- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
amstro555
tag
válasz
fatpingvin #18912 üzenetére
Őőő, azt erősen kétlem.
Luci-n mit lehet állítani? (802.11ac)
-
Mlordri
újonc
válasz
fatpingvin #18761 üzenetére
Kicsit nehezebben alakul a dolog mint vártam. De itt egy kis update.
Ami eddig sikerült:
TL-MR6400 v5 stock openwrt telepítés. csak tftp játszik de tftpd64 működött hibátlanul win10-en ahogy eddig mindig is.
Sajnos a mbtools package nem az igazi az én igényeimnek ezért elkezdtem egy saját package-t fejleszteni rá ami szintén a libmodbuson alapul.
A router (meg én főleg) eléggé meg van lőve a 8mb flash miatt, de szerintem elég lesz, van már rá saját fw ami kb ennyiben különbözik az eredetitől:-LuCi (ssh-n konfigolom úgyis)
-DHCP szerver (lehet nélküle élni)
-ipv6 (szintén)
-uHTTPd (ssh-n konfigolom úgyis)
-pppoe (csak LTE kapcsolat lesz)
-vi
-/*kernel wifi modulok + minden más wifi related (ez opcionális, nekem nincs rá szükségem de lehet a végső image-be visszakerül ha a hely engedi.)
-/*opkg (A végleges verzióba visszakerülhet akár de most ha telepítek úgyis fw-t fordítok)+Nano (vi-től lábrázást kapok)
+uqmi (LTE kapcsolathoz)
+libmodbus
+glib2
+/* openvpn a végleges verzióba (ha valahogyan a végén maradna elég free space)Így már majdnem van 2.5 MB szabad területem garázdálkodni fejlesztésre.
De később ha kész lesz a package 2.5MB töredéke is elég lesz mivel bekerül a firmware-be.Rackforestnél béreltem egy ubuntu szervert (VPS) buildelni, a környezet beállítása nem túl problémás openwrt wiki step by step követkető. A dolgok jelenlegi állása, hogy a hello world lefordul erre a routerre és fut is rajta. Meglátjuk nap végére hova jutok.
Egyébként pont tegnap esett be, egy állásajánlat embedded systemekre való fejlesztés témában ahol openwrt külön kiemelve előny, ha egy kicsit paranoidabb lennék
...?
-
Mlordri
újonc
válasz
fatpingvin #18762 üzenetére
Hasonló véleményen vagyok én is. Vettem apróról egy 4 portos gigabites kártyát azt megkapta a pfsense vm 4gb memóriával meg 2 maggal és azóta boldogság meg stabilitás van itthon a hálózat terén.
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #18746 üzenetére
Ez is egy stílus..
-
yodee_
őstag
válasz
fatpingvin #18412 üzenetére
Az alaplap konkrétan egy Commell LV-67H. Ezen kívül a többi kérdésedre nem tudok válaszolni sajnos
De eddig mindig bejött amit talán vargalex szokott mondani hogy ez openwrt itt mindent is lehet a
-
válasz
fatpingvin #18082 üzenetére
Akkor valamit rosszul írtam? Innen indultam.
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #18052 üzenetére
maradjonHU-n, nem üvölteni kell
Azt írtam, hogy:
Volt már HU és CN országkóddal is tesztelve, max jelszintre állítva, nem igazán látom, hogy tudok visszatérni,nem azt, hogy továbbra is CN országkódon csutkán veretem neki...
-
xabolcs
őstag
válasz
fatpingvin #18000 üzenetére
Kezdesnek "Adding new device support" az OpenWrt Wiki-n.
Aztan vedd fol a kapcsolatot xurubin-nal a kapcsolatot, mert o mar 2021-ben eleg sokaig eljutott egy nagyon hasonlo modemmel!A vegen vagy az uj bmips-be vagy valamelyik bcmxxx linux target-be kellene bejutnia a tamogatasnak.
-
Jofi81
őstag
válasz
fatpingvin #17980 üzenetére
A baud rate-et át kellett állítani 9600-ról 115200-ra, így már jó. Azt hittem, csak egyezniük kell, de ezek szerint az sem mindegy, mennyire van állítva. Köszi!
-
kpityu2
addikt
válasz
fatpingvin #17928 üzenetére
Nem kizáró ha nem zavarja.
-
hmzs
tag
válasz
fatpingvin #17922 üzenetére
Az elterjedt hálókártyákhoz van driver.
-
yodee_
őstag
válasz
fatpingvin #17919 üzenetére
Olyan vezérlőt szeretnék ami kompatibilis OpenWrt-vel és RouterOS-el is. Ezért néztem mi az említett intelt. Viszont utána járok az említett hardvernek, köszönöm.
-
yodee_
őstag
válasz
fatpingvin #17917 üzenetére
Az egész azért jutott eszembe mert egyszer feljebb kell menni mint a gigabit. Jelenleg gigabit van és szépen muzsikál, igaz mikrotik fő routerrel, és kettő dumb AP-ként működő Xiaomi AX3200-al OpenWrt-vel. Mióta az utóbbi kettő AP megvan azóta wifin is megvan a gigabit. A jelenlegi felállásnak ez a vége. Majd ha menni akarok felfelé akkor jön a kérdés, hogy hogyan és mivel. Ott a Router lenne az említett lap és a teljes hálózatot kéne kiszolgálnia. 7-8 wireguard interface, T-Home optika PPPOE-n. Jelenleg ezt egy hAP ac2 teszi nagyon szépen.
-
ViZion
félisten
válasz
fatpingvin #17905 üzenetére
Mert még én sem tudom, h egy routert vegyek az egyik haldokló helyett, amit lehet openWRT okosítani és erre lehet-e host tiltást egyszerűen feltölteni, vagy legyen egy akármi router, meg egy használt vékonykliens 4-8 GB rammal, 4 magos kis fogyasztású APU-val, (vagy amit taklálok).
A tenda routerem fain, erős a jel, de nem lehet host listát feltölteni, és openWRT vagy más FW sem rakható rá, pechemre erre nem figyeltem a vásárláskor. De a másodlagos routerem az csere gyanús. Akkor már most olyanra frissítenék, ami vel a host tiltást router szinten meg lehet oldani. Ha így nem, akkor piHole egy Rpi-vel, de árban majdnem ott lenne, mint egy vékonykliens, amit -ha lehet-, több mindenre is használnék. Középső megoldás az új routeres verzió, mert router kell majd, nagyon valószínű.
-
xabolcs
őstag
válasz
fatpingvin #17899 üzenetére
Ize ....
A fotok alapjan van valami arnyekolas nelkuliseg, igen. (Meg ami nalam van global verzio, azon sincs csak a helye az arnyekolasnak) -
vargalex
Topikgazda
válasz
fatpingvin #17870 üzenetére
De, ha van otthon esetleg kéznél egy Raspberry Pi, akkor arról könnyen megírható. De írtam már SPI flash-t routerrel is...
-
Starchm
őstag
válasz
fatpingvin #17870 üzenetére
Ujabb verziot mar nem fixaltak, h default 3.3 legyen? v azt kiadtak vmi uj szinvariansba 3x-es aron?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged