- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz headhunter #17672 üzenetére
Utólag is fel tudod mountolni, látom van telneted. egy df parancsot is nézz, lehet, hogy megtelt a beépített memória. Az ilyen gépekben van egy kicsi sd vagy valami, oda kerül az fw.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz CPT.Pirk #17644 üzenetére
Kell egy upgrade vagy egy downgrade. debes csomagkezelővel nem tudom hogy kell cisnálni. Elvileg csak mesa drivert kéne frissítened valami testing tárolóból.
bambanő.....
De ilyen régi gépre legaszibb rendszer kéne szerintem, centos 5 pl.
-
Vladi
nagyúr
válasz h1ght3chzor #17584 üzenetére
Történt előtte valami? telepítés, hdd pakolászás?
(#17585) Speeedfire
repó nincs hozzá?
mod: aaaarh:
./configure --with-oci8=instantclient , /usr/lib/oracle
Ezt így adtak ki? Azért az eredeti kérdés is áll.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Speeedfire #17574 üzenetére
nana! Nana! link
Jó hát régi cikk, de lesz időm keresek még.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz Pszihonaranc #17498 üzenetére
Ezt de rég linkeltük már: link.
De szerinte még mindig fedorás vagyok. Meg susés.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Hát most na... Így vagyunk ezzel mi mind linuxos atisok.
Najó nekem megy szépen.A nyílt driverrel futhatnál még egy kört. Több más módszert is találtam a neten, hogyan kapcsolhatod ki.
Fogyasztásmérőd van? Mert azzal tudná egzakt módon ellenőrizni a kikapcsolást.Mindjárt nézek linket.
De ha nem modolok minek írtam ezt? Nomindegy.
Nem próbáltam ki, kicsit rizikós módszer, ha nem tudod mit csinál inkább skippeld, de én bepróbálnám: link
Ha géz van, dobsz egy resetet. Laptopon...
Ez alapján gyakorlatilag egy gombot megnyomsz és kikapcsol.
(#17436) Zoli133:
Anno azt mondta a linuxos világközösség, hogy a gyártó adjon dokumentációt, mi meg csinálunk drivert.
Hát atiék komolyan vették.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz polonic #17410 üzenetére
Az alapnak jó. Igazából az rhce vizsgát azok számára találták ki, akik rendszeresen red hattal dolgoznak, és a vizsga feladatokat már elve tudják. Inkább ilyen minősítés a munkájukról. Azt nem tudom pontosan, hogy milyen helyekre kérik ezt a vizsgát. De legtöbbször a munkahely szokta fizetni a dolgozóinak.
Ha te most tanulod, akkor egyelőre ne ez legyen a cél. Igaz, hogy van felkészítő vizsga, de az inkább ilyen ráhangolás. Akkor menj el, ha már mindent tudsz napi szinten használni a követelményeiből.
A technikusi inkább reális, hogy otthoni tanulással meglesz. De ha saját zsebre megy, akkor meg pénzkidobás.
-
Vladi
nagyúr
Hirtelen ezt a leírást találtam.
E szerint elvileg ki kell kapcsolni a Allow 103 character Joliet filenames opciót. Odébb a file system részen van a Generate Rock Ridge extensions és Generate Joliet extensions opciók. Ezeket meg be és úgy próbáld.
-
Vladi
nagyúr
válasz The Seer #17381 üzenetére
Szevasz! Csőváz, mizujs?
1. van sok. Distrowatch felső 11 helyezettjét nézegesd. Azért 11, hogy még a centos is beleférjen.
2. Stabilitásban a centos (rhel) és a debian jár élen.
3. Azzal, amivel legjobban beállítod az engeriakezelést. win alatt többnyire automatikus, linux alatt testre szabandó.
4. nemtom, biztos.
5. mit értesz rendes működés alatt? Minden részegysége műkdöésre bírható, de nem biztos, hogy szükséged lesz rá. Mert pl mit csinál egy weblap olvasása közben a két mag? Hűti egymást...
6. Persze. Sőt hamarabb működött, mint win alatt.+ vírusírtó nem kell .tűzfalat kapsz minden disztribúcióhoz. Csak lehet egy kicsit be kell állítani. de értelems disztribútor eleve ad vele egy minimálisan beállított tűzfalat.
Ha már láttál debiant, akkor legyen az.
-
Vladi
nagyúr
A kérdés amúgy jó.
S ha csinál rá egy cron jobot?
Jah kérdezőnek: transmissiont indítsd el démonként, majd csatlakozz rá. Van fasza távoli grafikus felület hozzá, és kész.
-
Vladi
nagyúr
válasz MasterDeeJay #16253 üzenetére
Jeh, végre valaki komolyan használja.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
Régen az volt a gépemben, centos 5-el használtam zárt driverrel.
Azt nézd meg, hogy legacy driver van -e. Kell lennie. Az már nem változik, ha csináltak csomagot azt használd inkább.Centoshez például van 96-as, meg 173-as, meg akutális driver is csomagban. Ezekkel biztos nem lesz gondod.
(#16233) MasterDeeJay:
Uh... deli linux utódja, vagy tinycore. Jó hát nagyon fapadosak, de mennének szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz PumpkinSeed #16188 üzenetére
jajj értem már.
Itt azért megnézheted a csomagokat.
Már ha a 10.1-et használod.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz PumpkinSeed #16183 üzenetére
Nos az van, hogy a black panther egy haldokló projekt. Jó szívvel már nem tudom sajnos ajánlani neked.
Miért azt választottad?Az egyébként marhaság, hogy az mc debian alapú ,ezért nem megy fel.
Az mc az egy sima nyílt forrású csomag, elég gyakori, biztos, hogy bP-re is elkészült csomagban. Csak az a kérdés, hogy egyáltalán a repók működnek -e még.Azt javaslom - ha nem feltétlenül a bP kell - hogy válassz másik disztrót.
(#16181) mezis:
Ha a 12.04 bevált és nincs semmi ami feltétlenül kell a 12.10-ből, akkor mardj annál. Stabil,tesztelt, támogatott. Működik. Akkor nem érdemes kísérletezni.
Ez egyékbént valami bugra utal a guiban vagy a gpu driverben.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz PumpkinSeed #16149 üzenetére
hogy nem apt-get a csomagkezelője. Úgy rémlik, hogy urpmi talán.
tényleg bP-el mi lett? Nem jön be egyik oldala se.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz klambi #15926 üzenetére
Érdemes olvasni install fájlt, vagy readme-t vagy valamit. Ahol felsorolják a függőségeket. Nameg vladi blogot.
-
Vladi
nagyúr
válasz CPT.Pirk #15773 üzenetére
Közben azt találtam, hogy a flash gpu gyorsításához vdpau (nvidia) vagy christalhd kell. Atin és máson nem megy.
a webgl az, ami opengl-t igényel, tehát elvileg bármivel elmegy.
(#15777) ludla:
firmware csomagokat nézd meg! Mert alapból már nem szállítják.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz CPT.Pirk #15427 üzenetére
Ha odajutsz, akkor azért fussuk le a köröket itt, hátha mostmár nincs gond a nyílt driverrel. Elég gyorsan fejlődik, egyik évről a másikra is szitetket lép.
Nem feltétlenül kell újat sem venned. Vannak régebbi, hosszú ciklusú disztrók. Centos 6-on simán van legacy driver. Meg lesz még vagy 7-8 évig.
Ez linux, itt nem kell vásárolnod.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz Shatterstar #15419 üzenetére
t61-en bármelyik jól megy majd. Semmi hardveres gondod nem lesz. Nekem t60 van amúgy.
MIlyen gpu van benne? Intel?il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz Shatterstar #15415 üzenetére
A barátaidnak igaza van. Legyél nyitott és érdeklődő. Sok érdekes dolgot kell majd megtanulnod.
Ami írtál simán megy linuxon. Viszont a géped írd le, hogy milyen.
Utána válassz egy disztrót és hajrá.
-
Vladi
nagyúr
válasz pilota #15323 üzenetére
Amíg magát az operációs rendszert nem éred el, addig nem tudod a dolgot megoldani.
Milyen gép amúgy? Az os belső flashről fut?
Nem olyan nagy baszogatás amúgy. Csinálsz a kártyára egy swapfájlt - azt lehet másik gépen is - utána az fstabba egy bejegyzés, vagy egy egy soros parancs indulásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz szemmelver #15272 üzenetére
Miért ne mtudod megnyitni? hozzáférés, vagy mi törétnik?
-
Vladi
nagyúr
válasz CPT.Pirk #15052 üzenetére
"Hát így élünk mi itten!
Fentről félve les az isten"Már ha vágod. S hogy miért aktuális? Mi egy kis közösség vagyunk. Ha valamit akarunk, akkor csinájuk meg magunknak.
Kérd meg bambanőt, hogy írjon címlaposat a blogoutra, kis történeti összefoglalóval, néhány tréfás anekdotával.
-
Vladi
nagyúr
link
teszteljéte3k.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz MasterMark #14702 üzenetére
slax erre lett kitalálva. A weboldalán össze is tudod állítani a szoftvereket, és már azt töltöd le ami kell.
-
Vladi
nagyúr
Mire kellene? Az van, hogy - it bulvár. - a fő fejlesztőt lecsuktál. Lehet lelőtte az asszonyt.
Na azóta nem fejlődik nagyon. A nagy disztrók (suse) is kihátráltak mögüle. Így nem javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Speeedfire #14458 üzenetére
Egyik szarabb mint a másik. az lxdexfce a jó.
-
Vladi
nagyúr
Ezen én is sokat dilemmáztam. Az ati rohamostan fejlődik, most elvielg már ott a tart a dolog, hogy openelec a brazost ki tudja hajtani hd videó értelemben.
nvidiával nem lősz mellé az is igaz.
De miért akarsz most váltani? Nekem nemsokára lesz eladó htpc-m, nvidiás, mivel beleszerettem ebbe.
-
Vladi
nagyúr
válasz Speeedfire #14004 üzenetére
Igen, tehát jönnöd kell.
Jah Győr... vazze. Mikor jársz erre?
-
Vladi
nagyúr
válasz ballington #13973 üzenetére
Régi gépnél nem valószínű. Ha mégis - bár erre kicsi az esély - akkor viszont nagy.
De nézd meg google-ben, hogy a fontosabb részek jól mennek -e linux alatt. Lehet más is tett már rá linuxot, akkor meg tudsz bizonyosodni róla, hogy minden rendben lesz -e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Horgász topik
- Mini-ITX
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest