Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ledgeri #32442 üzenetére

Arról volt már szó, hogy ez mire kell neked?
    Úgy értem, biztonsági témákat tanulmányoznál, keresel valami sandboxot, amiben akár vírusos rendszert is futtathatsz, vagy csak szeretsz veszélyesen élni? Mert egyéb esetekre én is azt tudom tanácsolni, hogy a józan eszedet leszámítva nincs szükség ilyesmire.

Lenry: én ezt megtettem valódi bankossal is, mikor túlzásba vitte a hülyeséget :DD

törölt tag

Tönkrement a laptopom, egyelőre kénytelen vagyok egy ősi gépet használni. A tönkrement gép SSD-je szerencsére megmaradt, de a rajta lévő Ubuntu 22.04 nem indul el, gyanúm szerint azért, mert UEFI-s rendszer, a jelenlegi gépen meg még hagyományos BIOS van. Egyébként egy Lenovo T61, amennyire tudom, már 64 bites processzorral.
    Ha ezt rosszul tudom, akkor ennyi volt, mert a rendszerek biztosan 64 bites.
    Viszont van benne egy kis nehezítés: a / egy titkosított (LUKS) partíción létrehozott LVM köteten van.

Az én elképzelésem az lenne, hogy bebootolok egy live rendszert, cryptsetup open, felmountolom a /-t valahova, alá a dev, sys, proc fs-t, a /boot és a /boot/EFI partíciót (kihagytam valamit?) chroot, grub-install /dev/sda és mindenki heppi.
    Mit hagyok ki?

Esetleg arra van ötlet, hogy Ubuntu 22.04 live-t hogyan lehet GUI nélkül bootolni?
    Mert lehet, hogy a fent vázolt eljárás közben azért fagy le a rendszer, mert a VGA driver hibás. Az eredeti rendszer egy Windows Vista, hibátlanul működik, ebből gondolom, hogy nem hardver hiba miatt szívből.

Új hozzászólás Aktív témák