- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvarezlopez
tag
válasz
spammer #23425 üzenetére
Elég mélyen utánaolvastam a két disztrónak, amiket javasoltál. A választásom az Antergosra esett, sőt majdnem Arch Linux lett belőle. De a telepítési dokumentáció felénél úgy döntöttem, hogy ez utóbbit halasztom. Majd egy év múlva ha lesz bennem megint elég craft valami újra. Most egyelőre nagyon leszívott az a sok informálódás, amit úgy összességében a linuxba fektettem az elmúlt hetekben.
Nem volt könnyű egyébként az Antergossal sem a kezdet, először az nvidia driver telepítésnél hazavágtam az oprendszert úgy ahogy van, mert azt olvastam, hogy le kell törölni "mesa-libgl" csomagot, de sajnos ebben a doksiban, nem írták, hogy az nvidia csomag nem tartalmazza az nvidia-libgl -t. Na mindegy. Másodikra nem felejtettem ki és összejött
Zárójelben megjegyzem annyira, hogy az nvidia-libgl telepítésénél fel is ajánlja, hogy lecseréli a "mesa-libgl", azaz nekem már nem kell törölgetni.
Ja és mindezt terminálból, mivel a Pamac (Add/Remove Softwares) tegnap óta nem működik az új pacman5 miatt. Erre is csak azért jöttem rá, mert a Live USB demójában elindult, de a feltelepített (frissített) rendszeren már valamiért nem akart működni.Na lényeg, ami lényeg nem akarok túl sokat offolni. Annyi, hogy kezdem megízlelgetni az Arch pikantériáit, és amilyen idegesítő, annyira szerethető a rendszer
Szóval kösz az ajánlást, baromira bejön a disztrónak a szellemisége, működése. Azt hiszem, most maradok ennél egy darabig.
-
alvarezlopez
tag
Sziasztok!
3 hónapja használok Linux Mint 17.3 -at, miután novemberben sikeresen elkaptam a CryptoWall 4.0 -t. Olyan ember vagyok, aki mindig gőgösen megmosolyogta, azokat akik ehhez hasonló dolgok miatt panaszkodtak. Erre tök váratlanul én is bekaptam, ne kérdezzétek hogyan. Próbáltam visszakeresni mikor vétettem, különböző logokban, de nem sok sikerben volt részem, hagytam is a fenébe. Na mindegy ez csak egy amolyan zárójeles bevezetés, hogy elmondjam, hogy tértem át Linuxra.
Viszont, amiért most ide írok, az az hogy tudnátok -e ajánlani olyan disztribúciókat, amelyek rendelkeznek, olyan "Software Center" -el, ahol nem 2 éves appok vannak. Mert baromi idegesítő, hogy azok a szoftverek amiket rendszeresen használok, leszámítva a FireFox-t, egytől egyig nekem kellett buildelgetni, mert ugyan az appcenterben ott van, de olyan régi verziók amelyek, kb. semmivel nem kompatibilisak már, vagy iszonyat buták.
Egyébként ezt leszámítva kifogástalannak tartom a rendszert és imádom, jó ideig nem akarom látni a Windowst. Egyetlen dolog, ami hiányzik az tényleg a naprakész programok elérése gombnyomásra. Sajna a ppa -s megoldásra, nem minden program esetén találtam lehetőséget, pedig az lenne az igazán szép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest