- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BTom1970
aktív tag
válasz
MacCaine #12936 üzenetére
Az sda1 mountolva van, mert latom rajta az adatokat,
de a sda2 nincs, mert az ezen levoket nem latom.Hogyan mountoljam
knoppix@Microknoppix:~$ fdisk -l
Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00093d67Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 26 204800 83 Linux
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sda2 26 60801 488179201 8e Linux LVM -
-
-
-
-
Vicoo
senior tag
válasz
MacCaine #12805 üzenetére
Ez a képernyőkép már live cd alól készült, szóval ezt tudom, azt nem tudom hogy hogyan csináljam. Mert az sda1 az kb tele van, és ha megnézem hogy mekkora lehet, akkor nincs ott olyan opció h megnöveljem, hiába van a lemezen rengeteg hely. Szóval azt nem tudom hogyan csapjam hozzá azt a 4,8at, amit levágtam az sda5ből.
-
-
-
válasz
MacCaine #12692 üzenetére
Sok gép esetén már nem baj, ha pl. egy helyi szerverről szedik a csomagokat, mert nem terheli mind a 30-50 gép a kifele menő hálót, illetve ha csak azok a frissülések mennek rá, amit a rendszergarázda enged, akkor elkerülhetők azok az esetek, hogy egy hibás frisstés hazavágja az összes gépet. (KDE-hez volt ilyen, amikor frisstés után nem találta a default témát, és nem indult el...)
-
PonPon
senior tag
válasz
MacCaine #12685 üzenetére
No ez már nagyon OFF lesz: közben találtam más oldalt, ahol 40$/hó -ért 6db virtuális gépet csinálhatok, Windows is van...nagy tutti. http://www.cloudshare.com/Products/online-collaboration-tools.aspx Windows style kellett volna mindenképp (csajok)
köszi a help-et!
-
kutga
félisten
válasz
MacCaine #12643 üzenetére
Annyi még van. Szinte csak böngészésre használnám, tűzfalat, ilyesmit kell telepíteni?
Korábban már volt szerencsém Ubuntuhoz, ha jól emlékszem a telepítője át tudta partícionálni a merevlemezt hogy lecsípje a linux helyét.
MOD
Egyébként látod értelmét ennek a dolognak? Úgy értem gyorsabban bootol a linux, nincsenek vírusok, nem tördeli a vinyót, stb? -
Jester01
veterán
válasz
MacCaine #12609 üzenetére
Ha telepíteni akar valamit, akkor lehet persze persistent storage-t is beállítani.
Egyébként érdemes az ntfs-3g faq-t olvasgatni, vicces dolgok vannak benne, például:
"Why is the driver slow?
Using an embedded device or a very fast I/O subsystem (100+ MB/s, RAID)."No meg:
"An optimized, high-performance version, primarily for consumer electronics devices, is available commercially."No de mindegy, nyugodtan kipróbálhatja, elég később foglalkozni a dologgal ha a probléma jelentkezik.
-
bambano
titán
válasz
MacCaine #12540 üzenetére
két darab 1T-s raidre nem fér rá? ez nem windows, ez ráfér
(#12541) Lenry: minden linux teljesítménye meghal, ha elkezd swappelni. Csak ezt bizonyos fajta alkalmazásokban eltűrjük, másokban meg nem. A fájlszerver az, szerintem, tipikusan olyan, ahol ezt nem szabad hagyni. Korlátozza be vagy a kernel, vagy a rendszergazda, hogy mi mennyi ramot használjon és férjen el a fizikai ramban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged