Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sagem MyX-8
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivivan
tag
válasz
bambano
üzenetére
"ugye azóta külön fájlrendszerre került a /tmp és a /var/www is, nodev,nosuid,noexec-cel mountolva? (értelemszerűen ha eddig nem így lett volna.)"
Nyilván nem. Menetközben ezt aligha tudnám megtenni. Igazából nem menetközben sem tudom, hogyan kellene...
És nem is értem, hogy miért jók ezek a szétbontások. Eddig mindig csak problémám volt a szanaszéjjel particionált vinyókból, mert az egyik partíción mindig elfogyott a hely, míg a többin szabad hely hegyek voltak...
Ezért ezen a gépen szándékosan egyetlen partíció van, hogy ne legyen gond abból, ha esetleg a szerver telepítésekor rosszul becsülöm fel, hogy melyik partíciónak mekkora hely kell."ugye azóta lekerült a setuid bit a mountról"
Most levettem, de nem értem, hogy ez milyen problémát okozhatott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő