Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alvarezlopez

tag

válasz Jester01 #23440 üzenetére

Azt sem tudom, megmondani amúgy, hogy elindult -e rendesen az OS, csak a kijelző villogott feketén. Semmit nem lehetett csinálni. Vagy ha igen akkor azt mind vakon. Próbáltam többször újraindítani, de nem segített semmit.

• alvarezlopez

tag

válasz spammer #23425 üzenetére

Elég mélyen utánaolvastam a két disztrónak, amiket javasoltál. A választásom az Antergosra esett, sőt majdnem Arch Linux lett belőle. De a telepítési dokumentáció felénél úgy döntöttem, hogy ez utóbbit halasztom. Majd egy év múlva ha lesz bennem megint elég craft valami újra. Most egyelőre nagyon leszívott az a sok informálódás, amit úgy összességében a linuxba fektettem az elmúlt hetekben.

Nem volt könnyű egyébként az Antergossal sem a kezdet, először az nvidia driver telepítésnél hazavágtam az oprendszert úgy ahogy van, mert azt olvastam, hogy le kell törölni "mesa-libgl" csomagot, de sajnos ebben a doksiban, nem írták, hogy az nvidia csomag nem tartalmazza az nvidia-libgl -t. Na mindegy. Másodikra nem felejtettem ki és összejött :D Zárójelben megjegyzem annyira, hogy az nvidia-libgl telepítésénél fel is ajánlja, hogy lecseréli a "mesa-libgl", azaz nekem már nem kell törölgetni.
    Ja és mindezt terminálból, mivel a Pamac (Add/Remove Softwares) tegnap óta nem működik az új pacman5 miatt. Erre is csak azért jöttem rá, mert a Live USB demójában elindult, de a feltelepített (frissített) rendszeren már valamiért nem akart működni.

Na lényeg, ami lényeg nem akarok túl sokat offolni. Annyi, hogy kezdem megízlelgetni az Arch pikantériáit, és amilyen idegesítő, annyira szerethető a rendszer :D Szóval kösz az ajánlást, baromira bejön a disztrónak a szellemisége, működése. Azt hiszem, most maradok ennél egy darabig.

• alvarezlopez

tag

Sziasztok!

3 hónapja használok Linux Mint 17.3 -at, miután novemberben sikeresen elkaptam a CryptoWall 4.0 -t. Olyan ember vagyok, aki mindig gőgösen megmosolyogta, azokat akik ehhez hasonló dolgok miatt panaszkodtak. Erre tök váratlanul én is bekaptam, ne kérdezzétek hogyan. Próbáltam visszakeresni mikor vétettem, különböző logokban, de nem sok sikerben volt részem, hagytam is a fenébe. Na mindegy ez csak egy amolyan zárójeles bevezetés, hogy elmondjam, hogy tértem át Linuxra.

Viszont, amiért most ide írok, az az hogy tudnátok -e ajánlani olyan disztribúciókat, amelyek rendelkeznek, olyan "Software Center" -el, ahol nem 2 éves appok vannak. Mert baromi idegesítő, hogy azok a szoftverek amiket rendszeresen használok, leszámítva a FireFox-t, egytől egyig nekem kellett buildelgetni, mert ugyan az appcenterben ott van, de olyan régi verziók amelyek, kb. semmivel nem kompatibilisak már, vagy iszonyat buták.

Egyébként ezt leszámítva kifogástalannak tartom a rendszert és imádom, jó ideig nem akarom látni a Windowst. Egyetlen dolog, ami hiányzik az tényleg a naprakész programok elérése gombnyomásra. Sajna a ppa -s megoldásra, nem minden program esetén találtam lehetőséget, pedig az lenne az igazán szép.

Új hozzászólás Aktív témák