- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyper83
tag
válasz
Headless #9382 üzenetére
Szia,
Scanneltem az elerheto wifiket, ott UPC Wi-Free -t kivalasztottam, Wireless Security alatt:
Encryption : WPA2-EAP
Chiper: auto
EAP-Method: PEAP
Path to CA-Certificate: üres
Patch to Client-Certificate: üres
Authentication: MSCHAPV2
Identity: UPC username
Password: UPC Wi-Free password.IPv4 cimet nem kapok csak egy kerdojelet latok.
Elore is koszonom!Udv
-
btz
addikt
válasz
Headless #8876 üzenetére
Ok, meggyőztél a statikus címzéssel kapcsolatban. Később majd lehet, hogy bekerülnek a hálózatba "kifelé" "az interntfelé" publikus ipv6 címek is, nem tudom, hogy azt meg fogom e tudni oldani statikusan, de ezen majd ráérek agyalni közvetlenül annak bevezetése előt. Kösz a segítséget!
-
btz
addikt
válasz
Headless #8866 üzenetére
Egy másik router dhcp szerverétől kapja dhcpn az ipv4-es és az ipv6-os címet is.
A wan mintájára állítottam be így, csak gondoltam hogy hátha van erre egy "szebb" megoldás is. Jó lenne ha lenne egy kliens ami mindkettőt tudja, így egy interface kellene csak.
De ha nincs akkor maradok ennél, a funkcióját ebben a formában is el látja. -
syler123
veterán
válasz
Headless #8853 üzenetére
Köszi, mondjuk igazad van, nem szükséges annyira az a restart, nem vettem észre belassulást meg semmi zavaró tényezőt.
Akkor csak ami lényeges lenne, akkor a /etc/rc.local file-ba az exit mögé csak beírom hogy
chmod -R 777 /mnt/sda1
chown -R nobody /mnt/sda1Akkor ez működni fog, vagy ott milyen szintaxist kell használni?
-
rostiron
őstag
válasz
Headless #8831 üzenetére
Gondoltam kipróbálok még pár dolgot, megpróbálnám a wds-t, vagy a másik repeater módot. Pusztán csak azért hogy tanuljak. Gondoltam előtte resetelek.
A Basic.tar.gz kifejezetten tetszik mert egyszerű vele a beállítás. Pl ha a rutert simán routerként akarom használni és be akarnám állítani rajta a PPPoE kapcsolatot, a luci-ba nem is találtam.Bár hozzáteszem nekem ez az egész nagyon új.
-
rostiron
őstag
válasz
Headless #8812 üzenetére
Megpróbálom összefoglalni. A fő router a 192.168.0.103 ossza a repeaternek. Ezt le is foglaltam neki a fő routerben és megnyitottam neki a 60656 portot.
A repeater a gépemnek a 192.168.20.124 ossza, amit lefoglaltam neki a repeaterben, és ott engedélyeztem neki a 60656 portot.
Még se jó, viszont az utorrent egyik helyen zöld pipát tesz, de ha futtatom a tesztet ott nem.
De ha ez már nem ebbe a topikba tartozik, szóljatok
-
rostiron
őstag
-
-
válasz
Headless #8719 üzenetére
Na igen, ezek már hasznosabb adatok
De neked a 1043v2 viszi ezt, nem?
A 841 pl. simán vitt több letöltést, nem gyorsan persze, csak hűtve. A másik, hogy csak kábelen, a wifit valamiért nem bírja az a konkrét chip.
Ahogy tapasztaltam az illetőnél amúgy is ritka, hogy felfele nagyon gyorsan menne valami.
Köszi! -
-
suste
veterán
válasz
Headless #8642 üzenetére
igen, van Bpi-m is, de azt teljesen más feladat(ok)ra vettem
a 2-t nem lehet összehasonlítani:NEXX:
-elsősorban wifis router!
-2db ethernet,
-300Mbit wifi (AP, client, WDS)
-nagyon kicsi méret
-nagyon kicsi fogyasztás (normál USB2-ről elindul/fut)
-13$BPI:
-elsősorban minipc (kliens)
-1db ethernet
-kis méret
-SD-ről sokféle oprendszer
-SATA
-54$Persze lehet routert faragni a Bpi-ből is, de az még macerásabb, még drágább lesz.
De már így alapáron sem egy kategória (13$ vs 54$)! Szóval az árkülönbség elég nagy (4x).
Ha router kell, akkor gondolom már tényleg egy erősebb routerre gyüjt inkább (5Ghz AC, VLAN, stb).És utazó routernek még véletlenül sem használnám a Bpi-t, ha van NEXX-em is
-
lócitrom
őstag
válasz
Headless #8634 üzenetére
lehet. pontosan nem tudom mik a határai, de épp ezért vagyok itt, hogy ezt kiderítsem. az Adblock dolgot feladtam már, hisz feltűnt, hogy ez bőven sok neki, ha letölti a listát. de a reset nem törölte, nem értem miért. újratelepítettem. az újabb téma (Theme by matei) semmit sem tartalmaz szinte, tehát egyáltalán nem jelentős a mérete. nem vagyok hülye a Linuxhoz, csak ez azért mégis egy másfajta eszköz, így nem tudom mennyiben tér el. csináltam anno saját host listát, de mivel így is alig menti a dolgokat, így ez is felejtős. marad a klienseken való szöszmötölés. csak ugye ez hasznosabb lett volna. az OpenDNS-sel viszont lehet eljátszadozom. nem sok wifi van a környéken szerencsére, úgyhogy így már azt hiszem nem lesz nehéz beállítani. lecserélném erősebb vasra, de egyrészt még nem megoldható, másrészt megszerettem és nyúzom inkább, amíg lehet.
-
lócitrom
őstag
válasz
Headless #8627 üzenetére
ez nagyjából használhatatlan így, mint kiderült. nem tudom tényleg mennyi tárhelyt igényel a konfiguráció, de 52-72KB között ingázik és nem igazán hajlandó menteni a dolgokat. vagy ha menti is, egy idő után nem lesz valaminek elég és teszem azt egyetlen módosítás után töröl meglévőket. tényleg ennyire masszív adat lenne pár beírt port vagy DDNS belépési adat?
-
-
hemaka
nagyúr
válasz
Headless #8518 üzenetére
Elolvastam. De az mennyire realis, hogy fizikailag ugyan azon a helyen mobilon meg jon a 80megabit. Sot, ugye gyarival a stickkel is jon, csak ott meg nincs ddns, ami nekem viszont mindenkeppen kell.
Egyebkent a wifi resze szar openwrt-ben. Most is csak ugy elment a wifi, de visszacsatlakozni mar nem tudok, mert jelszot ker, de azt nem fogadja el, ami be van allitva. 4G-vel meg elerem a szervert, ami lanon ra van kotve.
Reset utan mar megint jo a jelszo, erdekes. -
vinibali
őstag
válasz
Headless #8514 üzenetére
nyilván abszolút sebességtől függ, hogy mennyit gyorsul a rendszer
én nem akarok egy állandóan kerregő, forgó akármit a routerre dugni, amihez még egy sata-usb illesztőre is szükséges van. jobban tetszik egy kis kompakt pendrive, ami a töredékét fogyasztja a hdd-nek. a moddolt 841N stabtokját nem akartam nagyon megizzasztani
átlagosan 12-12,5MB/s körüli másolok a meghajtóra, néha belenyal a 13,5-14MB/s-ba is.
azért ez az ext4-hez képest egy 2GB-os fájl esetén 25mp és úgy vettem észre, hogy stabilibban is tartja a sebességet.
a meghajtó USB3 esetén egyébként 102,5/81,5MB-tal olvas és ír szekvenciálisan, ami 33,7/31,9-re csökken USB2 csatolón keresztül. ennyire gyenge lenne a proci és usb közötti tempó?(#8519) itanczos: emlékszel a nemrég kipattant Samsung SSD TRIM - Linux botrányra?
a szervereknél ott is konzumer SSD-ket használtak a cégnél. megértem, mert elég jól sikerültek az MLC-s 830, 840 és 850 sorozatok -
syler123
veterán
-
-
bigrock
addikt
válasz
Headless #8397 üzenetére
Egy TP-LINK TL-WR1043ND routerrel gondoltam megcsinálni, ez a tutorial alapján. Ha jól értem, az alap WAN porton kívül valamelyik LAN portot kell bekonfigolni WAN2 portnak?
-
RockCNC
őstag
válasz
Headless #8278 üzenetére
Úgy kezdődött, hogy két év után egyik napról a másikra a partíciót nem látta a luci, és a vinyon a zöld led sem világított. Azt hittem, hogy a vinyó behalt. Ezért rádugtam a pc-re és win alatt leformáztam, hogy megnézem, hogy mi van vele. Az anyagokért nem fáj a szívem, fő hogy minden a régi és már van szabad helyem is
-
vargalex
Topikgazda
-
syler123
veterán
válasz
Headless #8232 üzenetére
Jó jó, most már nem indul el idő előtt a dlna. Egyáltalán nem indul el
Szerintem nem azzal van a baj, hanem azzal amit beírtam, legutóbb is winscp-vel szerkesztettem és annak ellenére hogy szerkesztve lett működött, csak ugye ott nem csinált semmit a kód, itt viszont igen.
Annyira nem érdekes ám, nem gyakran indítom újra a routert, csak ha nagyon muszáj.
-
syler123
veterán
-
suste
veterán
válasz
Headless #8198 üzenetére
pedig van config módosítás, méghozzá pont a tűzfalban (Gabe81 client-relayd beálllítás után lett módosítva a relayd rész)
egy próbát megér
de az is igaz, hogy a régi beállítással sem volt ilyen gondom a saját tplink710-es repeater-relayd -emmel
szóval ha az új beállítással is megmarad a hiba, akkor a fő routernél kell inkább keresni a hibát(#8197) btz
érdemesebb a 9092/backup felületen feltenni a repairt, és utána újra kell csinálni a repeater oldalon a beállítást (logikusan: factory reset + repair + repeater) -
attilav2
őstag
válasz
Headless #8155 üzenetére
Inkognitó módban is szépen megnyílik az oldal. Próbáltam ugyanígy blokkolni a wdc.com-ot, először látszólag működött nem jelent meg, de kis gondolkodás után persze ugyanúgy betöltötte, a wdtvlive.com is bejött simán.
Akkor marad az IP alapú blokkolás tűzfalszabállyal.A wdtvlive.com és a wdc.com más más ip-vel rendelkeznek. Így a wdtvlive.com -ot tudom tiltani anélkül hogy a wdc.com (ami a western digital oldala) elérhetetlenné válna.
Vargalex: Megpingettem a wdtvlive.com-ot és nem a 127.0.0.1-re oldja fel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Headless #8146 üzenetére
Ezt a /etc/config/dhcp-be hoz létre custom domain-t. Azért írtam a LuCI-s megoldást, mert a kolléga nano-t akar telepíteni, mert gondjai vannak a vi-al, így kérdéses, hogy sikerült-e egyáltalán a dnsmasq.conf módosítás.
Persze egyáltalán nem biztos, hogy a WD eszköz nem saját DNS szervert (mármint WD által üzemeltetett) használ. -
attilav2
őstag
válasz
Headless #8139 üzenetére
CC 15.05
Nem jó? Pedig a wiki szerint egy adott oldal blokkolására van ez az egyszerű szabály:
Block access to a specific host
The following rule blocks all connection attempts to the specified host address.
config rule
option src lan
option dest wan
option dest_ip 123.45.67.89
option target REJECTHa megpingetem a wdtvlive.com-ot akkor ezt az ip-t írja ki:
129.253.55.54Tehát akkor esetemben így nézne ki ez a szabály:
config rule
option src lan
option dest wan
option dest_ip 129.253.55.54
option target REJECTHa nem a domainnevet hanem az IP-t blokkolom akkor működnie kell nem?
dnsmasq restart ssh-n? hibát nem dob?
Nem dobott hibát, Puttyval konfigolok ssh-n. A tanúsítványra belépéskor mindig rákérdez, de gondolom azért mert self signed. -
attilav2
őstag
válasz
Headless #8133 üzenetére
Sajnos ez a módszer nem működik.
Az /etc/config alatt nincsen dnsmasq.conf, létrehoztam de nem blokkolta az oldalt.
Az /etc alatt van, beleírtam ezt a sort, dnsmasq újra lett indítva: /etc/init.d/dnsmasq restart, semmi eredmény
Azthiszem meg kell ismerkednem az iptables tűzfalszabályokkal.
Bár ezek luci alól is szereszthetőek valamennyire.
Tudsz valami egyszerű tűzfalszabályt amivel adott doménnevet lehet blokkolni ? -
rover45
őstag
válasz
Headless #8123 üzenetére
Így lucin keresztül ez nem hozott változást.
Van egy ip kamera rendszer, aminek a központi vezérlőjét szeretném elérni távolról.
A felhasználónevet és a jelszót elkéri, a felületet betölti, de a kép helyén, távoli elérés esetén csak a quick time logója jelenik meg és egyáltalán nincs kép. Ott a helyszínen, helyi hálón tökéletes a kép, de távolról csak a quicktime logó vigyorog rám. Gondolom kipróbálom ha dmzbe teszem, de eddig így sem semmi, ugyan az -
warta
csendes tag
válasz
Headless #8102 üzenetére
Megnyomtam az elküld gombot. Utána elküldtem újra az előző parancsot, de nem tűnt el amit töröltem.
Ha megakarom nézni amit írsz át kell lépnem arra a routerre de azon nincs net. Pill és jövök.
Ugyan annyi a szabad hely 64 kB.
Nem tudom elmenteni a FixIP -> DHCP cserét, azért kell a hely. -
Flowtation
őstag
válasz
Headless #8071 üzenetére
Köszi, nem tudtam ezt. Igazából az AA alatt sem fért el a minidlna. A routert igy (AA-val) kaptam tesómtól ,nem tudom milyen csomagok voltak/vannak rajta. A frissítés után megmaradt minden, szóval ugyanúgy működik a router, nem kellett beállítanom semmit.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de egy gyári firm telepítés - owrt újratelepítés sem segit?
Nem vagyok a konzolhoz nőve egyáltalán, luciból csináltam mindent.
itt a lista a particiókról, hátha ez mond valamit valakinek:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 436.0K 140.0K 76% /
/dev/root 2.3M 2.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.0M 1.0M 13.0M 7% /tmp
/dev/mtdblock3 576.0K 436.0K 140.0K 76% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 436.0K 140.0K 76% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devBocs, de jobban nem tudtam beilleszteni.
-
Petikeje
tag
-
Petikeje
tag
válasz
Headless #8057 üzenetére
THX,
kipróbálom. Egyébként szerintem, ha helyhiány lenne, akkor az lenne a hibaüzenet, hogy unable to save resume file no space left on device.
megpróbálom még valami magasabb log level-lel futtatni a transmission-t...UUID alapján van mountolva.
Egy 1043ND-s router 1.10-es. AA volt rajta most raktam rá a CC-t, azért, mert ezt "ismertem". nem is tudtam, hogy van előre csomagolt.
Üdv:
P! -
Petikeje
tag
válasz
Headless #8055 üzenetére
Hello,
először én is erre gondoltam, de szerintem nem:
/etc/config/transmission-ból:
option config_dir '/etc/transmission'df -h:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 91.8M 17.3M 67.5M 20% /
/dev/root 2.3M 2.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.0M 9.1M 5.0M 65% /tmp
/dev/sda1 91.8M 17.3M 67.5M 20% /overlay
overlayfs:/overlay 91.8M 17.3M 67.5M 20% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda3 873.0G 666.1G 160.3G 81% /mnt/sda3mount:
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/sda1 on /overlay type ext4 (rw,relatime,data=ordered)
overlayfs:/overlay on / type overlay (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/overlay/upper,workdir=/overlay/work)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,relatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/sda3 on /mnt/sda3 type ext4 (rw,relatime,data=ordered)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime) -
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Headless #8026 üzenetére
Mint írtam, a mentést felraktam! Hogy jót raktam-e fel, azt nem tudom, de ez volt az: statset-2016-01-20.tar.gz
A /www_suste/cgi-bin mappában ezek vannak: bin mappa; acces_denied; links.cgi; stats.cgi és statset.cgi.
A /etc/init.d/uhttpd_suste start parancsot kiadva, továbbra sem tölt be a http://192.168.1.1:9092/cgi-bin/stats.cgi oldal! -
energiezolee
aktív tag
válasz
Headless #8023 üzenetére
A parancs lefutattásu után a router_ip/cgi-bin/termo_meter oldalt elérem, azonban az router_ip:9092 oldal nem elérhető!
Viszont létrejött az mnt-n a STATS/temp és ebben benne vannak az elküldött teszt értékek. TC-el néztem...Szerkeztve: az egyik fi parancsot if-nek ( if [ "$temp" ];then ) írtad, gondolom ez a baj..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest