- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bling95
őstag
-
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #8096 üzenetére
Sajnos a mostani monitorral is csatlakozási problémája akad ébredést követően, amit csak a áramtalanítással lehet kiküszöbölni, és egy így volt az előző Minimmel is. Többféle kábelt és csatlakozási módot használva. Ezért merült fel a kérdés, hogy hogy miniDP-DP kábelt használva tapasztalt-e már valaki problémát, mert Mac Pro-kkal kapcsolatosan olvastam ilyenről.
-
gergod
tag
válasz
Nyugdíjas #8048 üzenetére
bolti vga-t nem lehet csak ugy belerakni? Hmmm....pedig gondoltam ha OSX tamogatja akkor menni fog.. Nem gondoltam, hogy speci FW kell hozza, hogy az EFI felismerje... akkor viszont targytalan... nem tudom, az iMac nekem annyira nem jon be. Teljes erteku vga kartya van benne, vagy mbil verzio mint a lapttopokban?
Miert nincs Mac MIdi... tok jo lenne, nem kell sok belso meghajto hely, csak 2, egy dvd iro, xenon nelkuli processzor, szep dizajnnal valahol annyiert mint az alap iMac.
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #7941 üzenetére
Én is gondolkozom a Miniről történő váltáson (Bár elegendőnek tűnik a teljesítménye, ha már váltanék, akkor inkább a négy magas érdekelne), csak azt nem tudom, hogy lehetne megoldani a SSD+HDD kombót az iMacen is. (Sem az SSD-ről, sem a HDD-ről nem szeretnék lemondni, optikai meghajtóra viszont nem tartok igényt, így lehet megint annak a helyére lehetne bevarázsolni)
-
varsam
őstag
-
Aaron14
őstag
válasz
Nyugdíjas #7874 üzenetére
Köszönöm válaszod, ettől függetlenül mégis a Pro mellett tettem le a voksomat, mert már tegnap döntenem kellett. :-)
Viszont nagy meglepetésemre a 2010-es MacBook Prok jobbak grafikus teljesítményben, mint a 2011-esek. Ezalatt a 13" modelleket értem. Lehet érdemesebb lenne egy 2010-eset vásárolni inkább? :S
-
<NewL>
addikt
-
whitezo88
nagyúr
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7816 üzenetére
most, hogy a forint elég erős, lehet ugyanolyan áron lesz. tuti pendriveon fogják adni, annyi lesz a csomagolás mint egy gyufásdoboz
nagyonződek
csak találtam egy teljesen jó mac-es magyar portált, ahol van sok hír, teszt. eddig tetszik, bár a fórummotor egy rakás szar. van iPhone app, twitter, dashboard widgetjük. teljesen korrekt kis oldal.
MacPortal.hu-ról beszéltem
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7786 üzenetére
nemcsak a ramkezeléssel vannak problémák, az a legkevesebb mert nekem is 4Gb feszkózik benne.
hanem az, hogy jön egy softwer update, és elbaszódik a gyári mail kliens, kéri állandóan a jelszavat, nem fogadja el. szerencsére ezt a mostani megoldotta.
az, hogy nulla kemény munka után, szimpla netezéssel és zenehallgatással, 1 nap után szaggat az expozé 4 ablakkal.
az, hogy rádugom a külső vinyóm, bejön, rányomnék az ikonjára erre elkezd napernyőzni a semmin.pedig nagyon jól megválasztottam a programokat amiket az utolsó teljes telepítés után raktam fel. szinte csak a Mac-es AppStoreból vannak az appok telepítve, és nem kalózpéldányok.
nagyon remélem, hogy a Lion közel lesz a tökéleteshez, ha igen akkor tutira megveszem a szoftvert egy apr-nél.
remélem, hogy már pendriveon fogják adni, nem szerencsétlen lemezenegyébként az volt most az éretlenkedésem tárgya, hogy win után hozzászoktam tényleg a jóhoz, az, hogy minden szép és viszonylag könnyen kezelhető, stabil és baromi könnyű még egy fonnyadt program telepítése is. múltkor dni kérdezte kimit szeret a legjobban az os x-ben. egyik legjobb dolog, hogy egy 8gigás játék vagy program egy darab file-ból áll, legalábbis annyit látok, és csak simán "behúzom" (nem mindegyiket) az Applications mappába és megy. na az egy baromi jó dolog, nekem bejön!
... na, és azért éretlenkedtem most, mert nyalókázott nekem párszor, meg a mail app baszakodott kicsit. meg nincs már meg az az érzés mint iPhone-on. kéne egy ssd, mi?(az a baj, hogy drága, meg a keret hozzá. és akkor már cserélnem kellene kötelezően a 160gb-is gyári merevlemezt is. szóval 50 körül jönnék ki kb. ha most azt nézem, hogy mennyit ér kb a gépem, jobban járnék, hogyha egy újat vennék. de hát nincs az alap Próban ssd, várok a következő frissítésre, és veszek)
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #7769 üzenetére
Eddig is ismertem a Space-st, de nem láttam korábban gyakorlati hasznát. Mac alatt más az ablakkezelés, így valóban egyszerűbb.
Igyekszem minél több szolgáltatást kihasználni, sok tippel, trükkel kapcsolatos cikket olvastam, de mindíg van valami újdonság.Megnéztem a Consolt. Úgy néz ki, hogy a korábban eltávolított alkalmazások maradványai okozzák, de még nem találtam meg a bűnöst.
Uninstallert használtam a programok eltávolításához, de így így számtalan fájl maradt. Most Onyxxal végeztem pár karban tartást, de nem lett jobb helyzet. Kézzel kell kigyomlálni a Carbon Copy Cloner, Snowtape, WmVare, Virtualbox, stb maradványait. (Megint nem vagyok jobb helyzetben mint a Winnél) -
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Nyugdíjas #7646 üzenetére
Nagyjából annyi a dolog, hogy az új lemezt leformázod Mac OS Extended (Journaled)-re, kikapcsolod a Time Machine-t, leválasztod majd újra csatlakoztatod a régi HDD-t, amit így közönséges lemezként lát az OS X, ezután Disk Utility - Restore, a source lesz a régi HDD, a destination pedig az új.
Ezzel egy jó darabig elszüttyög a gép, nekem kb. 270GB átmásolásához olyan 8 óra kellett.
Utána régi lemezt le, Time Machine-t visszakapcsol, örül.
-
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #7621 üzenetére
Ezek követleznek.
De lenne egy másik problémám. Win particiómról töröltem pár fájlt. Benyomtam őket Trash-be, majd ugye empty trash, jön is a kis hang. A particióról felszabadul a hely, de a trash-be még ott vannak a fájlnevek, zero kb mérettel, és a papír is benne van a kosárba. Akárhányszor rányomok az empty trash-re, mindig jön a hang, h kiüríti, de ott maradnak. Restart sem segített. Ötlet, hogy hogy lehetne azokat eltüntetni?
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7605 üzenetére
... 3-4 féléve végzősök
egyébként már én is rájöttem volna. csak azért kérdeztem mert nemtaláltam az appan olyan gombot amivel fel lehetett volna iratkozni rss csatornára. de a Safariban sem találtam.
most szépen bepötyögtem a google reader-ben azokat amik kellenek és készvagyokhappy minden
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7601 üzenetére
facepalmozhatsz
eddig nem volt szükségem rá, illetve most sincs, mert nagyon szépen bookmarks-ozok
de megláttam ezt az appot, megtetszett, meg, hogy iPhoneon is van, mekkora jó lenne már. csakhát aztse tudom, mintshogy.
(elmondjam nemcsak én vagyok ilyen hülye, mert 5 barátomat kérdeztem és krvára nemtudtak válaszolni. ebből kettő végzős mérnökinformatikus. milyenazmár?)
na pl, az appleblogra akarok feliratkozni. de egy másik mail-el vagyok regelve oda, mint amit most szeretnék használni, hova bökjek az trackpaddel?
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7558 üzenetére
tölteni akarok nem szpni
lenne egy kérdésem. mi a francot csinál a Safari 370Mb memóriával egy megnyitott google ablaknál, a Chrome meg beéri 40-el ?
szereti a hasát, de ennyire?a TopSites enne meg ennyi memóriát? de az is minek. vannak ezek a kis kék csillagok a sarokban, ha frissül az oldal akkor megjelenik. az se ér semmit sem, mióta használom a Safarit, másfél éve. akkor is mutatja a kis csillagot ha már 30x frissítettem az oldalt
-
Djroberto
tag
válasz
Nyugdíjas #7550 üzenetére
en csak segiteni akartam,hatha valaki igy tud rakeresni a forumban,mert anno speciel amikor az Imac-ben csinaltam nem talaltam erre vonatkozo irast vagy utalast.
de latom azert sikerult megfognod az ertelmi lenyeget. ez es a hozzad hasonloak itt a ph-n sosem fognak megvaltozni igaz? nem veletlen nem irok inkabb sehova.
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #7395 üzenetére
1./a.)ic'csem bírod bepppipantani, hog HÁLYD?
holnap meg men'néezem, amiket írtatok köszönöm!!!
1./b.) most jöttem rá, hogy amit én írtam, a HIDE-ot, az nem jó, mert a HIDE tól még nyitva lesz aza finder ablak, csak nem látszik, amíg a FINDER nem lesz aktívvá téve.
-
Moleskin
tag
válasz
Nyugdíjas #7350 üzenetére
Most kaptam infót, hogy jóval olcsóbban is meg lehet majd kapni az Apple TV-t, de pssszt!
Pár nap és változik az ár! Itt tudjátok megnézni
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #7151 üzenetére
na erről beszélek. ilyen nem kell
most költözök, mindent a helyére szépen faszául szeretnék rakni. a router a konyhába lenne, egy sarokpolcon. az egész lakás 54nm szóval nem nagy, ezt szerintem akármilyen wifis router letudja "nettel fedni". csak ne legyen csúnya meg legyen n-es.
egyébként lentebb arra gondoltam Alex, hogy rátudom kötni, vannak Fw-k, usb, meg valami más lyuk is. egy 20 ezres routeren szerintem alap dolog legalább egy usb, nem?
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #7134 üzenetére
Winben bemásolja a az adott mapa tartalmát és felülírja a meglévőt, itt pedig "kitöröl" minden meglévőt, és bemásolja az új mappa tartalmát.
Hosszú évek óta nem volt ilyen problémám, ezért nem tartottam fontosnak a TM-et. A lényeges adatokról természetesen van mentésem, másik tárolón, de az iTunes foldere eddig nem tartozott közéjük
Mekkora külső tárolót érdemes befogni TM használatához, 60GB SSD (rendszer) és 500GB HDD (adat) esettén?
-
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #7085 üzenetére
Mac alapból olvassa az NTFS-t, ha írni is akarod (gondolom igen) akkor egy megoldás:
MacFUSE 2.1.7beta és NTFS 3G-t telepítsd. MacFUSE-ből csak ezt a verziót tedd fel, nekem régebbivel nem ment osx 64bit alatt.
NTFS 3G-ből pedig ne a Texura félét tedd fel, mert az már fizetős, a kicsit régebbi ingyenes is jó.macfuse
ntfs 3g
Ezek azt hiszem jók lesznek.A terminálban bűvészkedős módszert nem ismerem, én régóta így használom.
-
dni
őstag
válasz
Nyugdíjas #7024 üzenetére
Köszönöm a linket. Ezek szerint nincs rögzítve a vinyó a gépben, de ha nem cipelem, akkor elvileg nem lehet baja. Esetleg egy kétoldalas ragasztóval megpróbál egy-két kisebb ponton fixálni az SSD-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest