Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parson

addikt

válasz hibavissza #40312 üzenetére

'ki is oktatsz bárkit az elképzeléseidről'
    Khm... nem elképzelésröl van szó, hanem mérnöki szakmáról. A kalibrálás a gépészmérnöki területen belül mindenhol ugyanazt jelenti, nem csak autóiparon de monitorgyártáson belül is. Itt jön már megint elö, hogy fölöslegesen ereszkedem le egy vitára egy hozzá nem értövel...

'Mivel a monitort egy referencia értékhez próbáljuk közelíteni kalibrálás során, így ez a "beállítás" márpedig kalibrálás lesz'

Nos itt bukik ki a lényeg, miszerint még mindig nem érted mit jelent a kalibrálás, és miért nincs igazad. Tehát szerinted minden referenciaértékhez való közelítést lehet kalibrálásnak hívni. Áttételesen is? Sajnálom, de amíg nem érted a különbséget, és az etalon fogalmát addig nincs miröl beszélni. Te nagyon erösen kevered a szezont a fazonnal. Írtam h inkább olvass utána az alapoknak. Ez van...

'meghatározott kódot próbálja színekkel definiálni a felhasználó felé, ahogy a tolómérő a 8-as anya dimenzióit fordítja számokra az autóipari szalagmunkásnak.'
    És ennek mi köze a kalibráláshoz? SEMMI. Ezek már nem kalibrálási hanem felhasználási / mérési szintek.

OLVASS utána, h mit jelent a kalibrálás, és értsd meg. Vagy én írjam le itt neked, amit iskolában is oktatnak? Kezdésként linkeltem már egyet, linkelhetnék még megannyit, google-lel te is találsz, vagy bármelyik müszaki egyetem gépészmérnöki karán a méréstechnikával foglalkozó tanszéken is okosodhatsz.

Befejeztem, mert ezt abszolut OFF téma itt, és te semmit nem értesz a leirtak alapján a kalibráláshoz, csak kevered a szezont a fazonnal.

Új hozzászólás Aktív témák