-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabifotos #14589 üzenetére
Sokat nem lehet látni abból a képből (vagy nekem rossz a szemem), egyrészt a színösszeállítás, másrészt a kicsinyítés miatt. De mintha a külső port nem lenne megadva, így bármely portra beeső kérést a belső IP 21-es portjára forward-ol.
-
krealon
veterán
válasz
szabifotos #14587 üzenetére
A portokat valamiért nem tudom kinyitni.
Az egesz hercehurca elott meggyozodtel rola, hogy a routerd kulso laba (WAN) rendelkezik-e publikus (az interneten ervenyes, barhonnan elerheto) IPv4 cimmel?
-
vinibali
őstag
válasz
szabifotos #14558 üzenetére
egy közös mappa a Google Drive-on
Nextcloud vagy ownCloud, de ezeknek már komolyabb erőforrásigénye van mint egy vsftpd-nek. -
szabifotos
senior tag
válasz
szabifotos #14547 üzenetére
SSH-ra nincs is feltétlenül szükségem. Ki is kapcsoltam a NAS-ban, és ezért lepődtem meg, hogy megjelent a külső cím.
Akkor másképp kérdezem: Amire nekem az FTP kelllene, hogy családtagok rá tudjanak mászni kívülről a NAS-ra. Ezért gondoltam legegyszerűbbnek az FTP-t a 21-es porton. Csak windows alatt becsatlakozik és már látja is a fájlokat. Mi erre a legbiztonságosabb megoldás, amit egy laikus is használni tudna?
-
vinibali
őstag
válasz
szabifotos #14547 üzenetére
szia.
ha a hálózaton belülről akarod elérni, akkor a wan* checkbox-ot még véletlenül se aktiváld a tűzfal szabálynál!
sőt még akkor se, ha kívülről. ezek nem biztonságos protokollok ilyen felhasználására a nyílt internet felől. szóval, aFrom any host in wan
nem nyerő. az ilyen portokat célszerű meghagyni csak belső használatra és mondjuk VPN-en keresztül használni vagy SSH tunnel-lal.
az SSH továbbítást is érdemes lenne kicsit átgondolni, nagyon sok robot van "odakint" amik scannelnek éjjel nappal. egy példa:
Secure your router's access -
vargalex
Topikgazda
válasz
szabifotos #14455 üzenetére
Igaz, hogy a speedtest több szálon megy, de ilyen szinten szerintem nem szeparálja (és nem is szeparálhatja, hiszen a szerver oldal számára 2 külön IP-ről menne a kapcsolat).
De az simán mehet, hogy egyik kliens méri a speedtesten a 60 Mbps-t, míg a másik a 150 Mbps-t, tehát így összességében összeadódhat. -
suste
veterán
válasz
szabifotos #13371 üzenetére
Ha van kábeles bekötési lehetőség, akkor ugyan olyan jó a WDS is (mondjuk nem teszteltem 3 vagy több routerrel). Ez megy Lede alatt is.
A gond/különbség wifis kapcsolódásnál kezdődik..... -
suste
veterán
válasz
szabifotos #13229 üzenetére
1wifi device egyszerre csak az 1adott csatornán tud sugározni (de ott ugye egyszerre többet is, pl Client+AP ).
Ha kábelen veszi a jelet és wifin csak továbbszór (AP), akkor lehet külön csatornára tenni a külön eszközöket.
-
krealon
veterán
válasz
szabifotos #11928 üzenetére
"mit tudhatnak azok, amit egy OpenWrt+TP-Link nem tudhat."
Azt, hogy uzembiztosan, az OpenWRT-s megoldashoz kepest toredek munkaraforditassal lehet oket uzemeltetni, radasul egybol tudjak a Power-over-Ethernetet is (PoE).
A kozponti management miatt pedig meg a seamless roaming (kieses nelkuli valtas az AP-k kozott) is megoldott.Szoval ezeknek a menedzsment dolgoknak a kifejlesztese es az egyszeruen kezelheto hardver adja a hozzaadott erteket.
Az Ubiquiti arakat osszevetve peldaul a hasonlo kepessegu Cisco eszkozokkel, akkor sokkal kisebb lesz az Ubi. Radasul Cisco-s Wifi-t tipikusan uzemeltetesi megallapodassal van csak ertelme megvenni, ami plusz koltseg.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabifotos #11926 üzenetére
Mi lenne pontosan a cél? Ha ssh/luci-commands nem elegendőek, akkor saját fejlesztéssel bármit...
-
suste
veterán
válasz
szabifotos #9464 üzenetére
741-esre nincsen fw-nk!
max a 9092-t tehetted fel mentésből
de a factory resetnek működnie kéne....meddig nyomtad? próbáld meg 20mp-igha így sem jó, akkor jöhet a failsafe: [link]
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabifotos #7916 üzenetére
Szia!
Bármelyik OpenWrt-vel megoldható. A BBSID-hez az AP MAC címét kell írni. De ha LuCI-ból csinálod a Scan-t, akkor automatikusan kitölti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest