- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
ZeUS2140 #10669 üzenetére
"ha aktív usb hubra sata-usb átalakítóval rá van kötve egy kulső tápos hdd és a vargalex féle wrt-ben beállítom a hddidle-t, akkor az csak az usb felől kapcsolja le a winyót, de az tovább pörög, vagy felfogja, hogy nincs rá szükség és lekapcsolja a motort is?"
Ez az USB-SATA bridge firmware beallitasaitol is nagyban fugg (APM).
Ajanlom figyelmedbe a Külső 2,5'' mobil rack-ek topik osszefoglalojat, illetve a Külső 3,5'' mobil rack-ek topikot. -
ZeUS2140
aktív tag
válasz
ZeUS2140 #8117 üzenetére
MTU-t megpróbáltam 1492-vel, mert azt olvastam, hogy a PPPoE megeszik 8 byte-ot, de visszaraktam default 1500-ra, mert semmi változást nem hozott.
A QoS nincs engedélyezve. Ha beállítok mondjuk 2Mbit-et, akkor a speedtest.net-en mért sebesség 1.99Mbit lesz. Ha felveszem 12Mbitre (12288kbit) akkor is 7.99Mbit a sebességem mintha ki van kapcsolva. Akkor is 8Mbit.
Már szét gugliztam magam és már kipróbálni való tippet sem találok
Kérem akinek van valami ötlete, tippje segítsen
Előre is köszi!
Üdv!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ZeUS2140 #4923 üzenetére
Szia!
Pyload csak extroot-ra fog felmenni. A firmware-ban található csomagokat egyébként is hiába szeded le, nem lesz tőle több szabad hely. Sőt, kevesebb lesz, mert csak logikai törlés lesz, ugyanis a firmware-ba integrált csomagok a csak olvasható squashfs filerendszeren találhatóak. Így a logikai törlés bejegyzéséhez valamennyi hely szükséges.
-
persnongrat
tag
-
Garsza
veterán
válasz
ZeUS2140 #1484 üzenetére
Ujraindítás meg volt de nem segít mihelyst elindítok egy letöltést belassul a rendszer. Ha nem tölt lefele csak seedel akkor minden jó, jelenleg csak 6 torrent van elindítva de működött már 12 vel is normálisan.
Mondjuk annyi a külömbség hogy most 300GB adat van a vinyón. -
Peter789
senior tag
-
Peter789
senior tag
válasz
ZeUS2140 #1355 üzenetére
úgynézem ugyanaz a 16Mx16 = 32MB csipp van az 1043-on is, tehát ehhez is ugyanolyan kell mint a 3020/3220/3420-hoz... sokat számít a plussz ram ha extra dolgokra akarja használni az ember - alapból szűk 10 mega szabad ami nagyon hamar elfogy, ha elindítunk rajta pár perl script-et, transmission-t, stb...
-
Peter789
senior tag
válasz
ZeUS2140 #1353 üzenetére
66 lábú TSSOP tokozású 400MHz-es CL3-as 32Mx16bit szervezésű DDR1 csipp kell neki > cirka bármelyik fél gigás noti DDR1 modulról le lehet bontani amin 8 db ilyen csipp van. Az asztali DDR1 modulok nem jók hiába lenne 64MB-os egy csipp rajta, mert azok mind 128Mx4bit vagy 64Mx8bit belső felépítéssel rendelkeznek. A legtöbb 333MHz-es is jó, ha azt CL2.5-el tudja - én is ilyet bontottam szét...
a bontáshoz mezei párezres hőlégfúvót használok - max fokozaton határozott mozdulatokkal körözve a csipp felett hamar lejön - egy pengével finoman megfeszítem a szélét, nem erőltetve nehogy feltépje a nyákpadot. amikor mindkettő lejött, akkor ónszívó rézszövettel és folyasztószerrel letisztítom a lábakat és a padokat is, majd celluxal pozícióba rögzítem a csippet és kevés forrasztópasztát használva körbejárom a lábakat lapos fejű weller pákával. végül többször átnézem nagyítóval, nehogy valahol átkötés maradjon a lábak között...
eddig egy routert sem tettem tönkre, de azért van némi veszélye a dolognak
szerk: mondjuk mostanra már elég megfizethető a 128 mega ramos WDR3500 is, egyre kevesebb értelme van az ilyen bűvészkedésnek, de azért jól jöhet itt-ott... igazából a legjobb az lenne ha valahol lehetne ezt is darabra venni - állítólag egy az egyben firmware kompatibilis a WR703N / MR3020 -al - most így hirtelen nem akarok 1000 darabot rendelni belőle még akkor se, ha ilyen olcsó
-
Peter789
senior tag
-
_lipa_
csendes tag
válasz
ZeUS2140 #382 üzenetére
Szia!
Én is hasonló gondokkal küzdök megtudod mondani, hogy neked milyen fájlnevű okozta a problémát?
"#379
Megoldódott a probléma, bár furcsállom. A lényeg, hogy a file volt hibás. Nem tudom milyen szinten, de amint hozzányúlt a router, vagy a routeren keresztül más egyből akkorát kapott a fw, hogy rászámoltak. Mióta töröltem a file-t ismét stabilak vagyunk"
-
ZeUS2140
aktív tag
-
nolika
senior tag
válasz
ZeUS2140 #350 üzenetére
A helyzet az hogy tényleg nem tudom miért romlik el a net...
A másik meg: Itt nálunk optika van 50/20-as nettel, és ha elkezd letölteni akkor nagyon lelassul( + samba + ftp) A letöltés egy NTFS winyóra történik. Lehet az NTFS winyóval van a gond? Vagy szimplán ne bízzak rá ekkora terhet?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ZeUS2140 #279 üzenetére
Hi!
Akkor meg is van a probléma: az sda az maga az eszköz, az sda1..sdaX a partíció. Neked ez utóbbit kell mountolni!
Azért annak ellenére, hogy azt írod, hogy mindent hagytál alapon, ahogy a build-emben van, ugye a letöltési, stb. könyvtárakat megváltoztattad?
A vinyón létrejött file-t PC-n is látod? Vagy csak a routeren nézted? Mert utóbbi esetben honnan tudod, hogy a vinyón volt? Attól, mert az elérési út az, amit megadtál a config-ban (nem is lehet más, mivel azt dolgozza fel), még simán lehet a flash-ban (ezért kérdeztem a mount parancs kimenetét). Olyan nincs, hogy párhuzamosan mindkét helyre dolgozik. Egyébként a HDD tartalmát meg szeretnéd tartani? Mert, ha egy mód van rá, ext4 partíciót használj! -
vargalex
Topikgazda
válasz
ZeUS2140 #267 üzenetére
Hi!
A transmission config-ban a download (illetve az incomplete) directory-t is átállítottad? A leírt hibából egyébként úgy tűnik, hogy a flash-ra akar tölteni, ami nyilván hamar betelik. Nem lehet, hogy a transmission indulásakor még nincs felcsatolva az NTFS partíció?
Új hozzászólás Aktív témák
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest