Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sweet122
tag
Hello!
Sajnos megint itt. Régebben már volt gondom a 2011-es Mac Minibe épített SSD meghajtón lévő ML-lel. Akkor végülis az lett a vége, hogy szervizben kötött ki, mert le kellett törölnöm mindent róla és nem engedte az újratelepítést. Az iSamuraiban volt a gép, ahol a srácnak is alig akart felmenni a Mavericks, de mivel barátnőm ment el a gépért, így bővebb infót nem kaptam. Hazaérve minden rendben ment egy ideig, de volt 1-2 fagyás, ahogy régebben is. Ez gyakorlatilag az egész rendszert lefagyasztja, a színes forgó az forog, de semmire nem reagál, ezért hátul kell kinyomnom a POWER gombbal. Most egyfolytában ezt csinálta, gyakorlatilag 10 percet nem tudtam eltölteni semmivel, mert lefagyott.
Három dolog jutott eszembe, ami előidézheti:1. Az SSD hibás. (Ezt tartom a legvalószínűbbnek)
2. A RAM hibás. Nem tudom, csak egy gondolat. Lehet annak nem ilyenek a jelei.
3. Túlmelegszik, és ezért kapcsol ki. Ez is csak egy tipp. Levettem az alját és furcsán forró volt a RAM és a ventilátor is. Lehet ez a normális..
Az előbb már odáig jutott, hogy szürke képernyőnél nem jutott tovább. Most egy MacBookból kivett, 10.7.5-ös rendszerrel megy a gép, külső winchesterről. Eddig így oké(10perc tapasztalat alapján).
Szerintetek is az �SSD lehet a baj? Mert akkor kiveszem és megválok tőle, maximum belerakom a MacBookból kiszedett vinyót és azt frissítem Mavericks-re. Lassú lesz, de legalább biztos. Esetleg valami egészen más? Létezik valamilyen ingyenes program, ami megmutatja, ha baj van a lemezzel? A Lemezkezelőben futtattam ellenőrzést, de nem írt hibát.
Köszönöm előre is a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer konfig eladó (Novabench Score: 3.880)
- Gamer : RTX 3080 10GB / 16GB DDR4 / Intel i5 12400 / 1TB NVME SSD /
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- ELADÓ Gamer Konfig
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

TigerCat