Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- iPhone topik
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
feco93 #18756 üzenetére
apróról valami komolyanbb 2-4 portos gigabites hálókártya, egy mITX alaplap valami embedded négymagos procival, egy kétgigás memóriamodul és felhúzol rá egy Alpine-t amit beállítasz erre a célra.
ezen a ponton már szerintem ez az aminek értelme van. a célhardver pénztárcaszaggató. -
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
ledgeri #18051 üzenetére
pont ugyanezt akartam írni, ha más nincs a környéken én mindenképpen ezzel kezdenék. a rádió beállítása meg maradjonHU-n, nem üvölteni kell hanem megkeresni a csendes sávot. az én wifi AP-m az konkrétan majdnem minimumra van véve de érdekes módon így is teljesen jó a jel, csak alkalmas sávra kellett állítani. a környéken gyakorlatilag mindenki a szolgáltatói dobozt használja, ami meg ugye default az 1-es csatornán megy, ott nagyon nagy a zaj. van három házzal odébb valaki aki 11re tette, én meg beraktam a sajátomat a hatosra és így gyakorlatilag nincs átfedés, valami 10 mW-on jár az adó és így is tökéletesen lehet venni.
-
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
Régóta használok OpenWRT-t, viszont a custom buildekkel nem vagyok különösebben képben.
minap szereztem kb pacsiért egy Cisco EPC3925-öst, a ToH szerint unsupported device, ami oké, DOCSIS az nem fog OWRT-n menni, de nekem nem is kell. amit használni szeretnék ebből az eszközből az csak a proci-switch-mPCIe wifi(cserélem Atherosra, nyilván....) és az USB.
Van erre valami generic eljárás hogy hogyan tud az egyszeri júzer egy ilyen eszközre összerakni egy olyan image-t ami a működő funkciókat tudja? a bootlog alapján nekem úgy tűnt hogy a rendszer hajlandó elindulni rajta...
bármi tipp? nyilván használni szeretném az eszközt, de talán még fontosabb megtanulni ennek a mikéntjét. -
fatpingvin
addikt
válasz
yodee_ #17918 üzenetére
ezesetben ha nem akarsz egyszerre nagyon sokat rákölteni, én azt javaslom hogy kezdj el barátkozni a Realtek RTL8125 vezérlőivel. relatíve olcsó, ebayen akár m.2 formátumban is lehet venni és arra tökéletes hogy kiderüljön tényleg van-e szükség a gigabit feletti sebességre a teljes hálózaton.
-
fatpingvin
addikt
válasz
yodee_ #17915 üzenetére
teljesen működőképes, az lenne a kérdés igazából hogy konkrétan mit akarsz 10G-n csinálni. mert sima p2p linknek teljesen jó, itt felmerül hogy milyen adatforgalom menne rajta, tűzfalazni viszont lehet hogy jobb egy modernebb de kisebb proci, meg felmerül a kérdés hogy egyáltalán mi az a forgalom amit szűrni kell és nem elég a gigabit
-
fatpingvin
addikt
válasz
Kenderice #17910 üzenetére
a wifi kártya helyére egy ebayes mPCIe Ethernet vezérlő és helyben vagy.
mivel bővíthető, tudsz bele nagyobb tárhelyet is tenni, nem is kell ilyen erősen beágyazot rendszerekre szorítanod magad, simán mehet rá mondjuk egy fullos Alpine Linux, a routingot megírod kézzel, beállítod a megfelelő service-eket és jó vagy. -
fatpingvin
addikt
válasz
ViZion #17904 üzenetére
ez kellően homályos kérdés volt
nem tudjuk milyen hardver, viszont forwarding DNS szerver simán lehet, hogy helyi hosts fájlból is tudjon dolgozni annak kb az a hardverigénye, hogy ezt a listát valahogy értelmes tempóval el tudja érni, akár ramdiskbe töltve akár gyors háttértáron. -
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
Starchm #17871 üzenetére
passzolom, én nem követem a verziókat. a CH341A elég egyszerű jószág ahhoz hogy ne bízzam rá az egyszeri kínai olcsójános tervezőmazsolára a dolgot, megnézem mit hogy tud és amit kell módosítok rajta. amúgy a régin is az volt a bosszantó hogy szó szerint eggyel több tüske lett volna az ÖSSZES ami kell ahhoz hogy normálisan váltható legyen a 3.3/5 voltos üzem.
lehet írok majd róla logoutra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest