- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- iPhone topik
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Bemutatta a Tecno a Pova Curve 2 5G-t
- Januárban csak az Apple tudott érdemben növekedni Kínában
- Újabb tanúsítványt kapott a Poco X8 Pro Max
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petrisz
tag
Mostani maceket nem követem, de van néhánny apró dolog az életemből a Mac kontra PC vallásháborús témában.
Anno 91-ben használtam Mac-et. A Mac már akkor is tudott valami multitaszk félét, mikor PCken mindenki DOSt nyomott. Akkoriban már volt 7-es verziójú oprendszer, aminek a GUI-ja az akkor még hírből sem létező Win95-nél is jobb volt, nemhogy az éppen elterjedni akaró Win3.1-nél. Akkoriban a Maces OS atomstabil volt, és csak amiatt sikerült meggyilkolnom szegényt, hogy resource editorral nekimentem a systemnek
Akkor azt láttam, hogy a PCt egyszerűen össze sem lehet hasonlítani a Maccel, annyival jobb volt mindenben. Grafikai programokban olyanokat művelt real-time, amit PCn ha egyáltalán láttál, hát ahhoz hosszas számolgatás kellett előtte nagyon. A Mac-en működö WYSIWYG szöveg és kiadványszerkesztők voltak, míg a DOS-os Word egyszerűen rózsaszín meg zöld betűkkel jelölte, ha valami nyomtatásban bold vagy italic volt
A Macen egygombos egér volt, és mindent faszán meg lehetett csinálni, miközben a PCken háromgombos egér volt, de csak a Norton Commanderben kattintgatott vele az user, és azt is minek.
A másik apróság: van egy barátom, akitől sokat tanultam programozás terén. Annó lazán cserélte a PCs alaplapon az eldurrant kondit, DOS meg Linux meg Windows alól mikrokontrollereket programozott, hardver guru volt, GPL-es Linuxos szoftvereket faragott C-ben meg C++-ban. Most van egy két éves PCje, és azt mondja, annyira tele a töke a felpörgött PCs fejlődés kitermelte instabil és követhetetlen technológiákkal, hogy vesz inkább egy Mac-et
Pedig ő hardcore PCs volt valamikor. Lehet, én is veszek egy Mac-et inkább 
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- iPhone topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- További aktív témák...
- I7-5770R 16GB 256GB SSD Gigabyte Mini PC NUC / Beszámítás
- RTX 3060 Ti - Ryzen 7 3700X - 16 GB DDR4 3000 MT/s CL15 - 1 TB NVMe SSD
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- !AKCIÓ! GAMER PC AMD Ryzen 7 5800X3D/ASUS TUF Gaming B550M-PLUS/RTX 3070Ti 8GB/32 GB DDR4 3200 MHz
- Lenovo ThinkCentre M93p Tiny - Core i5-4570T/16GB RAM/0 SSD
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4431
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (238)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor azt láttam, hogy a PCt egyszerűen össze sem lehet hasonlítani a Maccel, annyival jobb volt mindenben. Grafikai programokban olyanokat művelt real-time, amit PCn ha egyáltalán láttál, hát ahhoz hosszas számolgatás kellett előtte nagyon. A Mac-en működö WYSIWYG szöveg és kiadványszerkesztők voltak, míg a DOS-os Word egyszerűen rózsaszín meg zöld betűkkel jelölte, ha valami nyomtatásban bold vagy italic volt
TigerCat