- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
Raynes #23605 üzenetére
Csak neked kiemelem a lenyeget: Kep
Nagyobb esellyel fog talalni egy gdisk-et a taroloban mint mondjuk egy frissebb util-linux-ot (feltetelezem hogy rendszeresen updatel).
Az hogy neked vagy nekem megy Arch nem jelenti hogy masnal is igy van. Amugy nem tudom hogy jelenleg mennyire stabil a GPT tamogatas fdiskben, errol valami linket tudsz adni? -
togvau
senior tag
válasz
Raynes #23597 üzenetére
De hozzá lehet férni, csak a fájlok egyes részleteiben más van mint ami hardveres dekódolásnál kiolvas...
csinálok egy sdiff-et az eredeti fájl, és a titkosított hdd-n lévő másolata között, és azt írja, hogy nem egyezik. Szoftveres módot használva, pedig egyezik...
Gondolom a hw kódoló drivere bugos. -
togvau
senior tag
-
válasz
Raynes #23542 üzenetére
Na sikerült nagy nehezen, de el kell mondanom, hogy 20 éve telepítek gépeket de ilyen fostalicska idióta bootmenüt még nem láttam! Egy komplett logikai játék volt bootsorrendet megadni.......
Egyébként, azért sem maradhat semmiképp a manjaro mert a gép tulaja még a Windowshoz is noob, ráadásul játszani akar. Most közölnöm kell vele, hogy jobb ha vesz egy gépet mert erre igen sokat kéne költeni, annyira gyenge. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Raynes #23542 üzenetére
No meg mennyi pluszmunka és idő felküzdeni a W7 SP1 óta kiadott valami 200+ frissítést is a gépre, rémálom. Biztos a Linux a bonyolult meg a nem felhasználóbarát, de érdekes módon ott pl. másfél giga frissítés lemegy 10 perc alatt egy mai gépen és nem is kell beiktatni több újraindítást a folyamatba... Azt a fél órát, órát nem is említve, amíg egyáltalán megtalálja a frissítéseket egy W7.
-
válasz
Raynes #23514 üzenetére
"A linuxos kernel sokkal jobb az erőforrások szétosztásában, mint a vindózeré. Ugyanez a helyzet a többszálú programok futtatásánál"
o maj gad -- a Linuxnak sok elonye van, de a teljesitmenyhez ennek semmi koze, mindketton csontig ki lehet hajtani a hardvert, termeszetesen.
-
Jester01
veterán
válasz
Raynes #23446 üzenetére
Gugli szerint az fps-el átváltod másodpercre és az pontos lesz.
"If you are using a recent version of ffmpeg (> 2.1), transcoding (that is, using anything but -c:v copy), -ss will always be frame-accurate."Azt meg simán le tudod kérdezni a folytatás előtt, hogy eddig mennyi kocka van kész (biztonság kedvéért levághatsz valamennyit a végéről).
-
brickm
őstag
válasz
Raynes #23374 üzenetére
Szia!
Hibernálásban nem gondolkodtál erre az időszakra?
Én mindig hibernálom a rendszert így visszahozható a processek jórésze.
Van pár, amit nem lehet...de ritka.NagyZL
Nézz meg egy másik tutorialt is. Ezeknek működnie kell javarészt.Más:
Backbox telepítő újabban telepítés végén ceash-el áll le és onnanstól nem is bootol....miafene lelte vajon...?! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
válasz
Raynes #23204 üzenetére
Eleg sok oldalra bekukkantottam, a kerdest azert itt tettem fel, mert egyiken sem volt olyan helyzetre szolgalo megoldas, amiben en vagyok. Mindenhol a pv-t teljesen kihasznalo vg-k voltak, nalam viszont van egy nagy spare terulet az lv-k utan. Namost, ha van meg spare teruletem, mi a helyzet a filerendszerekkel? Minden leiras shrinkeli a filerendszert, de nalam ezt nem latom szuksegesnek, viszont momentan nincs lehetosegem backupra, ezert kozeledek ovatosan a muvelethez.
-
syler123
veterán
válasz
Raynes #23197 üzenetére
Rejtély vagy sem, csak az oldja meg, közben újraformáztam a hdd-t, mert a Swap-ot lehagytam már idegességemben, utána visszaállt a naplózás és megint read-only volt, kilőttem a naplózást és újra működik.
Erre is teljesen véletlen jöttem rá, mert kb már mindent kipróbáltam, semmi más nem segített. Már legalább tudom mit kell tennem legvégső esetben.
-
válasz
Raynes #23127 üzenetére
Eleinte én is összekevertem magam King Unique-kal, de utána hamar feltűnt, hogy utóbbi hsz-ei szakszerűbbek! Őt már ismertem még a meghajtós topikokból, ha jól emlékszem, én inkább laika vagyok minden topikban, ettől még gyakorta belepofázok a témákba.
Az egyéni pofa tényleg elég nagy herce-hurca, legalábbis nekünk mezei fórumozóknak!
Raynes amúgy honnan jött?
(huha, mennyi uff gyűlt össze, kapunk a furkósbottal rögvest) sorry Vladi főnök
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Milyen házat vegyek?
- Drón topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest