- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hasonló tapasztalat. Gagyi alsópolcos noti 2db usb port egymás mellett, az egyik 3-as a másik csak 2-es. A 2-esbe egérjeladó a 3-asba egy usb hdd. Amint felpörög a disk vagy elindul rajta egy művelet az egér el kezd laggolni. Nem akartam hinni a szememnek először, elemet is cseréltem az egérben. Usb vinyó eltávolítás után a jelenség megszűnik.
-
törölt tag
válasz CPT.Pirk #34273 üzenetére
Persze, csak azért mondtam. Ha egy ilyen művelet közben "kotlik" meg végképp, akkor nincs tovább. Viszont, ha túl él egy dd image mentést, akkor végtelenségig lehet próbálkozni.
Tudom a szükség is nagy úr. Nincs mindig épp elég szabad hely valahol, egy ekkora image-nek sem. -
törölt tag
válasz urandom0 #33002 üzenetére
Na álljunk meg egy szóra!! A pure Arch csomagkezelője a
pacman
! Semmi nem kényszerít arra, hogy AUR csomagokat használj! Apacman
-nek van egy grafikus frontendje apamac
. Amit feltehetsz apacman
-el. Az AUR csomagok kezelésére van legalább 5 paracssoros megoldás (Trizen
,Pacaur
,Yay
és sorolhtnám). Ezek mindegyike más és más egy kicsit, lényegtelen.Soha nem lesz az Arch-ban összehegesztve semmi, semmivel! Neked kell hegeszteni, salakot verni, új pálcát betenni!!!
Ami más disztróban szokás az itt nem! Ennyi.
-
törölt tag
válasz urandom0 #33000 üzenetére
Úgy, hogy az Arch egy más világ. Ennyi.
Ha akarod az Arch-ba is belegyógyíthatod a PackageKit-et, ha akarod. Csinálhatsz rá AUR vagy GIT megoldást, aztán vagy fogják használni vagy nem.
Soha nem értettem, miért kéne egy egységes kaptafa minden disztrónak.
Te most valami ilyesmit hiányolsz. Szerintem. Vagy nagyon elbeszélünk egymás mellett. -
törölt tag
válasz urandom0 #32998 üzenetére
Minden disztró különutas, hiszen különböznek egymástól. Arch-on rád van bízva milyen DE-t WM-et raksz össze magadnak. Minden a rendelkezésedre áll. Az Arch alapúak megcsinálják helyetted a nagy munkát. Emiatt is olyan jól dokumentált az Arch Wiki, nagyon részletes.
Az Arch erről szól, semmi többről. Nem kell úgy kezelni, mint egy Ubuntut vagy Debiant vagy Fedorat.
Sok belefeccölt időt kíván, ha van eredmény örülsz. Ha nincs kitartás úgy is vissza váltasz valami másra. -
törölt tag
Neked nem valami olyan cucc kéne, ami akár egy valamilyen HDD-n lévő ISO-t be tudna bootoltatni? A Puppy-ék valami ilyesmivel operálnak, csak Ők frugal telepítésnek hívják. Holott nem telepítenek, csak egy live iso-t bootoltatnak a rendszer betöltőjükkel. Nem emlékszem a nevére, de egyszerűbben megoldja, mint egy Grub.
-
-
törölt tag
válasz fatpingvin #31915 üzenetére
Ez konkrétan az
/etc/grub.d/40_custom
szkriptje. Ennyi a futtatandó rész benne, a többi komment.
Piszkálja már régóta a csőrömet, hogy az Elementary-ban nem tudom 30s alá venni a grub timeout értékét.
Hiába írom át az/etc/default/grub
-ban, nincs változás.
Pedig a/boot/grub/grub.cfg
-ben átíródik az aktuális szakasz.
Viszont előtte van egy szakasz:terminal_output gfxterm
set timeout=30
értékkel.
Ha ezt a fenti értéket átírom 10-re, mint amennyit be szeretnék állítani.
Asudo update-grub
után valami vissza írja 30-ra.
Tudom a 40-es custom szkript nem fut, ki van kommentelve a grub.cfg-ben. De a tartalma, így tudatlanul nekem egy 30s értéket sugallt.
Valami nem engedi a timeout-ot átírni és még grub.cfg-t is visszaállítja.Túrtam a netet, de még az Elementary git lapján se nagyon győztek meg, hogy értik-e egyáltalán mi a baj.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a sor valójában mit csinál?#!/bin/sh
exec tail -n +3 $0
Valahová beír egy 30s értéket? -
törölt tag
válasz Sub-ZeRo #31724 üzenetére
Gondoltam, azért is kérdeztem. Ilyen esetben mindig dual boot lesz a végeredmény, még ha nem is akarod. Az ubin lefut az os-prober és felveszi a grubjába a többi os-t amit talál a rendszeren.
Gondolom az ubi grubját akarod kihagyni gépindításkor, hogy egyből a win bootoljon.
2 féle képpen tudod kihagyni a grubot a folyamatból.
1: Az uefi/bios-ban első helyre teszed és lefixálod a Windows boot managert.
2: Az ubit telepítés után átkonfigolod uefi boot-ra. Ilyenkor nem lesz grub, közvetlen uefi boot lesz és csak az alaplap uefi menüjében választassz (F12 boot menü). Ez körülményesebb és plusz munka.
3: Itt megmarad a grub, de manuálisan vagy a grub-customizer programmal az ubiban módosítod a grubot és a Win-t teszed első helyre.Én az elsőt csinálnám, a legegyszerűbb, legkevesebb melóval jár. Akkor amikor tényleg kell az ubi. Előhívod a boot választó menüt és rányomsz az ubira.
Egyébként, ha ki is vennéd az M.2 ssd-t a telepítésig, az is ideiglenes lenne. Elég lenne egyszer elindítani az ubit és ha kernelt frissít, akkor default lefut az os-prober is és máris ott lennél a nem kívánt állapotnál.
-
törölt tag
válasz Sub-ZeRo #31267 üzenetére
Több évnyi használat után bátran ajánlom az MX-et. Nagyon megkedveltem ezt a disztrót. Annyira, hogy az Arch mellett ez tartottam csak meg a disztróhopperkedésből. Mindkettőn Xfce-t használok, az MX-nek van egy Fluxbox konfigja is, ha még soványabb GUI kellene, mint az Xfce. Nagyon könnyen telepíthető a repójukból.
Az MX repói elég lassúak, ne lepődj majd meg, ha a nagyobb csomagok kicsit lassabban jönnek majd le. Ez utóbbit tudom csak említeni, aminek van egy kis negatív fennhangja. -
-
törölt tag
Ó, de türelmetlenek vagytok. A CentOS fejlesztője még csak nem rég adta el az egész hóbelevancot nevestűl, repostul. Pár napja forkolta önmagát másnéven, még a kódbázist sem húzta át teljesen. Jó munkához idő kell!
-
-
-
törölt tag
válasz Jester01 #30612 üzenetére
Ezt tegyem be egy futattható fájlba?
Nem fontos ütemezni, elég ha manuálisan elindítom és valamikor leállítom. Meg másik szolgáltató sebességét is akarom mérni, akkor másik fájlba irányítanám és előtte SIM kártyát is kell cserélnem. A lényeg az lenne, hogy napszakonként 3-4 órát tudjak mérni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Vacilláltam, hogy ide vagy a kezdőbe tegyem fel a kérdést. Kezdőnek nem mondanám magam, meg a kérdés sem kezdő szint. Bár amit meg szeretnék csinálni abban kezdő vagyok.
Speedtest cli-vel szeretnék sebességet mérni. A program fenn van, működik terminálban. Egyszeri lefutással. Innen jön a gyakorlatlanságom, ebben kéne segítség.
Azt szeretném, hogy 5 percenként fusson le egy speedtest és a mérés eredményét írja ki nekem egy szöveges fájlba, amit előre létre hoztam.[14:34-p okt 02 lati@dell ~]$ speedtest
Speedtest by Ookla
Server: Nessus GmbH (10G Uplink) - Vienna (id = 3744)
ISP: Hutchison Drei Austria GmbH
Latency: 19.94 ms (6.89 ms jitter)
Download: 14.56 Mbps (data used: 12.9 MB)
Upload: 11.19 Mbps (data used: 12.3 MB)
Packet Loss: 0.0%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/ceb6b48c-e801-4e6c-8981-ba1d61dbef51
[14:38-p okt 02 lati@dell ~]$
Konkrétan ezt szeretném minden mérés után egy fájlban látni, szépen egymás alatt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CPT.Pirk #30565 üzenetére
Mármint ez egy EliteBook 830 G5, Core i5-8350U procival?
[link]
Nincs kizárva Linux inkompatibilitás, mert csak Win10-el vagy nélküle MS-DOS-al volt kiadva.
A rajta lévő Win7, ami érdekes kérdéseket vet fel. Hogyan működött kifogástalanul, mikor csak Win10 drájverek vannak hozzá?
Vagy valamit nem jól néztem. -
törölt tag
válasz Dißnäëß #30242 üzenetére
Vagy figyeljen oda, hogy ne legyen benne. Az ilyen multi-boot készítő csodáknak is van egy saját grubjuk vagy valamilyen indító alkalmazásuk, amibe fel vannak véve a pendrájvra tett telepítők. Hiszen abból tud választani, hogy melyik telepítőt indítsa, ha bebootolt a pendrájvval.
Egy grub update vagy grub install meg default tartalmazza on állapotban az osprobert. -
törölt tag
Stressz tesztet keresek Ryzen3 2200G konfig meghajtásához. CPU/VGA/RAM/SSD kontexusban.
-
törölt tag
válasz samujózsi #29627 üzenetére
Ha az egyik ablakot kihúzod jobbra középre, a másikat balra középre a monitor széle felé markolással. Nem az lessz ami szeretnél? Két ablak függölegesen, szimmetrikusan illesztve,megfelezve a kijelzőt. Ehhez nem kell virtuális asztal sem.
Ezt mindegyik DE ablakkezelője tudja, max nem default, de biztos be lehet állítani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Követni szeretném a topikot, remélem ezért nem törlődik a bejegyzés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Google Pixel topik
- Synology NAS
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest