- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
Out
addikt
nah, mivel eddie303 nincs sehol, ezert talan velem is beered
szal, innen leszeded a neked megfelelo drivert: Bővebben: link
ezutan az X-bol kijelentkezel, atvaltasz konzolra (alt+ctrl+f1), bejelentkezel rootkent, beirod init 3, majd a letoltottot programot felinstallalod... rpm -Uvh --force fglrx-blablabla.rpm...., utana kiirja hogy mit csinalj, fglrxconfig... esetleg nem art egy modprobe fglrx, vagy insmod fglrx, ha ez is megvan akkor szepen visszamesz init 5-be, es elvileg muxik a kartyad -
Out
addikt
válasz
dr_strange #1437 üzenetére
nos a problema az, hogy a server ugyan linux, de a juzerek windozzal kapcsolodnak hozza, es ugy vegeznek a filekkal dolgokat...
-
Out
addikt
nah kezdjunk el komolyan foglalkozni a linuxal
Hogy lehet azt beallitani vagy mi kell ahhoz, hogy ha valaki torol egy filet akkor azt ne torolje veglegesen, hanem pl rakja be egy temp directoryba? hogy ha esetleg valaki direkt torol valamit akkor is visszalehessen hozni.. vagy erre ki milyen megoldast tud?
a masodik kerdesem a backup-al kapcsolatos, hogy tudom vagy mivel megcsinalni azt hogy pl minden ejszaka 11-kor mentsen le egy konyvtarat?
[Szerkesztve] -
Out
addikt
egyebkent teszteltem a progit tegnap is es ma reggel is, es arra jottem ra, hogy csak ugy mukodik jol, ha en online vagyok, es te nem vagy felveve hozzam, viszont te felveszel magadhoz, es ekkor en kapok egy ablakot, hogy hozzaadtal a kliensedhez es hogy megengedem-e, ha megengedem akkor rendesen fogsz latni, es nem offline leszek nalad... erdekes dolog
-
Out
addikt
Es ezt eddig miert nem tudtatok megmondani szegeny gyereknek? mar itt varakozik par napja
-
Out
addikt
-
Out
addikt
nekem is felmerult egy kis problemam... a kwrite-al elmentek egy szoveget ami tartalmaz ekezetes betuket, es ha utana megnyitom a kwrite-ba akkor eltunnek az ekezetek es csak ? vannak a helyukon... megprobaltam lementeni a szoveget tobbfele kodolasban, de sehogy nem kapom vissza az ekezeteket a betoltes utan... de az mcedit-be se lesz ekezet, sot az Emacs-ba se... mi lehet a problema??
-
Out
addikt
hmmm... erdekes, ez az elso probalkozasod hogy bemountolod ezt a vincsit? Esetleg nezd meg a /var/log/dmesgben hogy a vincsit milyen hd eszkoznek ismeri fel, majd nyitsz egy terminalt es beirod hogy mount /dev/hdx /vincsi (x= a dmesgeben felismert vincsi jele, a /vincsi meg egy konyvtarnev ahova akarod mountolni)
-
Out
addikt
azt elarulna nekem valaki hogy miutan a memoriam felzabalja egy program, akkor utana miert nem zabalja a swap-et? belassul piszkosul a rendszer es lekell lonom a programot, pedig meg van 900 mega swap.... illetve ha mar zabal akkor miert nem a swappal kezdi? Egyszer mar tudtam a valaszt ezekre, de elfelejtettem
-
Out
addikt
nem nyitok uj topikot ennek a szanalmas M$ probalkozasnak
Bővebben: link -
Out
addikt
Egy ujabb kerdes.... Ha az mplayerrel nem tudok belenezni egy file-ba, akkor van olyan progi amivel beletudok nezni pl. egy aviba?
-
Out
addikt
Nah, mar itt baszakodok ezzel a tv-outtal, es csak arra jutottam ha az XF86Configba a load ''glx'' kommentezve van akkor megy csak az X a monitoron es a TV-n is.... viszont igy a KDE hibakat dobal es ugye nincs 3D tamogatas se.... most szedek le regebbi drivereket es azokat probalom.... esetleg ha valaki tud segiteni en nem banom
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1216 üzenetére
Semmi baj, azt mar megoldottam, de akkor kerdezek mast...
A TV-n a kep csak akkor jelenik meg ha a glx-et kommentezem a config fileban... ha a glx engedelyezve van es a vidikartya osszevan kotve a tv-vel akkor meg ilyen hibat dob:
Symbol __glXActiveScreens from module
/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved! Symbol
__glXActiveScreens from module
/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdri.a is unresolved!
Erre esetleg valami otlet valakinek? -
Out
addikt
Nah, segitsegre lenne szuksegem.... tapasztalt tv-out-ost keresek... nvidia vidikartyat osszekotom a tv-vel es amikor elinditom az X-et akkor ugy nez ki a kepernyo, hogy a monitorn az egyik fele, a tv-n a masik fele, ez valami virtualis kepernyo lehet.... ebbe csak a gond ha berakok egy filmet es felrakom teljeskepernyore, akkor a monitoron teljeskepernyos lesz, de a tv-n meg semmi... forditva jobb lenne.
Tud valaki segiteni mit irjak az XF86Config-ba? Esetleg kuldene valaki egy mukodo config filet?
Option ''TwinView''
Option ''SecondMonitorHorizSync'' ''30-50''
Option ''SecondMonitorVertRefresh'' ''60''
Option ''MetaModes'' ''1024x768, 1024x768; 800x600, 800x600; 640x480, 640x480;''
Option ''TVStandard'' ''PAL-B''
most ez van beirva a configomba, de valami nem stimmel.... -
Out
addikt
válasz
barbikenje #1204 üzenetére
eloszor vin, utana linux... igy egybol benne lesz a bootmanagerben....
de ha forditva csinalod akkor sincs gond, csak akkor neked kell kezzel belemutened a bootmanager configjaba -
Out
addikt
válasz
dekoninck #1191 üzenetére
nos, esetleg ezeket probald meg konzolbol, SaX, SaX2, Xf86Config4, Xf86config.... ahany disztro annyifele parancs
gondolom azt tudod hogy a kis -es nagybetuk szamitanak, ugyhogy probalgasd oket, amig nem jon egy SuSe-s.....
mod: de a kezi beallitast is probald meg, az a legjobb szerintem...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
dekoninck #1189 üzenetére
hmmm.. ilyen megszolitasban is ritkan van reszem
nos, a disztrib azert szamit, hogy akik ide beneznek azok tudjanak segiteni ha olyat hasznalnak mint te... egyebkent a SuSeben asszem yast vagy yast2 van, abban nem lehet beallitani a kepernyot?
Vagy ha ott tenyleg nem megy akkor keresd meg az XF86Config filet, nemtom SuSeben hol van ( Fedoraban a /etc/X11-ben van) es ha pl mc-ben megnyitod akkor ebben a fileban nezd meg a Monitor Section-t, es ott nezd meg hogy mi az alap szinmelyseg es felbontas aztan modositsd ahogy neked tetszik....
[Szerkesztve] -
Out
addikt
esetleg amit kicsomagol azt nem a /usr/java konyvtarba teszi? mert ha igen, akkor annyi a teendod, hogy az egesz konyvtarra adsz jogot a juzereknek (chmod 777), majd bemesz a mozilla plugin konyvtaraba es letrehozol egy linket (ln -s /usr/java/......./libjavaplugin_oji.so libjavaplugin_oji.so), aztan orulsz
-
Out
addikt
Nah, tegnap felraktam winex ala a Half-Life-t, es OpenGL vezerlovel nagyon szepen ment 1024x768-ban, viszont ha valtani akartam Direct3D -re akkor akaramilyen felbontast valasztottam azt irta hogy a videokartyam nem tamogatja, ez mitol lehet?
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #1047 üzenetére
Nah annyira elvoltam foglalva massal, hogy elfelejtkeztem errol
Tehat az a problema hogy miert nem indul el egy directx-es jatek se? Nem hiszem el ,hogy csak akkor fut egy dx-es jatek ha azt elotte windozra feltelepitem es utana atmasolom linuxra, mert akkor semmi ertelme az egesznek..... -
Out
addikt
válasz
eddie303 #1045 üzenetére
Hat a Quake 3 WineX-el ugyanugy fut, mint az R9100-esemmel, szal nekem tokeletesen megfelel... amugy amilyen topikokat lattam az FX5200-esrol ott csak a 64bit-est szidtak, jo mondjuk tavalyi topikok voltak, de ez meg 128 bites, szal en megvagyok vele elegedve....
Te WineX-el nem foglalkozol ugye? mehetek at egy masik forumra, mert itt nem tudnak nekem valaszolni
[Szerkesztve] -
Out
addikt
az nvidia kap tolem egy pirospontot a jo drivere miatt
vegre tudom a moncsit 100hz-en hajtani...
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #999 üzenetére
Jojo, tudom hogy a google-n megvan, de ha esetleg nincs netem, es en szeretnek beirni egy modulet a modules.confba, akkor a devices.txt? Es ha ott nincs is benne? pl. tegnap felraktam a nvidia drivert, es az alapbol nem irja be magat a modules.conf-ba, na most ezt en hogy adjam meg neki? (tudom hogy 195-os a szama, de magamtol erre honnan jojjek ra??)
-
-
Out
addikt
válasz
eddie303 #990 üzenetére
vagy ez?
Bővebben: link
mod: nana, ne szidd a multamat
[Szerkesztve] -
Out
addikt
-
Out
addikt
koszi nektek, sikerult megoldani
az XFree86configba atkellett irni az nv drivert, nvidia-ra es betolteni az nvidia modult... azert csak rajottem -
Out
addikt
Help me!!
megvettem az FX5200-est, de az istennek se tudom megcsinalni a glx-et... hiaba installalom fel a drivert ilyen hibauzenetet kapok a glxinfora:
name of display: :0.0
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Error: couldn't find RGB GLX visual
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21 16 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x22 16 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Szegmens hiba
Tudja valaki ezt mi okozza?
Esetleg lenne valaki oly szives es leirna hogy kell felrakni a nvidia drivert, lepesrol-lepesre?
elore is koszi -
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest