Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Czo

addikt

válasz Aszpirin #46800 üzenetére

Most ketto, total ellentetes vilagot probalsz tok foloslegesen osszemosni. A konzumer vilagot nem erdekli, hogy mi megy a gyartasban, ahogyan azt a vilagot sem, hogy mik az igenyek a konzumer oldalon. Az Apple sem akar a gyartasba iMaceket meg Mac Miniket kuldeni, otthonra akart szamitogepet adni (se a Google Chromebookokat vagy Androidot futtato eszkozoket). A ketto vilag teljesen fuggetlen egymastol. Sott, ez megint jo pelda az osszeferhetetlensegre. Tegyuk fel, hogy van egy lassan elavulo, nagyfelbontasu kijelzovel rendelkezo eszkozod, legyen ez olyan, mint az enyem, azaz legyen neki egy 12.3"-as kijelzoje, ehhez 267 PPI pixelsurusege (direkt bebootoltam es megneztem, hogy a Windows 11 default skalazasa ezen 200%, az eszkoz gyarilag Windowssal erkezett). A HiDPI es az UI scaling nem ma jelent meg a Windowsban, de mondhatjuk, hogy kb 10 eve megvan hozza a tokeletes rendszer szintu tamogatas. Megis sikerult 2023ban belefutni, hogy egy ugyviteli szoftver (amely atkivan fejlesztett, megfelel az osszes NAV feltetelnek, par hetes volt csak az akkor hasznalni kivant verzio) keptelen volt arra, hogy normalisan jelenjen meg a monitoron es ignoralva a skalazasi beallitasokat, 1:1 allapotban, huvelykujj meretu ablakkal jelent meg a kijelzon (nyilvanvaloan olvashatatlan kontenttel). Ja, ezt ellenoriztem 2024-ben is es 2025 elejen is, az akkori verziok se voltak jok. Ha nem lennenek tamogatva ezek a regi, elavult API-k, akkor a fejleszto ra lenne kenyszeritve, hogy a modern kornak megfelelo binarist produkaljon, de mivel nincs ilyen kenyszerito ero, mint az Apple platformjan, igy teljesen valid dolog hogy talalkozol egy alkalmazassal, ami egyszerre modern (hiszen friss build) ugyonakkor elavult (ozonviz elotti API-k hasznalata). Szerencsere, az Apple egyik platformjan se tudnad ezt megtenni.

Új hozzászólás Aktív témák