-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
bambano #28351 üzenetére
Köszönöm szépen a bővített magyarázatot, így már értem a 2-es kérdésemre vonatkozóan.
..de van-e valakinek válasza az első kérdésemre (ne kelljen visszakeresni: )
1.,
Ubuntunál - vagy, tőlem disztri-semleges megoldás is lehet - van valami olyan lehetőség, mint a Windows-nál a WSUS, azaz, hogy egy felületen látnám 4-5 vagy akár 125 telepített példány frissítési állapotát?Ha nincs: hogyan lehet 10-nél több Linux-os gépet menedzselni, üzemeltetni, mi a gyakorlat erre?
-
MrCsiT
addikt
válasz
bambano #28349 üzenetére
Ha belinkeled kérlek, máris megteszem.
- Ahogy én nézem, nemigen van neki.
ám, ha azt veszem, hogy a futtatott kliensre szeretnék bejutni - és ennek az egyik akadálya vélhetően az Xrdp/Xorg beléptető megoldás, amiben én mire megadom a jelszót, addigra a háttérben a kliens már bőven túljut a booton szerintem és a háttérben a user/pass ablakkal várakozik - gondoltam elképzelhető, hogy más is jár ebbe a topicba a haladók közé aki használ Linux-ot ezzel a megoldással, és szüksége volt már előcsalni a Grub képernyőt, azért írtam éppen ide.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
A kezdő-topicból ide lettem irányítva az első kérdésemmel, de azóta van még egy, tehát:
1.,
Ubuntunál - vagy, tőlem disztri-semleges megoldás is lehet - van valami olyan lehetőség, mint a Windows-nál a WSUS, azaz, hogy egy felületen látnám 4-5 vagy akár 125 telepített példány frissítési állapotát?Ha nincs: hogyan lehet 10-nél több Linux-os gépet menedzselni, üzemeltetni, mi a gyakorlat erre?
2.,
Az itt részletezett jelszó visszaállításhoz a GRUB Loading screen-t hogyan lehet a Hyper-V alatt telepített 19.04-es Ubuntu alatt elérni, tudja valaki?(A "nyomj ESC-et" valahogy nem annyira akar működni..)
radi8tor: "Kitörölni nem akarom, mert akkor oda a BCP" - erre a normál megoldás általában a másolat készítése, és azt követően már akárhogyan szerkesztheted az eredetit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Minecraft
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest