek, hogyan is kellene?
Ill. írtad, hogy akkor jó, ha nics sok fájl. Ez mennyi fájlt takar?Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Hegesztés topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy S25 Ultra Jetblack 12/256 GB Új,6 hó gari!
- Újabb 20db Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest