Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hibavissza

veterán

válasz Czo #40447 üzenetére

Na remélem rájöttem mi volt a gond. MacOS azt csinálja, hogy nem a bitmélységet csonkolja, hanem elkezdi tömöríteni a jelet. 4:4:4 helyett tolja a 4:2:0-át, de megtartja a bitmélységet és fps-t.
    PS-ben kikapcsoltam minden ditheringet és kapcsolgattam a gradienesek alatt a bitmélységet. Ügye a monitornak adatott HDMI 2.0 nem tudja a 2K 10 bit 144 Hz-et, mégis smooth volt a gradiens. Pedig emlékeim szerint a Win az FRC-t lőtte le a 8 bit mellől elsőnek.
    Nah, most átköltöztem TB3–DP1.4 kábelre. Az papíron már tudja a sávszélt és a monitornak megkegyelmeztek anno a marketingesek és 1.2 helyett 1.4 portot kapott.

Így van tömörítetlen 10 bitem és freesyncem 48 és 144 Hz között. Lehet inkább fix 144-en hagyom, mert durván rángatja a frekit. Dolgozik rendesem a kis Macmini. Cserébe a második külső SSD-m leköltözött a TB3 portról — azon van ügye a monitor — az 5 Gbps USB A portra. Nem tudom miért nem fért már bele az USB 3.2 10 Gbps port. Vagy a HDMI helyett egy DP. Csak hogy érezzük, hogy olcsót vettünk.... :W Ez a gond nem a 8 GB RAM.

Szerintem megtartom ezt a monitort. Gondolkoztam egy 5K képes kijelzőn, de a fix 60 Hz-et nem bírnám már megszokni.

Új hozzászólás Aktív témák