-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hmzs
tag
válasz
ViZion #17914 üzenetére
Mi a cél a dns tiltással? A ki- vagy a bemenő forgalom korlátozása?
Mert bemenőre más utat választottam, bár nem hiszem, hogy nagy durranás, de egyszerű.
Mivel nincs széles körben publikus tartalom a mikroszerveremen, külföldre is ritkán megyek, azt a döntést hoztam, hogy tiltok minden nem magyar ip-s címet. A magyar ip lista ott a bix oldalán, ezt leszedi a router, aztán berakja a tűzfalba, e mellett van egy fehér meg egy fekete lista. A router felületeit el lehet érni, csak a mögöttes hálózat védett, így távolról is bővíthető a white lista. Sok éve még ipsettel valósítottam meg, aztán nft mellett még csak külső skript sem kell hozzá. Nem mondom, hogy tuti védelem, de havonta 1-2 komolyabb próbálkozó van, még nem ütötte meg az ingerküszöbömet, hogy egy dinamikus fekete lyukat is összerakjak, de régóta gondolkozom rajta -
xabolcs
őstag
válasz
ViZion #17904 üzenetére
Az OpenWrt oldalan van egy leiras, ahol az adblock temat veszi szamba.
Az elsonek a readme-jeben rogton irnak is a memoriaigenyekrol:List of supported and fully pre-configured adblock sources, already active sources are pre-selected.
To avoid OOM errors, please do not select too many lists!
List size information with the respective domain ranges as follows:
• S (-10k), M (10k-30k) and L (30k-80k) should work for 128 MByte devices,
• XL (80k-200k) should work for 256-512 MByte devices,
• XXL (200k-) needs more RAM and Multicore support, e.g. x86 or raspberry devices.
• VAR (50k-500k) variable size depending on the selection.
Nem tudom mennyi memoria van az OpenWrt routeredben es hogy mennyi host-ot szeretnel tiltani, de kiprobalod Wikin hivatkozottak kozul az egyiket es megtudod! -
fatpingvin
addikt
válasz
ViZion #17904 üzenetére
ez kellően homályos kérdés volt
nem tudjuk milyen hardver, viszont forwarding DNS szerver simán lehet, hogy helyi hosts fájlból is tudjon dolgozni annak kb az a hardverigénye, hogy ezt a listát valahogy értelmes tempóval el tudja érni, akár ramdiskbe töltve akár gyors háttértáron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest