Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
válasz
Toni_boy
üzenetére
ha lokálisan lépnek be a gépre, akkor elvileg meg kellene jegyeznie ezeket a beállításokat, de ez innentől kezdve XP kérdés
[link] a samba howto, official, van benne egy példa small office konfig, az alapján biztos lehet vele valamit kezdeni, ebből kiderült hogy Domain controller is... kellemes bogarászást a válasz valahol ott van a konfigbeállításokban
ja, és egy uccsó tipp, nem lehet hogy megva a default profile-juk, de a szerveren nincs joguk írni a profile-t tartalmazó file-t? foggalmam sincs hogy működik ez de nálam a problémák 80 százalékának az oka a disk írási jogokra vezethető vissza -
rokefeller
senior tag
válasz
Toni_boy
üzenetére
nem teljesen értem a problémád, nem is nagyon értek a samba-hoz, de ahogy ismerem, az egy sima file és printer szerver... nos, ahogy tudom a windows a beállítások egy részét lokálisan tárolja, a szerveren az active directory-ban tárolódnak a domain user beállítások, és a kettő mixe érvényesül, szóval szerintem a samba amennyiben nem domain kontroller is, akkor nem ő a ludas... ha tévedtem, javítsatok ki
és a szokásos nyígásom, xp-s desktopokhoz win2k3 szerver, suse szerverhez suse linux enterprise desktop,; egy iskolai hálózatnál nem kell mindkettő előnyeit ötvözni... és még annyit hogy a rendszergazdák azért kapnak fizetést hogy az ilyen problémákat megoldják, szal az ember szivesen segít, de nem keres helyetted utána, és puszta jóindulatból nem végzi el helyetted a munkád
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Apple iPhone 6S Plus 32GB Rose Gold Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest