-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
moonman #8074 üzenetére
Nem véletlen nem mondtam a safe módot. Az csak annyit tesz, hogy az autostartoló dolgokat és egyéb beépülő modulokat nem tölti be, jelentéktelen.
Ha lenne még egy Mac, akkor a FireWire Target Disk Mode-dal simán újra lehetne telepíteni a rendszert. Vagy a másik Macen a DVD-t át lehetne nyomni pendrive-ra, és USB-ről bootolni a telepítőt. Elég sok lehetőség van azért, de persze a szerviz a legegyszerűbb.
-
válasz
moonman #8063 üzenetére
0. ötlet: Futtass fsck-t a partíción, hátha "csak" fájlrendszeri hiba. Itt van leírás ahhoz, hogy hogy léphetsz single-user módba és adhatod ki a parancsot.
1. ötlet: Bootolj verbose módban (v-t kell lenyomni) és nézd meg hogy mi száll el.
2. ötlet: "Archive and Install" módban telepítsd újra a rendszert, így megmarad minden előző felhasználói adat (összegyűjtve egy másik könyvtárba), mégis újrarakódik a teljes rendszer.
3. ötlet: Szerezz még egy Macet és Target Disk módban pakold le a júzer adatait és húzd újra a rendszert -
eddie303
őstag
válasz
moonman #1185 üzenetére
Lehet, ha majd a Mac OS X tömegtermék lesz, és lesz rá annyi trojan/vírus/spyware mint Windowsra, akkor senki sem fog Mac feeling-rõl beszélni, addig szerintem érthetõ, én is szívesen elfogadtam volna egészen idáig egy Mac Minit, de úgy néz ki, hamarabb lesz Mac OS X PC-n Mac-on-Linux-szal, mint hogy nekem mac mini-m legyen
-
biker
nagyúr
válasz
moonman #1185 üzenetére
ilyet biztos nem mondtam, és nem jeleztem, tehát ide nem passzol.
amugy ugy kvázi a win fejlesztőktől megkérdezném, miért van az, hogy egy transzparens png-kből kirakott java onmuseover/out alap menü miért működik hibátlanul safari-n, mac-es és windowsos firefoxon, és operán, és miért száll el az ie javascript hibával és miért rak fehér hátteret a transzparens gombra???
ha minden más browseren hibátlan a javascript, akkor ne mondja nekem az ie hogy rossz.
és ne tegyen fehér hátteret a transzparens png-re, ha lehet.
és több gondom nincs is, csak néha tegye azt a gép, amit kellene
de tényleg ne offoljunk -
WN31RD
addikt
válasz
moonman #1176 üzenetére
A recsegés egészen egyértelműen nem IRQ összeakadásból származott. Persze ettől még elvileg akár elképzelhető, hogy valamiért a hardverösszeállítás volt hibás, de gyakorlatilag ezt nagyon valószínűtlennek tartom.
Egyébként csatlakozom biker-hez: Mi értelme ez esetben a WHQL-nek?
Más: Gigabyte WLAN kártya + Windows update által automatikusan lehúzott, a leírása szerint pontosan ehhez a típusú kártyához tartozó driver: Nem működött, sem két különböző otthoni, nem brand (de normális minőségű alkatrészekből összerakott, egyébként hibátlanul működő) gépben, sem egy IBM gépben. Érdekes módon a CD-jén levő driverrel működött mindhárom gépben (direkt kipróbáltam CD-n levő segédprogramok nélkül, csak a drivert).
És ez már kb. a 3. olyan eset az utóbbi évben, hogy olyasmibe botlok, hogy a Windows update-es driver egyáltalán nem vagy csak szarul (nem csökkentett funkcionalitással, hanem hibásan) működik.
Tehát gyakorlatilag ez sem ér lópikulát sem. Pont akkor lenne hasznos, amikor arra van szükség, hogy nagyon gyorsan meglegyen a driver, de ilyen esetben általában nem éri meg bevállalni, hogy netán szar drivert pakol fel az ember, ami aztán esetleg nem távolítható el 100%-osan. -
WN31RD
addikt
válasz
moonman #1174 üzenetére
Pontosan a WHQL digitális aláírása volt rajta pl. egy olyan driveren, amely miatt majdnem kihajítottam a hangkártyámat. Azt hittem ugyanis, hogy hardveresen romlott el, azért recseg összevissza. De nem, csak a driver volt hibás, ugyanis a korábbi drivert visszarakva megszűnt a probléma (és Linux alatt sem volt gond).
De te biztosan még jobban tudsz mindent, még azt is, hogy én mit láttam.
Talán azt is tudod, hogy a WHQL(ab) viccből üzemel-e. Nekem erről fogalmam sincs, de őszintén szólva kétlem. Nem nézem ki belőlük, hogy ennyire jó humoruk lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged